Expoziţia „Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene“ va putea fi vizitată la Palatul Şuţu din Capitală
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-cucuteni-valori-regasite-ale-preistoriei-europene-va-putea-fi-vizitata-la-palatul-sutu-din-capitala/

Expoziţia „Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene“ va fi vernisată, vineri, la Palatul Şuţu din Bucureşti, aceasta putând fi vizitată până pe 25 iulie.

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

Expoziţia „Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene“ va fi vernisată, vineri, la Palatul Şuţu din Bucureşti, aceasta putând fi vizitată până pe 25 iulie.

Astfel, vor fi expuse peste 100 de piese arheologice cu o vechime de peste 5.000 de ani, care vorbesc despre semnificaţiile pierdute, despre viaţa spirituală şi materială şi despre rafinamentul estetic şi tehnologic ale culturii Cucuteni-Tripolie.

Workshop interactiv

Sâmbătă, de la ora 11.00, va fi organizat un workshop interactiv, care doreşte să aducă în atenţia publicului marile enigme ale fascinantei civilizaţii preistorice Cucuteni-Tripolie, notează Mediafax.

Scopul proiectului este de a promova valorile culturale, în acest caz ale arheologiei preistorice, şi de a crea un impact puternic asupra tinerilor, al căror interes faţă de propria cultură, istorie şi artă trebuie stimulat şi educat.

Expoziţia este organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, având ca parteneri Complexul Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi, Asociaţia Culturală Arkeo, Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu) şi Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

Info:

Vernisajul expoziţiei va avea loc, vineri, la ora 11.00, în holul Palatului Suţu.

Foto credit: Wikipedia

04
/12
/17

Expoziţia „Frida Kahlo and Diego Rivera: Polish Context” a fost deschisă la ZAMEK Culture Centre din Poznan în încercarea de a da de urma tabloului „The Wounded Table” văzut ultima dată în 1955, la Varşovia.

23
/11
/17

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitație la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată...

18
/11
/17

  Expoziția „Podoabe străvechi”, cuprinzând câteva sute de obiecte de podoabă cu o vechime cuprinsă între 5.000 și 8.000 de ani, descoperite în așezări și morminte din sud-estul României, a fost deschisă joi la Muzeul județean Buzău. „Expoziția este o premieră națională și este rodul parteneriatului între opt muzee: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București, […]

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

13
/11
/17

Liminal, festivalul pionier de artă, știință și tehnologie care a avut loc în București între 31 octombrie și 12 noiembrie, s-a încheiat duminică după-amiază. Instalații precum Mindcraft Battle, adică piramida care levitează cu puterea minții, sau Automated Poetry Machine, generatorul de poezii la intersecția dintre un telefon public și un bancomat, din cadrul festivalului au fost câteva din felurile în care Liminal a evidențiat nevoia de apropiere a publicului de intersecția dintre artă, știință și tehnologie.

27
/10
/17

Asociația Culturală Control N organizează duminică, 29 octombrie (între orele 18,30 și 22,00), la Palatul Știrbei din București (Calea Victoriei 107), Expoziția Multimedia DISCO BTT - Discotecile Perioadei Comuniste. Cei prezenți vor fi ospătați cu bere Azuga, Pepsi și multă muzică, promit organizatorii!

26
/10
/17

Muzeul Ermitaj a repornit astăzi ceasul care a fost oprit când bolșevicii au pătruns în Palatul de Iarnă în noaptea de 25 spre 26 octombrie 1917, potrivit vechiului calendar iulian. Limbile ceasului care au fost oprite pentru a marca pentru posteritate triumful revoluției au arătat timp de un secol aceeași oră: 2 și 12 minute.

24
/10
/17

Joi 26 octombrie, de la ora 17:00, va avea loc deschiderea expoziţiei Made in CZ / Found in RO. Organizatorul principal, Centrul Ceh, a colectat pentru acest eveniment peste 120 de obiecte reprezentative pentru tradiţia designului cehoslovac. Expoziţia va fi deschisă până pe 15 decembrie, în rotonda din foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti.