Dragoș Bucur, sarcastic după un articol „superamuzant” marca Times New Roman
https://www.ziarulmetropolis.ro/dragos-bucur-sarcastic-dupa-un-articol-superamuzant-marca-times-new-roman/

Actorul Dragoş Bucur a reacţionat pe pagina sa de facebook după un articol Times New Roman, intitulat „Ţeapă pe internet! Un român a comandat un detector de metale şi curierul i-a adus un ţigan” care ironiza etnia roma. „E ok articolul ăsta pentru că este un pamflet scris de români verzi din popor, nu de nenorociţii de francezi de la Charlie!”, spune ironic Dragos Bucur în debutul postării sale, pe care o puteţi citi integral mai jos.

Un articol de Petre Ivan|29 iunie 2018

„E ok articolul asta pentru ca este un pamflet scris de romani verzi din popor, nu de nenorocitii de francezi de la Charlie! Si oricum nu e vorba de vreo campioana, asa ca e voie. Sau nu…

Am o fetita de etnie roma care, din fericire, inca nu are fb si abia invata sa citeasca, asa ca am timp sa pregatesc explicatiile pentru momentul cand astfel de articole superamuzante vor intra in mod constat in feed-ul vietii ei.

De ce cacat a trebuit sa se nasca cu pielea inchisa la culoare, nu putea sa fie si ea blonda cu ochi albastri? Multumesc #Timesnewroman, articolul asta este un fel de antrenor personal (gratis si gratuit) pentru ceea ce o asteapta pe India Roxana in tara asta plina de cititorii vostri plin de umor.

Fara pic de respect, Dragos Bucur”

Articolul incriminat, aici.

Foto: Times New Roman

28
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După „Cealaltă Irina” (2009) și „Q.E.D.” (2013), regizorul Andrei Gruzsniczki revine cu un nou lungmetraj, „Zavera” (2019), o dramă minimalistă - dar și manieristă - despre un inginer constructor (Dorian Boguță) a cărui viață e dată peste cap de moartea celui mai bun prieten (Șerban Pavlu).

28
/11
/19

Organizat de American Independent Film Festival și Cinema „Elvire Popesco”, pe 30 noiembrie, Maratonul „Blade Runner” este o invitație în lumea a două filme cult.

27
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Martin Scorsese revine cu voluptate la ce i-a fost cel mai drag: filmul cu gangsteri. Produs și lansat de Netflix, adică în afara limitărilor la durată impuse de o distribuție în cinematografe, „The Irishman” i-a permis veteranului regizor să se lăfăie într-o cronică a mafiei de aproape trei ore și jumătate.

23
/11
/19

10 filme internaționale proiectate în premieră la București, un juriu de excepție, 12 masterclass-uri și 2 workshop-uri cu specialiști în cinematografie și actorie, și voie bună fără limite!

21
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După două filme ilustrative, fără forță, eșuate, „Poarta Albă” (2014) și „Fals tratat de mântuire a sufletului” (2018), nu aveam mari așteptări de la noul lungmetraj al regizorului Nicolae Mărgineanu, „Cardinalul” (2019), tot despre victimele comunismului. Filmul are însă câteva calități, fără a fi memorabil.

19
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Primele două episoade din sezonul al treilea al miniseriei „Umbre”, produs de HBO și scris și regizat de Bogdan Mirică, arată mai bine decât primele două sezoane. Asta nu înseamnă că lipsesc de tot replicile teribiliste sau că narațiunea nu e tot simplistă. Doar că personajele sunt mai închegate.

15
/11
/19

“The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, are loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.