Expoziție Contemporanii la Turnul BRD
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-contemporanii-la-turnul-brd/

BRD Groupe Société Générale şi Proiectul Contemporanii anunţă repunerea pe simeze a expoziţiei “Insula Eternei Primăveri”, în perioada 11 noiembrie – 5 decembrie. Vernisajul expoziţiei se va desfăşura pe 11 noiembrie la ora 18:30, la parterul Turnului BRD din B-dul Ion Mihalache nr.1-7.

Un articol de Liliana Matei|7 noiembrie 2014

În noua versiune, expoziția va reuni 30 de lucrări de pictură sub semnătura unor nume definitorii pentru contextul cultural românesc : Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Christian Paraschiv și Mihai Sârbulescu.

Temele operelor expuse sondeaza necuprinsul oceanului, amețitorul aliaj munte-vulcan și mare, diverse tipuri de flori, versanți abrupți împăduriți de vegetație nebună, în esență rezultatul contactului pe care l-au avut cei șase artiști în tabăra de pictură organizată în cadrul Proiectului Contemporanii “Madeira, Insula Eternei Primăveri”.

Evenimentul se înscrie în tradiția BRD de a pune la dispoziția artiștilor plastici – pictori, sculptori sau graficieni, tineri sau consacrați, spațiul expozițional de la parterul sediului său central. În cei peste 10 ani de la inaugurarea Turnului BRD, în foaier au expus numeroși reprezentanți ai noului val dar și artiști ajunși la maturitate.

INFO

Expoziția poate fi vizitată în perioada 11 noiembrie – 5 decembrie 2014, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-17:00. Accesul în spațiul Turnului BRD se va face în baza actului de identitate.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.