Echipa filmului „Un etaj mai jos”, la Noaptea Albă a Filmului Românesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/echipa-filmului-un-etaj-mai-jos-la-noaptea-alba-a-filmului-romanesc/

Realizatoriii filmului Un etaj mai jos se vor întâlni cu publicul din Bucureşti astăzi 18 septembrie, la Cinema Studio şi Cinema Elvire Popesco, în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc. La Cinema Studio, vor răspunde curiozităţilor spectatorilor, după proiecţia de la 20.00, regizorul Radu Muntean, actorul Teodor Corban, scenaristul Alexandru Baciu şi directorul de imagine Tudor Lucaciu. Echipa se va muta apoi la Cinema Elvire Popesco, pentru o sesiune de Q&A aproape de miezul nopţii, la finalul proiecţiei de la 22.00.

Un articol de Petre Ivan|18 septembrie 2015

Proiectat în premiera mondială la Festivalul de la Cannes, Un etaj mai jos ajunge din 18 septembrie în cinematografele din România. Sute de invitați au luat parte joi, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, la premiera de gală a filmului.

Proiecții speciale, în prezența echipei, vor avea loc și la Timișoara (sâmbătă, 19 septembrie, orele 17.30 și 20.00, Filarmonica Banatul – Sala Capitol) și Iași (duminică, 20 septembrie, ora 19.00, Casa de Cultură a Studenților).

În prima săptămână de lansare, poate fi văzut în peste 25 de cinematografe din 15 de orașe: București, Cluj, Constanța, Brașov, Pitești,  Ploiești, Oradea, Brăila,  Târgu Mureș, Slobozia, Bârlad, Odobești, Focșani, Aiud.

Pe 12 septembrie, Un etaj mai jos a avut premiera nord-americană la cel mai mare festival din America de Nord, Toronto Film Festival, în prezența lui Radu Muntean.

Urmează, în prima săptămână din octombrie, cel mai important eveniment de gen din Marea Britanie, BFI London Film Festival.

După proiecția de la Cannes, în selecția oficială Un Certain Regard, filmul a avut zeci de cronici entuziaste în marile publicații ale lumii. „Excelent”, „plin de suspans”, „captivant”, „inteligent”, „extrem de subtil” – sunt câteva dintre complimentele adresate filmului în publicații precum „Variety”, „The Hollywood Reporter”, „Screen Daily” sau „The Guardian”.

Filmul spune povestea lui Pătrașcu, care, după ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercaţie domestică ce se sfârşeşte cu o crimă, trebuie să înfrunte doi „vecini” foarte apropiaţi: unul este ucigaşul, celălalt este propria sa conştiinţă.

Protagoniştii filmului sunt actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu şi Oxana Moravec.

Foto: Un etaj mai jos – cinemagia

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.