Ești regizoare de film? Participă la concurs și ai șansa să realizezi propriul proiect artistic!
https://www.ziarulmetropolis.ro/esti-regizoare-de-film-participa-la-concurs-si-ai-sansa-sa-realizezi-propriul-proiect-artistic/

Asociaţia Română a Femeilor în Cinema (ARFC) împreună cu Aparte Film şi cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional organizează concursul „Primul sau al doilea lung metraj pentru o regizoare de film – mentoring şi bursă de dezvoltare”.

Un articol de Petre Ivan|1 august 2019

Proiectul constă într-un concurs adresat absolventelor facultăților de film care au realizat cel puțin un film de scurtmetraj și se află la primul sau la al doilea film de lungmetraj, pentru care au scris un draft de scenariu sau un treatment.

Perioada de depunere a dosarelor este 1 august – 15 septembrie. Proiectul câștigător va primi suma de 10.000 lei brut, din care 5.000 lei brut îi vor reveni regizoarei. Restul sumei va fi utilizată pentru dezvoltarea proiectului.

“Atenția noastră va fi îndreptată spre talentele cu o voce aparte, cu proiecte atipice și puternic impregnate de personalitatea lor artistică. E important ca aceste tinere talente să-și găsească drumul spre public, iar noi vom fi bucuroși să avem o contribuție la acest parcurs. ”, a declarat Anca Damian, președinta Asociației Române a Femeilor în Cinema.

Toate detaliile necesare participării la concurs pot fi găsite pe site-ul ARFC, dar și pe paginile de Facebook ale asociației și companiei Aparte, începând cu 1 august 2019.

Asociația Română a Femeilor în Cinema este o organizație profesională, non-profit, fondată în 2008 de Anca Damian, care își propune să promoveze creația artistică profesionistă a femeilor din România în domeniul cinematografic, în contextul artistic contemporan. În egală măsură, promovează valori umane universale, atribuite în special naturii feminine, precum empatia, compasiunea, non-violența.

Aparte Film este o companie de film de autor fondată și condusă de Anca Damian, care produce filme realizate atât de regizoare, cât și de tineri regizori promițători din noua generație.

Aparte Film a intrat în atenția industriei cinematografice cu docu-animația Crulic – Drumul spre dincolo (2011) realizat de Anca Damian, cu selecții oficiale în peste 150 de festivaluri internaționale și câștigător a peste 35 de premii, fiind urmat de documentarul de animație Muntele magic (2015) – cu un palmares care depășește 60 de selecții în festivaluri și 15 premii acordate, și scurtmetrajul de animație Telefonul (2018) – care a fost selectat în mai mult de 50 de festivaluri și 9 premii naționale și internaționale până în prezent.

Site-uri oficiale: https://arfc.ro https://apartefilm.net/
Pagini Facebook: https://www.facebook.com/Asociația-Română-a-Femeilor-în-Cinema, https://www.facebook.com/AparteFilm/

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar opinia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în totalitate responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Foto: mentoring și bursă de dezvoltare, Crulic drumul spre dincolo – facebook

16
/05
/14

 A treia ediție a Festivalului Pelicam are loc la Tulcea între 13 și 15 iunie și aduce filme în premieră națională cu semnătura unor regizori internaționali premiați care ne spun povești despre legături strânse între viața oamenilor și pământurile lor, din pădurea amazoniană până în Laponia.

16
/05
/14

Experiențe bizare, iubiri ucigătoare, transformări neașteptate, zombi, exorciști, canibali – amatorii de senzații tari au la dispoziție trei secțiuni cu povești „întunecate”, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania: Fără limită/ No Limit, Umbre/ Shadows și noua Midnight Delirium, un program special de filme difuzate la miezul nopții.

16
/05
/14

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (14 - 25 mai) este una a exceselor, conform afirmă editorii de la AFP, care au publicat o serie de date şi de cifre, pentru a argumenta această afirmaţie.

15
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil ca un monstru spectaculos vizual precum Godzilla să fie adaptat la 3D. Numai că, în aparenta dorinţă de a livra ceva memorabil, realizatorii par să fi pierdut simţul măsurii, oferind un Godzilla gigantesc pentru standardele modelului, însă umbrit de două creaturi nuclearofage cu apucături exterminatoare.

15
/05
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la cinema! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „#selfie”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.

15
/05
/14

Filmul "Grace of Monaco", cu Nicole Kidman, a fost proiectat în deschiderea Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei oficiale, şi a fost primit cu râsete, ironii şi critici de jurnaliştii din presa de specialitate, prezenţi la proiecţia care a avut loc miercuri.

14
/05
/14

10 actori talentați din teatrele din România vor avea parte de expunere, de întâlniri cu publicul, presa și specialiștii din industria filmului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie), în cea de-a treia ediție a programului 10 pentru FILM.

13
/05
/14

Cu ocazia celei de 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (14 – 25 mai 2014), TV5MONDE va avea un program special, pe toată durata prestigiosului eveniment cinematografic.

12
/05
/14

22 de povești românești, 14 lungmetraje și 8 scurtmetraje, unele prezentate în premieră absolută, se regăsesc în mult-așteptata secțiune Zilele Filmului Românesc, la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).

12
/05
/14

Borgman este un thriller horror cu tentă de umor negru, regizat de olandezul Alex van Warmerdam (The Northerners, The Dress), despre un vagabond care intră în viaţa unei familii din partea superioară a societăţii, transformând-o imediat într-un adevărat coşmar.

12
/05
/14

CRONICĂ DE FILM. Documentarul ”Bucureşti, unde eşti?”, al fotografului şi cineastului Vlad Petri, surprinde protestele din 2012 din Capitală, oferind nu doar o perspectivă empatică şi cu o certă valoare sociologică şi istorică, dar şi o încercare, mai subtilă, de chestionare a realităţii.

09
/05
/14

Ar fi putut concura cu marile actriţe de la Hollywood, dar a ales să uimească Parisul. A devenit o stea în cinematografia franceză a anilor ’30. „Cea mai aristocratică dintre actriţe“, „regina teatrului din Paris“, „unica“, „extraordinara“, „inimitabila Elvira“, aşa cum o alinta presa, Elvira Popescu a cucerit publicul francez, îmblânzindu-i pe cei mai exigenţi critici. Cei mai renumiţi dramaturgi ai vremii au scris pentru ea.

09
/05
/14

Ioana Flora a primit Premiul pentru interpretare feminină din partea Uniunii Cineaștilor din România, pentru rolul Tania din Déjà Vu (2013), producție independentă în regia lui Dan Chișu.