Elena Mosuc este invitată la „Seară de operă”
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-mosuc-este-invitata-la-seara-de-opera/

Binecunoscuta soprană Elena Mosuc este invitata Luminiţei Arvunescu la o ediţie specială a „Serii de operă” transmisă în direct în FM (97.6 şi 104.8), dar şi live audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro, marţi, 17 decembrie, între orele 19.30-21.00.

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2013

Binecunoscuta soprană Elena Mosuc este invitata Luminiţei Arvunescu la o ediţie specială a „Serii de operă” transmisă în direct în FM (97.6 şi 104.8), dar şi live audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro, marţi, 17 decembrie, între orele 19.30-21.00.

Emisiunea se reia sâmbătă, 4 ianuarie, de la ora 19,00, la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, completată de prezentarea în primă audiţie românească a celui mai nou disc al Elenei Moşuc: „Eroine donizettiene”.

Înregistrarea audio, dar şi audio-video realizată în timpul acestei emisiuni va fi ulterior postată pe site-ul www.romania-muzical.ro, dar şi pe contul youtube al unicului post de radio românesc dedicat muzicii clasice.

Elena Mosuc

Soprana Elena Mosuc

Alături de soprana Laura Tătulescu şi mezzosoprana Ruxandra Donose,  Elena Mosuc va fi protagonista concertului-eveniment de pe scena Sălii Radio (vineri, 20 decembrie, ora 19,00).

Cotată drept una dintre cele mai importante de cântăreţe române ale prezentului, Elena Moşuc şi-a legat activitatea în special de Opera din Zürich, unde a realizat roluri memorabile (Lucia din „Lucia di Lamermoor” de Donizetti, Gilda din „Rigoletto” de Verdi, Regina Nopţii din „Flautul fermecat” de Mozart, etc.).

De asemenea, Elena Moşuc s-a afirmat pe scene prestigioase din întreaga Europă (printre ele, Teatrul Scala din Milano), dar şi din Japonia şi China. Discurile Elenei Moşuc au fost aplaudate de critica internaţională; printre dirijorii şi partenerii de scenă cu care a colaborat se numără nume celebre (Placido Domingo, Roberto Alagna, Rolando Villazon, Colin Davis, David Zinman, etc.)

Foto credit: Radio România Muzical, Elena Mosuc

 

28
/01
/21

Joi, 28 ianuarie, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online a Filarmonicii „George Enescu”, va fi difuzată o înregistrare din 2018, în care Orchestra simfonică, condusă de regretatul dirijor Camil Marinescu, a interpretat Concertul pentru vioară, flaut şi orchestră de coarde semnat de Johann Sebastian Bach și Plastic - Rock Concerto de Dan Dediu. Ambele lucrări i-au avut solişti pe flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pe violonistul Gabriel Voicu. În partea a doua a evenimentului, ansamblul a prezentat Simfonia nr. 9 de Franz Schubert.

15
/01
/21

OAMENII MUZICII Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus MOZART. Sau Wolfgang Amadé, cum s-a semnat mai apoi (Amadeus i s-a spus doar postum). 27 ian. 1756 – 5 dec. 1791. Uitaţi tot comerţul din jurul „brandului” Mozart. Ignoraţi tot ce aţi auzit din zbor despre el. Pur şi simplu descoperiţi-l. Și îndrăgostiţi-vă.

29
/12
/20

Pe 31 decembrie, ora 19.30 a României, la Centrul de Artă și Cultură din Lugano, Elveția, maestrul Ion Marin va dirija Concertul Extraordinar de Anul Nou al Orchestrei Elveției Italiene - OSI. Evenimentul o va avea ca solistă pe marea pianistă Martha Argerich, iar programul va cuprinde Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven și Simfonia nr. 5 de Franz Schubert.

28
/12
/20

OAMENII MUZICII Antipaticul 2020, anul pandemiei, a fost și cel al unei aniversări splendide: 250 de ani de la nașterea celui care, alături de Mozart și Bach, rămâne unul dintre cele mai frumoase și copleșitoare evenimente din istoria muzici, unul extrem de relevant și astăzi: Ludwig van Beethoven.

28
/12
/20

Pe 23 decembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” a primit DISCUL DE AUR din partea Casei de producție Roton Music pentru noua serie de albume dedicate sărbătorilor, lansată pe 16 noiembrie 2020. Distincția a fost acordată pentru performanțe remarcabile în vânzări.