Expozitia „Cu Caragiale de la Washington la Bucuresti”, la Nocturna Bibliotecilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-cu-caragiale-de-la-washington-la-bucuresti-la-nocturna-bibliotecilor/

Biblioteca Naţională a României invită bucureştenii, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, la „Nocturna Bibliotecilor”, un eveniment în care numeroase biblioteci din Bucureşti şi din ţară propun o bogată agendă de activităţi. Vernisată pe 9 octombrie, expoziţia „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti” va putea fi vizitată de public cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor […]

Un articol de Andrada Văsii|15 noiembrie 2012

Biblioteca Naţională a României invită bucureştenii, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, la „Nocturna Bibliotecilor”, un eveniment în care numeroase biblioteci din Bucureşti şi din ţară propun o bogată agendă de activităţi.

Vernisată pe 9 octombrie, expoziţia „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti” va putea fi vizitată de public cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor începând cu ora 18,00. În cadrul evenimentului vor putea fi văzute imagini din piesa de teatru „O noapte furtunoasă” jucată la Washington şi la Bucureşti, alături de pagini din volumul „O scrisoare pierdută” în benzi desenate, toate acestea dedicate Anului Caragiale.

Fotografiile aparţin jurnalistei Mădălina Corina Diaconu, iar benzile desenate sunt semnate de Mihai Grăjdeanu, aceasta fiind prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale.

O altă expoziţie care va putea fi vizitată de public la Biblioteca Naţională este „Artistul şi Puterea. Ipostaze ale picturii româneşti între anii 1950-1990”. Expoziţia reuneşte lucrări ale mai multor muzee din Bucureşti şi din ţară fiind unul dintre cele mai ample şi ambiţioase proiecte de artă românească ale ultimelor decenii, iniţiat şi realizat de Fundaţia ArtSociety, sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Expoziţia virtuală „Bucurestiul nocturn: 150 de ani de la apariţia romanelor ‘Misterele Bucureştilor’ de George Baronzi şi ‘Mistere din Bucureşti’ de Ioan M. Bujoreanu” va fi la dispoziţia publicului de la ora 18,00.

De la ora 19,00 Biblioteca Naţională propune o seară de chitară – „Un dia de noviembre”, în două părţi în cadrul festivalului Hibernal de chitară, ediţia a IV-a. Recitaluri vor fi oferite de Tudor Niculescu-Mizil, în prima parte, şi Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, în cea de-a doua.

Iniţiată şi coordonată de Asociaţia Bibliotecarilor şi a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi pusă în operă de bibliotecarii din toate tipurile de biblioteci, „Nocturna Bibliotecilor” este susţinută de Fundaţia IREX România, GMP PR şi THECELL.

Accesul publicului la manifestările organizate cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor va fi gratuit.

Sursa: Agerpres 

21
/06
/17

Ultimul film al marelui regizor polonez Andrzej Wajda, "Imaginea de apoi", şi câştigătorul Ursului de Aur la ediţia din acest an a Festivalului de la Berlin, "Despre trup şi suflet", al cineastei maghiare Ildikó Enyedi, se numără printre atracţiile celei de-a patra ediţii a festivalului de film Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

21
/06
/17

Mai multe scrisori în care fizicianul Albert Einstein prezenta unor colegi opiniile sale despre fizică, Dumnezeu și Israel, expediate în anii '50, au fost vândute în cadrul unei licitații organizate la Ierusalim, pentru suma de aproximativ 210.000 de dolari.

21
/06
/17

Legendarul actor britanic Daniel Day-Lewis, care a făcut istorie câștigând trei statuete Oscar pentru cel mai bun actor, a surprins anunțând decizia sa de a părăsi definitiv platourile de filmare. Daniel Day-Lewis "nu mai lucrează ca actor", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Leslee Dart, într-un comunicat citat marți de revista de specialitate Variety.

21
/06
/17

"În teatru dacă nu eşti cercetător, căutător continuu, în clipa în care te-ai mulţumit, eşti ruinat." - Andrei Șerban. Renumitul regizor împlinește astăzi 74 de ani. Născut la 21 iunie 1943, în București, Andrei Șerban a studiat regia la IATC, la clasa lui Radu Penciulescu.

20
/06
/17

Dragi cititori, sunt în măsură să vă informez că a apărut începutul unui teatru nou la noi în oraș (teatru în toată puterea cuvântului). Așadar, nu doar o clădire, ci o companie de teatru. Se cheamă TAG și au făcut deja un spectacol despre care se va mai vorbi: „Clasa conducătoare”.

20
/06
/17

Orchestra de Cameră Radio încheie stagiunea la Sala Radio miercuri, 21 iunie, ora 19.00, cu un concert-eveniment sub bagheta lui Jankó Ferenc - Zsolt, dirijor permanent al Operei de Stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea și dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra.

20
/06
/17

Prima noapte/ First Night, scris și regizat de Andrei Tănase, se califică în cursa pentru nominalizările la Oscarul acordat celui mai bun scurtmetraj de ficțiune, ediția 2018, după ce a câștigat marele premiu al competiției internaționale la Festival International de Cine de la Huesca, ajuns la a 45-a ediție și încheiat la finalul săptămânii trecute în orașul spaniol.

20
/06
/17

Într-o zi de 20 iunie se stingea din viaţă, la Paris, Emil Cioran, unul dintre cei mai importanți gânditori ai secolului al XX-lea. Afectat de Alzheimer, filosoful uitase cine este în ultimele zile ale vieţii sale şi reîncepuse să vorbească în limba română, după mai bine de 50 de ani. Tot pe 20 iunie murea istoricul, scriitorul și politicianul român Mihail Kogălniceanu si se năşteau compozitorul Jacques Offenbach, actorii Errol Flynn şi Nicole Kidman, regizorul Radu Gabrea sau cântăreţul Lionel Richie.

19
/06
/17

Într-o zi de 19 iunie se nășteau actriţa Irina Petrescu, criticul George Călinescu sau scriitorul Salman Rushdie și se stingeau din viață scriitorul laureat cu Nobel William Golding și actorul James Gandolfini (2013).

18
/06
/17

Festivalul Internațional de Film NexT anunță o dezlănțuire de forțe mistice în #OrasulNexT. Creaturi fantastice, zâne și câteva vrăjitoare vor lua cu asalt oaza de natură din jungla urbană a Bucureștiului, cunoscută și sub numele de Grădina Botanică.