Elena Mindru şi Cătălin Milea: o seară de jazz şi două concerte
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-mindru-si-catalin-milea-o-seara-de-jazz-si-doua-concerte/

Vineri, 31 ianuarie 2014, de la ora 20:00, scena ArCub din Bucureşti găzduieşte două proiecte de jazz care aduc laolaltă artişti români şi străini, dar şi sonorităţi vechi şi noi: Elena Mindru Q-tet feat. Tuomas J. Turunen şi Cătălin Milea Hammond Trip.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2014

Vineri, 31 ianuarie 2014, de la ora 20:00, scena ArCub din Bucureşti găzduiește două proiecte de jazz care aduc laolaltă artiști români și străini, dar și sonorități vechi și noi: Elena Mindru Q-tet feat. Tuomas J. Turunen și Cătălin Milea Hammond Trip.

După terminarea concertelor seara va continua în spiritul improvizaţiei, cu un Jam Session Party în foaierul Sălii Arcub. Jazz Compas Live înseamnă sesiuni lunare extraordinare de concerte, conferinţe, workshopuri, audiţii şi întâlniri cu artişti români şi străini.

Elena Mîndru este câştigătoare a două premii la prestigioasa competiţie de la Montreux, acolo unde a cucerit cu prezenţa şi muzicalitatea ei atât publicul cât şi juriul prezidat de Quincy Jones, celebrul jazzman, compozitor şi aranjor, producător aflat în spatele carierei unor staruri precum Michael Jackson sau Frank Sinatra.

În prezent stabilită în Finlanda, la Helsinki, experienţele muzicale ale Elenei încep cu studiul pianului şi al viorii încă din copilărie, studii de compoziţie la Cluj, oraşul ei natal, apoi la Arhus, Stockholm şi Helsinki.

Aici începe colaborarea cu pianistul Tuomas Juhani Turunen, invitatul din Finlanda al quartetului.

Elena Mindru

Elena Mîndru, câştigătoare a două premii la Montreux

Cătălin Milea „Hammond Trip” este condus de saxofonistul Cătălin Milea, probabil unul din cei mai creativi muzicieni ai generaţiei sale. Stabilit în Olanda, muzicianul este inspirat din întâlnirea şi colaborările cu muzicieni de top ai scenei modiale de jazz.

Colaborarea sa cu organistul Adi Stoenescu şi bateristul Tavi Scurtu pune bazele unui grup ce urmează o direcţie proprie în încercarea de a descoperi sonorități noi ale orgii Hammond – instrument devenit celebru sub mâna lui Joey De Francesco, Jimmy Smith sau Larry Goldings.

Elena Mindru

Cătălin Milea „Hammond Trip”, al doilea grup al serii de jazz de pe scena ArCub

O călătorie în care Cătălin Milea Hammond Trip aduce un amalgam de jazz, funk, rock, muzică spectrală, noise, serialism, pentru a străbate teritoriile unei muzici neimaginate încă.

Accesul publicului în sală se va face începând cu orele 19:30, iar concertele încep la ora 20:00 respectiv 21:00.

Foto cu Elena Mindru Q-tet feat. Tuomas J. Turunen şi Cătălin Milea Hammond Trip – elenamindru.ro şi jazzcompas.com

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

16
/07
/20

Trupa byron revine la Sibiu pe 18 iulie pentru un concert acustic pe terasa Joyme Pub (Calea Dumbrăvii, 28-32). Se vor auzi atât piese de pe cel mai recent album al trupei – „Nouă”, lansat în toamna lui 2019 – dar și cântece pe care n-o să te abții să le fredonezi: „Cu capul în nori”, „Granița-n raniță”, „Masa pentru doi”, „Anima” sau ”Perfect”.

16
/07
/20

Opera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” au din nou onoarea și bucuria de a fi alături de publicul drag printr-o serie de concerte în aer liber intitulate „Seri de Operă Estivale”. Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.