DUO STRADIVARIUS, în premieră la Palatul Bragadiru din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/duo-stradivarius-in-premiera-la-palatul-bragadiru-din-bucuresti/

Doi violonişti români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu şi Răzvan Stoica susţin o reprezentaţie inedită în faţa publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit şi organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

Un articol de Petre Ivan|2 noiembrie 2015

Se spune că sunetul creează frecvențe care apropie oamenii, și care îți mijlocesc conexiunea cu propriul tău suflet.

Datorită acestei relații speciale pe care au dezvoltat-o atât cu muzica, cât și cu cei din sală, cei doi violoniști români au reușit să cucerească inimile publicului internațional cu reprezentații full-house, susținute în instituții muzicale consacrate precum:

Théâtre des Champs Elysées Paris, Carnegie Hall New York sau Metropolitan Arts Centre Tokio – Alexandru Tomescu, fie  in Amsterdam “Royal Concertgebouw”, Paris “Theatre des Champs Elysees”, Brescia “Teatro San Barnaba”, Genova “Teatro Carlo Felice, Palacio de Festivales Santander – Răzvan Stoica.

Astfel, după ce au dovedit întregii lumi virtuozitatea lor, Alexandru Tomescu si Răzvan Stoica se întâlnesc in România, pentru întâia oară pe aceeasi scenă, pentru a celebra sunetul care le  înnobilează pasiunea pentru mânuirea cât mai precisă a arcușului pe corzile fine ale viorii Stradivarius, ce unește suflete și creează armonie oriunde magia îi este impărtașită cu dragoste.

Andreea Stoica, cealaltă jumătate a Duo Stoica

O pianistă inzestrată cu o deosebită sensibilitate artistică ce face  parte din Kameratta Stradivarius în stagiunea 2015 – 2016,  Andreea Stoica, cealaltă jumătate a Duo Stoica (Razvand Stoica si Andreea Stoica), ni se va alătura pentru a  completa  serata muzicală cu note subtile, țesute de instrumentul căruia și-a dedicat cariera muzicală.DUO STRADIVARIUS

Cele două viori Stradivarius, datate din prima jumatate a secolului XVIII (1702, respectiv 1729) vor răspândi frecvențe atent studiate și precis materializate de arcușul și tehnica desavarsită a celor doi mari violoniști români, Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica, în sala de concert a unei cladiri de patrimoniu din inima Bucureștilor, Bragadiru Grand Ballroom, construită în anul 1905.

Numărul de locuri la acest eveniment este limitat, sala de concert a Palatului Bragadiru putând găzdui 450 de invitați (VIP & Regular 1. 2).

Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online, pe eventim.ro și bilete.ro.

Bilete regular cat 2 | 200 lei

Bilete regular cat 1 | 300 lei

Bilete VIP | 500 lei

Pe 3 decembrie, publicul prezent la  evenimentul Duo Stradivarius, de la Palatul Bragadiru, va putea să se delecteze și cu o mulțime de surprize vizuale oferite de Galeriile Artmark. Expoziția lunii decembrie reprezintă o sursă de inspirație veritabilă pentru cei aflați în căutarea unui dar unic, cu poveste, oferindu-le acestora o gamă variată de opere de artă semnate de mari artiști români și  obiecte de artă decorativă.

Foto: DUO STRADIVARIUS – facebook.com/events

03
/04
/17

După luni de incertitudine și controverse, Bob Dylan a primit în cele din urmă, la Stockholm, premiul Nobel pentru Literatură, în timpul unei întâlniri cu ușile închise cu academicieni suedezi. Dylan este primul cântăreț care se alătură panteonului de personalități glorificate de Academia suedeză din 1901.

01
/04
/17

Autismul e tratat de statul român la fel ca orice altă problemă reală – cu superficialitate. Nu sunt bani pentru multe, dar mai ales pentru așa ceva. Și nu sunt nici oameni, profesori, pedagogi, terapeuți, specialiști pregătiți să ajute copiii care se nasc cu autism sau care dezvoltă acest sindrom mai târziu să se integreze în societate și chiar să le fie mai bine.

31
/03
/17

Duminică, 9 aprilie 2017, de la ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește Concertul Extraordinar de Paști, susținut de Corul Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.