Editura Nemira lansează autobiografia legendarului muzician Carlos Santana
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-nemira-lanseaza-autobiografia-legendarului-muzician-carlos-santana/

Editura Nemira lansează autobiografia legendarului muzician Carlos Santana – Tonul universal, în colecţia Yorick de arte ale spectacolului, tradusă de Mihaela Ioncelescu. În 1967, la San Francisco, după doar câteva săptămâni de la Vara Iubirii, un tânăr chitarist mexican urcă pe scenă la Fillmore Auditorium şi cântă un solo de neuitat. Doi ani mai târziu, după un concert legendar la Woodstock, întreaga lume îl ştie pe Carlos Santana.

Un articol de Petre Ivan|6 noiembrie 2020

În panteonul chitariștilor, Santana e unic pentru „tonul universal“: îl recunoști de la primele acorduri și pune mai presus de orice legătura dintre muzică și suflet.

Aceasta este povestea călătoriei sale: cântările din tinerețe în barurile de striptease din Tijuana, ce înseamnă să fii soț și tată, influențele muzicale, de la Coltrane la Miles Davis, căutările spirituale și descoperirea altor credințe, spectaculoasa revenire pe scenă cu albumul Supernatural.

Iată ingredientele uneia dintre cele mai senzoriale (și senzuale) autobiografii ale unui artist rock scrise vreodată.

„De la Tijuana la Woodstock și dincolo de el, legendarul chitarist face o baladă plină de întorsături de situație despre viața sa excepțională.” Oprah Magazine

„O călătorie inspirațională printr-o viață și o carieră de excepție.” Joe Bosso, Music Radar 

„Imediat a început să mângâie vioara cu arcușul, foarte încet, scoțând mici sunete și, din senin, o pasăre a coborât în zbor, așezându-se pe o rămurică din preajma noastră. S-a uitat la tata, sucindu-și capul, după care a început să cânte și ea pe lângă vioară. Mă gândeam: «La naiba!» – sau, mă rog, orice alt cuvânt pe care îl aveam în minte la nouă ani. A continuat să cânte uitându-se la mine, urmărindu-mi reacțiile, fără să privească o clipă pasărea. Au schimbat câteva armonii între ei, după care tata s-a oprit, iar pasărea și-a luat zborul. Aveam gura căscată, de parcă tocmai descoperisem că tata era un mare vrăjitor, precum Merlin, iar acum avea să își învețe fiul cum să comunice cu natura. Numai că nu era vorba despre magie – era muzică.“

29
/09
/21

Miercuri, 29 septembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Din cer au căzut trei mere de Narine Abgarian, roman distins cu Premiul Iasnaia Poliana, recent apărut în traducerea Luanei Schidu în colecția „Raftul Denisei“, colecție coordonată de Denisa Comănescu – povestea unei iubiri târzii care salvează lumea într-un sat de piatră aflat pe vârful unui munte armean, unde magia și misterul și-au păstrat neatinse puterile. Participă: Sabina Fati, scriitoare și jurnalistă, Cristian Pătrășconiu și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction.

27
/09
/21

„Faptul că sunt cu el, cu Ovidiu, mă determină să fac o călătorie în tinerețea mea și să-mi dau seama ce e cu adevărat fericirea. Dar, din păcate, fericirea nu o trăiești, ți-o amintești numai”, scrie Rodica Mandache în deschiderea cărții despre actorul Ovidiu Iuliu Moldovan.

23
/09
/21

Când s-a stins cel mai mare scriitor rus, cenzura lucra de zor, „dar sentimentele poporului rus nu puteau fi înăbușite”, notează americanul Jay Parini în ultimele pagini din cunoscutul roman „Ultima gară”.

09
/09
/21

În Etiopia anului 1935, Hirut lucrează ca servitoare în căminul unui ofițer din armata împăratului. Iar când armatele lui Mussolini se apropie și bărbații trebuie să se mobilizeze, Hirut și celelalte femei își doresc să facă mai mult pentru cauza războiului decât să aibă grijă de răniți și să îngroape morții.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.