Expoziţia „Comorile Chinei“ a fost vizitată, până în prezent, de peste 30.000 de persoane
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-comorile-chinei-a-fost-vizitata-pana-in-prezent-de-peste-30-000-de-persoane/

Expoziţia „Comorile Chinei“, organizată la Muzeul Naţional de Istorie a României din Capitală, a fost vizită, de la deschiderea sa, pe 30 aprilie, de peste 30.000 de persoane.

Un articol de Andrada Văsii|5 iulie 2013

Expoziţia „Comorile Chinei“, organizată la Muzeul Naţional de Istorie a României din Capitală, a fost vizită, de la deschiderea sa, pe 30 aprilie, de peste 30.000 de persoane.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 1 august, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Pe tot parcursul expoziţiei temporare „Comorile Chinei“, muzeul a adoptat un program special, care a vizat ultima sâmbătă din fiecare lună. Astfel că, pe 27 iulie, programul de vizitare se prelungeşte până la orele 22.00.

Patru soldați și un cal

În expoziţie sunt prezentate obiecte provenind din celebrul sit arheologic de la Xi’an – unde a fost cercetat parţial ansamblul funerar al primului împărat al Chinei -, printre care patru dintre faimoşii soldaţi de teracotă şi un cal, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang.

Pe lângă aceste capodopere, expoziţia cuprinde o serie de alte artefacte, printre care pot fi amintite mai multe vase neolitice, cu o vechime de câteva mii de ani şi care atestă o uimitoare realizare artistică. Acestora li se adaugă alte piese de referinţă, precum o serie de vase din bronz, celebre în lume pentru calitatea şi valoarea lor extraordinară.

Comori cu vechime

Periplul prin civilizaţia chineză continuă cu o serie de bunuri culturale legate de istoria Drumului Mătăsii şi artefacte referitoare la istoria modernă a Chinei. Prin intermediul acestei expoziţii publicul va avea ocazia să admire unele din comorile spectaculoase ale milenarei civilizaţii chineze, datând din zorii epocii neolitice până în perioada modernă, în timpul dinastiilor Ming şi Qing, notează Mediafax.

Info

În această perioadă, costul unui bilet de acces în muzeu, care include vizitarea expoziţiilor „Comorile Chinei”, „Tezaur Istoric” şi „Lapidarium-Copia Columnei lui Traian”, va fi de 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru pensionari şi persoane cu dizabilităţi, 7 lei pentru elevi şi studenţi.

Preşcolarii beneficiază de acces gratuit. Pentru grupuri organizate, de 30 de persoane, costul unui bilet pentru adult se reduce la 10 lei.

De asemenea, MNIR oferă vizitatorilor posibilitatea achiziţionării de bilete pentru pachet familial (2 adulţi şi maximum 3 copii cu vârsta până în 18 ani), în valoare de 50 lei, precum şi bilete de intrare rapidă în muzeu (pentru a evita aşteptarea), în valoare de 50 lei.

Foto credit: Marius Amarie, MNIR (Facebook)

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Teatrul Național din Timișoara invită publicul sâmbătă, 9 decembrie 2023, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023: SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ de Mihail Săulescu, spectacol semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

29
/11
/23

Luni, pe 4 decembrie, unteatru dă startul celei de-a doua ediții a programului Teatru în Sectorul 5. Mini-stagiunea cu spectacole oferite în dar comunității din Sectorul 5 va readuce pe scena din Sfinții Apostoli nr. 44 câteva dintre cele mai iubite producții din repertoriul unteatru.