Expoziţie cu falsuri ale unor tablouri celebre, confiscate de FBI, vernisată la New York
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-cu-falsuri-ale-unor-tablouri-celebre-confiscate-de-fbi-vernisata-la-new-york/

O expoziţie cu falsurile unor tablouri celebre, confiscate de FBI, a fost vernisată la The Center Gallery de la Universitatea Fordham din New York.

Un articol de Andrada Văsii|7 august 2013

O expoziţie cu falsurile unor tablouri celebre, confiscate de FBI, a fost vernisată la The Center Gallery de la Universitatea Fordham din New York. Intitulată „Caveat Emptor”, expoziţia cuprinde falsurile unor tablouri celebre realizate de artişti precum Chagall, Warhol, Gauguin şi De Kooning.

Cele mai multe dintre aceste tablouri au reuşit să înşele vigilenţa experţilor în artă şi au ajuns să fie vândute la licitaţii organizate de case prestigioase, precum Christie’s şi Sotheby’s, înainte ca autorii lor să fie demascaţi. Numele autorilor acelor falsuri nu sunt expuse în expoziţia vernisată la Universitatea Fordham.

O tradiţie cu tablouri false

„Caveat Emptor” nu este prima expoziţie dedicată unor falsuri artistice. Anul trecut, o expoziţie denumită „Faux Real”, cu tablouri realizate de Mark Landis, un falsificator deosebit de prolific, a fost vernisată în prezenţa persoanei care şi-a dat seama că operele lui Landis erau falsuri, notează Mediafax.

Artiştii ale căror opere au fost copiate şi expuse în expoziţia „Caveat Emptor” sunt nume majore în pictură – James E. Buttersworth, Marc Chagall, Willem de Kooning, Tsuguhara Foujita, Juan Gris, Paul Gauguin, Henri Matisse, Maurice Prendergast, Rembrandt van Rijn, Pierre Auguste Renoir, Andy Warhol şi Hale Woodruff.

Falsurile vor putea fi admirate la sediul Universităţii Fordham din New York până pe 9 august.

Foto credit: The Center Gallery (Site)

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.