„Drumul spre celebritate” – tinere talente în concert la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/drumul-spre-celebritate-tinere-talente-in-concert-la-sala-radio/

Miercuri 26 martie 2014, de la ora 19, Sala Radio se va transforma din nou într-o rampă de lansare a tinerelor talente. Orchestra de Cameră Radio premiază laureaţii Concursului “Drumul spre celebritate“ de la Palatul Mogoşoaia, invitându-i să evolueze în posturi solistice.

Un articol de Ziarul Metropolis|19 martie 2014

Miercuri 26 martie 2014, de la ora 19, Sala Radio se va transforma din nou într-o rampă de lansare a tinerelor talente.  Orchestra de Cameră Radio premiază laureaţii Concursului “Drumul spre celebritate“ de la Palatul Mogoşoaia, invitându-i să evolueze în posturi solistice.

De această dată, muzicienii remarcaţi în cadrul ediţiei a IV-a a competiţiei, caracterizate de un pronunţat caracter interactiv şi de cel mai numeros juriu – fiecare spectator având drept de vot – sunt: violonista Simina Croitoru, violoncelistul Horaţiu Luduşan şi fagotistul Mihai Boboiescu.

Acompaniaţi de Orchestra de Cameră Radio, condusă de Cristian Brâncuşi, cei trei vor interpreta opusuri concertante de: Raffaele D’Alessandro, Piotri Ilici Ceaikovski şi Johann Sebastian Bach, într-o seară muzicală de excepţie deschisă de Serenada pentru orchestră de coarde op. 20 de Edward Elgar.

Violoncelistul Horaţiu Luduşan (foto sus) s-a născut în 1993 la Cluj-Napoca, iar în prezent este student în anul al II-lea la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. A obţinut până în prezent 18 premii naţionale, a fost solist al Filarmonicii Transilvania, a participat la cursurile de măiestrie susţinute de: Marin Cazacu, Götz Teutsch, Umberto Clerici, Răzvan Suma, László Fenyö.

Violonista Simina Croitoru este studentă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, are 24 de ani şi 24 de distincţii la competiţii naţionale şi internaţionale, majoritatea premii I. A concertat cu aproape toate filarmonicile ţării, iar numărul recitalurilor este impresionant. A cântat în Austria, Italia, Germania, Ungaria, Elveţia, Cehia.

Simina Croitoru

Fagotistul Mihai Boboiescu este din Bucureşti şi are 25 de ani. A obţinut premii la concursuri naţionale şi la Olimpiadele de muzică. În perioada 2005 – 2010 a colaborat cu diferite orchestre şi ansambluri camerale, dintre care amintim: Orchestra Naţionala de Tineret, Orchestra Inginerilor, Orchestra Medicilor, Orchestra „Tinerimea Română”.

Mihai Boboiescu

Prin concertul de miercuri 26 aprilie 2014 se îndeplineşte şi unul dintre ţelurile Concursului „Drumul spre celebritate”, organizat de Radio România Cultural, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Pro Valores şi ExcesMusic, acela de a pune faţă în faţă tinerii muzicieni şi viitorii lor spectatori.

Concertul laureaţilor ediţiei a IV-a a Concursului “Drumul spre celebritate” va fi prezentat de iniţiatorul competiţiei – Sebastian Crăciun.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.