Experiențe în Realitatea Virtuală
https://www.ziarulmetropolis.ro/experiente-in-realitatea-virtuala/

THE VR CINEMA, primul cinema de realitate virtuală din România, din cadrul Veranda Mall, găzduieşte în premieră secţiunea Experienţe în Realitatea Virtuală, din cadrul Festivalul Filmului Francez. Ajuns la cea de-a 21-a ediţie, Festivalul este organizat de Institutul Francez din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|6 noiembrie 2017

Evenimentul se deschide joi, pe 9 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco,durează o săptămână și are loc în mai multe orașe din țară.

Publicul are ocazia de a experimenta noua secțiune cu experiențe de realitate virtuală, începând cu 10 noiemebrie, la VR Cinemadin Veranda Mall. Programul filmelor VR este următorul:

Marți: 17:00 – 22:00

Miercuri: 16:00 – 22:00

Joi – Vineri: 14:00 – 22:00

Sâmbătă-Duminică: 12:00 – 22:00

Printre scurtmetrajele 360 prezente la Festivalul Filmului Francezse numără Lifeline, în regia lui Victor Michelot,  care urmărește povestea de dragoste prin fumul și luminile de neon ale unui club de noapte, sau scurtmetrajul premiat la Festivalul Tribeca,Sergeant James,unde spectatorul simte alături de un băiețel pus la încercare atunci când se apropie de ora de culcare, și toate obiectele din jurul lui par ca au prins viață.

Documentarul care aruncă o privire magică asupra istoriei cinematografului, Kinoscope, regizat de Philippe A. Collin și Clément Léotard enumeră și onorează deopotrivă personalități fondatoare, regizori sau personaje de film.

THE VR CINEMA este locul care a deschis ușile oricuidorește să încerce o experiență cinematografică deosebită.

Rezervările pentru vizualizări se pot face aici.

Foto: Experiențe în Realitatea Virtuală – facebook

29
/07
/13

CRONICĂ DE FILM „Deturnarea”, regizat de danezul Tobias Lindholm, este cronica neromanţată şi anti-eroică a unui tensionat război psihologic între două lumi. Pretextul îl constituie capturarea unei nave daneze de către piraţi.

27
/07
/13

Peste 5.000 de filme documentare din întreaga lume, aflate în arhiva Studioului Astra Film Sibiu, pot fi vizionate la cerere de turişti, cercetători sau cinefili, în cadrul unui program estival. Un bilet costă șase lei, iar filmele pot fi văzute de luni până vineri între orele 9 și 15, la sediul Studioului Astra Film.

25
/07
/13

Căderea comunismului a însemnat şi desfiinţarea cenzurii oficiale şi intrarea într-o nouă estetică cinematografică. Dacă puţinii rebeli din filmul românesc al anilor `90 mai aveau de luptat cu trecutul şi prezentul, cei ai Noului Cinema sunt mai degrabă apărătorii unor cauze personale.

24
/07
/13

Cinematografia mondială a oferit în istoria sa numeroase portrete remarcabile de rebeli. Însă şi filmul românesc din timpul comunismului a avut propriii tineri nonconformişti, spirite libere şi periculoase pentru un întreg sistem.