Expoziția ,,Suntem fluturi (dar am fost omizi)”, aniversarea a patru ani de atelier Wood Be Nice
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-suntem-fluturi-dar-am-fost-omizi-aniversarea-a-patru-ani-de-atelier-wood-be-nice/

Artiştii vizuali Daniel Loagăr şi Andrei Cornea (atelier Wood Be Nice) deschid vineri, 12 decembrie, de la ora 19.30 o nouă expoziţie compusă din 20 de lucrări realizate prin tehnici care variază de la colaj clasic, grafică la transfer de imagine pe OSB şi pe ziar. Expoziţia este un strigăt de bucurie a celui care descoperă că este pe drumul bun şi surprinde momentul ieşirii din cristalidă şi a asumării sinelui.

Un articol de Liliana Matei|11 decembrie 2014

În atelierul lor în București, Daniel și Andrei au experimentat tehnica artizanală de transfer de imagine pe suprafețe neconvenționale – lemn – și în 2011 s-au lansat sub numele de Wood Be Nice. “Vrem să facem imaginile să redevină palpabile, să le redăm umanitatea care a stat la baza creăriilor, iar lemnul marchează perfect revenirea imaginii la firescul ei. Am ales metoda de transfer manual al imaginii pe lemn deoarece lemnul imprumută din personalitatea și energia imaginii, augmentând-o și dându-i noi valențe.”– Daniel Loagăr, artist vizual.

A_human_need_Andrei_Cornea

Artiștii vor fi prezenți la vernisajul expoziției care are loc la Pallets (str. Vasile Stroescu, nr. 40) în București începând cu ora19.30.

Tot în aceeași seară, cei doi artiști vor sărbători 4 ani de când au adus lemnul înapoi în casele oamenilor sub formă de fotografie, colaj, obiecte de decor și în spațiul public la festivaluri și manifestări culturale.

Trupa « The Message » va susține un concert la eveniment.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!

07
/07
/22

La începutul săptămânii viitoare, luni, 11 iulie, începând cu ora 20.00, Institutul Cervantes din București invită publicul iubitor de cultură la sediul său la un eveniment în aer liber: vernisaj, vizionare de filme și sangría. Evenimentul va avea loc în El Patio, curtea interioară a Institutului, unde artistul vizual Pisica Pătrată a realizat o nouă intervenție murală.

05
/07
/22

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.

03
/07
/22

Ceea ce am văzut la Art Safari, la ediția din acest an, cea cu numărul 9, nu poate fi uitat niciodată. Îți rămân întipărite în minte nu doar arta expusă, extraordinar reprezentată prin lucrările lui Theodor Aman, ale inegalabililor Pablo Picasso și Salvador Dali, Marcel Iancu, dar și parfumul de ulei și acuarelă, întinse cu măiestrie pe pânza veche, ce păstrează patina timpului.