„Drumul spre celebritate” – tinere talente în concert la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/drumul-spre-celebritate-tinere-talente-in-concert-la-sala-radio/

Miercuri 26 martie 2014, de la ora 19, Sala Radio se va transforma din nou într-o rampă de lansare a tinerelor talente. Orchestra de Cameră Radio premiază laureaţii Concursului “Drumul spre celebritate“ de la Palatul Mogoşoaia, invitându-i să evolueze în posturi solistice.

Un articol de Ziarul Metropolis|19 martie 2014

Miercuri 26 martie 2014, de la ora 19, Sala Radio se va transforma din nou într-o rampă de lansare a tinerelor talente.  Orchestra de Cameră Radio premiază laureaţii Concursului “Drumul spre celebritate“ de la Palatul Mogoşoaia, invitându-i să evolueze în posturi solistice.

De această dată, muzicienii remarcaţi în cadrul ediţiei a IV-a a competiţiei, caracterizate de un pronunţat caracter interactiv şi de cel mai numeros juriu – fiecare spectator având drept de vot – sunt: violonista Simina Croitoru, violoncelistul Horaţiu Luduşan şi fagotistul Mihai Boboiescu.

Acompaniaţi de Orchestra de Cameră Radio, condusă de Cristian Brâncuşi, cei trei vor interpreta opusuri concertante de: Raffaele D’Alessandro, Piotri Ilici Ceaikovski şi Johann Sebastian Bach, într-o seară muzicală de excepţie deschisă de Serenada pentru orchestră de coarde op. 20 de Edward Elgar.

Violoncelistul Horaţiu Luduşan (foto sus) s-a născut în 1993 la Cluj-Napoca, iar în prezent este student în anul al II-lea la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. A obţinut până în prezent 18 premii naţionale, a fost solist al Filarmonicii Transilvania, a participat la cursurile de măiestrie susţinute de: Marin Cazacu, Götz Teutsch, Umberto Clerici, Răzvan Suma, László Fenyö.

Violonista Simina Croitoru este studentă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, are 24 de ani şi 24 de distincţii la competiţii naţionale şi internaţionale, majoritatea premii I. A concertat cu aproape toate filarmonicile ţării, iar numărul recitalurilor este impresionant. A cântat în Austria, Italia, Germania, Ungaria, Elveţia, Cehia.

Simina Croitoru

Fagotistul Mihai Boboiescu este din Bucureşti şi are 25 de ani. A obţinut premii la concursuri naţionale şi la Olimpiadele de muzică. În perioada 2005 – 2010 a colaborat cu diferite orchestre şi ansambluri camerale, dintre care amintim: Orchestra Naţionala de Tineret, Orchestra Inginerilor, Orchestra Medicilor, Orchestra „Tinerimea Română”.

Mihai Boboiescu

Prin concertul de miercuri 26 aprilie 2014 se îndeplineşte şi unul dintre ţelurile Concursului „Drumul spre celebritate”, organizat de Radio România Cultural, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Pro Valores şi ExcesMusic, acela de a pune faţă în faţă tinerii muzicieni şi viitorii lor spectatori.

Concertul laureaţilor ediţiei a IV-a a Concursului “Drumul spre celebritate” va fi prezentat de iniţiatorul competiţiei – Sebastian Crăciun.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

01
/06
/18

Concursul internațional“George Enescu” a lansat proiectul“Ce auzim când ascultăm muzică?”. Acesta își propune să descifreze într-un format destins, actual și interactiv câteva elemente din arta interpretării muzicii, în pregătirea întâlnirii cu cei 270 de tineri muzicieni, din 39 țări, care au trecut de etapa de preselecție în cadrul Concursului „George Enescu” 2018 și care își vor demonstra talentul pe scenă, la București, în perioada 1-23 septembrie a acestui an.

31
/05
/18

Seria de concerte SoNoRo Conac ajunge la finalul lunii (31 mai), în Republica Moldova, la Castelul Mimi, un important monument arhitectonic și centru viticol, înființat de Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, până la Unirea din 1918, şi apoi director al Băncii Naţionale Române.

30
/05
/18

Opera Națională București dedică ziua de vineri, 1 iunie, copiilor. Ziua va începe cu un spectacol în foaier, de la ora 11:00, „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia Andei Tabacaru și va conntinua de la ora 17:00, pe scena mare a Operei Naționale București, cu reprezentația „Albă ca zăpada si cei șapte pitici”, pe muzica lui Cornel Trăilescu.

28
/05
/18

Strada Mătăsari este cunoscută în capitală ca fiind strada unde prostituatele ieșeau „la lucru” pe înserat. Ideea festivalului Femei pe Mătăsari, fondat de Iulian Văcărean, a fost să facă această stradă cunoscută pentru lucruri mult mai pozitive, să invite femei și bărbați, organizații, să-și prezinte ideile și să le dea oamenilor ceva creativ în schimbul unei imagini de „strada unde totul este pierdut”.

28
/05
/18

În 2016, dirijorul britanic LEO  HUSSAIN debuta pe prestigioasa scenă a Operei Regale din Londra (Royal Opera House - Covent Garden) cu Oedipe de George Enescu, conducerea sa muzicală primind aprecierea unanimă a publicului și a criticii.  Vineri, 1 iunie (de la ora 19.00),dirijorul britanic va aduce în fața publicului bucureștean Simfonia în mi bemol major, în interpretarea Orchestrei Naționale Radio.

28
/05
/18

Între 31 mai și 3 iunie 2018, clubul de jazz Green Hours, aflat în al 24-lea an de activitate neîntreruptă, organizează ediția a 10-a, aniversară, a Green Hours JAZZ Fest. Eveniment eminamente cultural, GHJFest este primul - și încă singurul - festival de club din România.

25
/05
/18

Angela Gheorghiu, celebră cântăreață de operă a timpului nostru, vine la Festivalul Internațional de Film  Transilvania, ca invitată de onoare a celei de-a 17-a ediții. Vineri, pe 1 iunie, de la ora 19:00, Opera Națională Română Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment unic, în cadrul căruia Angela Gheorghiu va interpreta cîteva arii în fața publicului clujean, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici. Momentul va fi urmatde proiecția filmului Tosca (r. Benoît Jacquot) în care soprana joacă rolul titular.

24
/05
/18

Vineri, 1 iunie (de la ora 11.00), de Ziua Internaţională a Copilului, părinții melomani sunt așteptați împreună cu cei mici la Sala Radio, la un concert educativ. Copiii se vor putea bucura de un repertoriu antrenant și accesibil, de la Mica serenadă a lui Mozart sau fragmente din Anotimpurile lui Vivaldi, până la partituri din musical-uri celebre ca Mary Poppins, Sunetul Muzicii sau Veronica.

16
/05
/18

Ați visat să dansați prin Paris precum Gene Kelly în pelicula ”Un american la Paris” sau să vă pierdeți printre zgârie norii din New York în timp vă răsună în urechi ”Rhapsody in Blue”, ambele compuse de Gershwin? Sau poate v-ați amuzat cu scamatoriile ucenicului vrăjitor interpretat de celebrul personaj Mickey Mouse în desenul animat ”Fantasia” (1940), realizat de Walt Disney? Dacă vă surâde oricare dintre aceste trei propuneri, grăbiți-vă să vă asigurați un loc la concertul programat vineri, 18 mai (de la ora 19.00), la Sala Radio.