Dragos Bucur, 39. La mulţi ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/dragos-bucur-39-la-multi-ani/

“Sunt un om fără „idealuri”. Adică îmi doresc să trăiesc fericit şi împăcat alături de cei apropiaţi. Şi, bineînţeles, dacă pe lîngă asta se poate să iau un Oscar, să salvez balenele, să inventez o sursă de energie total nepoluantă ar fi perfect.” – Dragos Bucur. Îndrăgitul actor, ajuns în atenţia publicului în 2001, după rolul din “Marfa si banii”, împlineşte astăzi 39 de ani.

Un articol de Petre Ivan|13 iunie 2016

Premiat doi ani la rând (2009 si 2010) cu Premiul Gopo pentru cel mai bun actor, Dragoş Bucur a început să joace la teatrul studenţesc Podul, alături de mentorul său, profesorul Catalin Naum.

Primele sale roluri de film au fost cele din “Marfa si banii”, regizat de Cristi Puiu (selectat in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2001) si “Furia” lui Radu Muntean, pentru care a primit Premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineastilor.

În anii următori, Dragos Bucur a mai jucat in lungmetrajele lui Radu Muntean “Hârtia va fi albastra” (2006) şi “Boogie” (selectat in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2008), unde detine rolul principal.

În 2009, Bucur a incheiat filmarile la “The Way Back”, in regia lui Peter Weir, peliculă care îi avea în distributie pe Colin Farrell si Ed Harris.

În acelaşi an a jucat rolul principal în “Politist, adjectiv”, de Corneliu Porumboiu (Premiul Juriului si Premiul FIPRESCI in cadrul sectiunii Un Certain Regard, Cannes, 2009).

Actorul este căsătorit cu Dana Nalbaru, alături de care are doi copii.

Foto: Dragos Bucur – cinemagia

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.