Expoziția “The Human Body” vine în premieră în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-the-human-body-vine-in-premiera-in-romania/

Expoziţia The Human Body se deschide pe data de 22 martie 2013 la Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa şi va ramâne deschisă până pe data de 30 iunie 2013.

Un articol de Andrada Văsii|22 martie 2013

Expoziția The Human Body se deschide pe data de 22 martie 2013 la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa și va ramâne deschisă până pe data de 30 iunie 2013.

Expoziția “THE HUMAN BODY” vine în premieră în România! Expoziția prezintă vizitatorilor peste 200 de exponate – corpuri umane reale (integrale si segmentate) atent disecate, ce oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc și a modului în care funcționează. Un eveniment produs de GForce Exhibitions şi organizat de Events.

Programul de vizitare este zilnic, de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00. Aceste exponate extraordinare au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind expuse în orașe precum: Londra, Oostende, Belgia, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena.

Expoziția își poartă vizitatorii într-o călătorie fascinantă prin nouă galerii ce prezintă componentele esențiale ale anatomiei umane și ilustrează efectele fumatului, obezității și ale altor afecţiuni cauzate de neglijarea organismului. Vizitatorii vor avea ocazia să compare un plămân sănătos cu un plămân negru, grav afectat de fumat. Exponatele demonstrează cum unii oameni pot avea mai multă grijă de mașinile lor decât de trupurile lor.

Expoziția The Human Body va schimba fără îndoială, pentru totdeauna, modul în care vizitatorii percep corpul uman. Oferă românilor, în premieră, o șansă unică de a privi prin ochii unui chirurg și de a experimenta corpul uman în toată complicata sa splendoare. Sperăm să îi inspire să facă alegeri de viaţă mai sănătoase. (Sorina Burlacu, Director General Events)

„Îți taie respirația, este teribila și chiar frumoasă” – Irish Times (Irlanda)
„O călătorie fascinantă în corpul uman” – Il Giornao Edelpiemonte (Italia)
„O expoziție impresionantă … Această expoziție unică îndeplinește toate așteptările” – Comerț Oostende (Belgia)
„Cea mai vizitată și controversată expozitie de pe planetă… O adevărată călătorie de la știință la mister” – Libero-ul Sri (Italia)

Info:

PREŢURI BILETE:
Adulţi:
Marţi -vineri: 50 lei
Sămbătă-duminică: 60 lei

Copii (7-18 ani)
Marţi-vineri: 32 lei
Sămbătă-duminică: 38 lei

Pensionari şi studenţi:
Marţi-vineri: 40 lei
Sămbătă-duminică: 50 lei

Grupuri de peste 10 copii (pentru clasele de elevi este necesară o rezervare la adresa [email protected]).
Marţi-vineri: 30 lei / persoană

Abonament de familie – 1 adult + 2copii
Marţi-vineri: 85 lei
Sămbătă-duminică: 100 lei

Abonament de familie – 2 adulţit+3 copii
Marţi -vineri: 120 lei
Sămbătă-duminică: 135 lei

 

Credit foto: Muzeul Antipa

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.