Expoziția “The Human Body” vine în premieră în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-the-human-body-vine-in-premiera-in-romania/

Expoziţia The Human Body se deschide pe data de 22 martie 2013 la Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa şi va ramâne deschisă până pe data de 30 iunie 2013.

Un articol de Andrada Văsii|22 martie 2013

Expoziția The Human Body se deschide pe data de 22 martie 2013 la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa și va ramâne deschisă până pe data de 30 iunie 2013.

Expoziția “THE HUMAN BODY” vine în premieră în România! Expoziția prezintă vizitatorilor peste 200 de exponate – corpuri umane reale (integrale si segmentate) atent disecate, ce oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc și a modului în care funcționează. Un eveniment produs de GForce Exhibitions şi organizat de Events.

Programul de vizitare este zilnic, de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00. Aceste exponate extraordinare au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind expuse în orașe precum: Londra, Oostende, Belgia, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena.

Expoziția își poartă vizitatorii într-o călătorie fascinantă prin nouă galerii ce prezintă componentele esențiale ale anatomiei umane și ilustrează efectele fumatului, obezității și ale altor afecţiuni cauzate de neglijarea organismului. Vizitatorii vor avea ocazia să compare un plămân sănătos cu un plămân negru, grav afectat de fumat. Exponatele demonstrează cum unii oameni pot avea mai multă grijă de mașinile lor decât de trupurile lor.

Expoziția The Human Body va schimba fără îndoială, pentru totdeauna, modul în care vizitatorii percep corpul uman. Oferă românilor, în premieră, o șansă unică de a privi prin ochii unui chirurg și de a experimenta corpul uman în toată complicata sa splendoare. Sperăm să îi inspire să facă alegeri de viaţă mai sănătoase. (Sorina Burlacu, Director General Events)

„Îți taie respirația, este teribila și chiar frumoasă” – Irish Times (Irlanda)
„O călătorie fascinantă în corpul uman” – Il Giornao Edelpiemonte (Italia)
„O expoziție impresionantă … Această expoziție unică îndeplinește toate așteptările” – Comerț Oostende (Belgia)
„Cea mai vizitată și controversată expozitie de pe planetă… O adevărată călătorie de la știință la mister” – Libero-ul Sri (Italia)

Info:

PREŢURI BILETE:
Adulţi:
Marţi -vineri: 50 lei
Sămbătă-duminică: 60 lei

Copii (7-18 ani)
Marţi-vineri: 32 lei
Sămbătă-duminică: 38 lei

Pensionari şi studenţi:
Marţi-vineri: 40 lei
Sămbătă-duminică: 50 lei

Grupuri de peste 10 copii (pentru clasele de elevi este necesară o rezervare la adresa [email protected]).
Marţi-vineri: 30 lei / persoană

Abonament de familie – 1 adult + 2copii
Marţi-vineri: 85 lei
Sămbătă-duminică: 100 lei

Abonament de familie – 2 adulţit+3 copii
Marţi -vineri: 120 lei
Sămbătă-duminică: 135 lei

 

Credit foto: Muzeul Antipa

01
/03
/17

Povestea mărţişorului a supravieţuit în diferite forme până în prezent, de la firul simplu răsucit în alb şi roşu până la cel virtual. Mărţişor, Mărţişug sau Marţ era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar şi la bulgarii şi albanezii din Balcani. Ţăranii păstrau obiceiul în fiecare început de primăvară, ca semn protector împotriva bolilor şi a nenorocului.

27
/02
/17

O schiţă realizată de Rembrandt, care reprezintă un câine, a fost autentificată după ce timp de 250 de ani a fost atribuită unui pictor german specializat în tablouri cu animale. Descoperirea a fost descrisă drept ”o senzaţie” de reprezentanţii Muzeului Herzog Anton Ulrich, din Braunschweig, unde schiţa a fost expusă timp de mai multe decenii şi era prezentată ca o lucrare a artistului Johann Melchior Roos.

21
/02
/17

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie - 8 martie Târgul "De Mărțișor", eveniment prin care își propune promovarea "vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector".

17
/02
/17

Cu prilejul „Zilei Brâncuși ” care se sărbătorește la nivel național în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecție de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu și pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuși care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.

13
/02
/17

Deschiderea ediției din acest an a Carnavalului de la Veneția (11-28 februarie) a fost marcată de un show acvatic spectaculos, la care au participat, ca în fiecare an, numeroși vizitatori. Show-ul inaugural, pus în scenă pe Canalul Cannaregio, a celebrat sâmbătă seara temele frumuseții, mării și vanității, printr-o paradă a creaturilor marine.

30
/01
/17

Expoziţia itinerantă "Lumea turcică din Munţii Altai până în Balcani", ce aduce in fata publicului 33 de picturi în ulei semnate de tot atâţia artişti din 17 ţări, se va deschide pe 1 februarie, de la ora 18.30, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Naţional.

21
/12
/16

Tabloul "Țărăncuțe" ("De la fântână") de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat, marți seară, la prețul de 320.000 de euro, la licitația de iarnă a Artmark, devenind cea mai bine vândută lucrare din acest an. Printre vedetele serii s-au mai numărat "Intimitate" de Nicolae Tonitza, "Car cu boi la amiază" de Nicolae Grigorescu, "Pod" de Adrian Ghenie sau "Pieta" de Corneliu Baba.

19
/12
/16

Romfilatelia a editat o nouă emisiune de mărci poştale tematice în cadrul proiectului „Stele de aur ale scenei şi ecranului”. Cele şase timbre ale acestui proiect filatelic au aceeaşi valoare nominală, de 4,50 lei, şi prezintă Stele de Aur ale scenei româneşti, în imagini de colecţie: Adela Mărculescu, Florina Cercel, Ilinca Tomoroveanu, Alexandru Arşinel, Ion Caramitru, Costel Constantin.

15
/12
/16

Ateneul Român găzduiește instalația documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil. Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.