Expoziţie de fotografie şi bandă desenată la Biblioteca Naţională: „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-de-fotografie-si-banda-desenata-la-biblioteca-nationala-cu-caragiale-de-la-washington-la-bucuresti/

„Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”, expoziţie de fotografie şi bandă desenată la Biblioteca Naţională. „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”, o expoziţie de fotografie şi bandă desenată realizată de Mădălina Corina Diaconu şi Mihai Grăjdeanu, se va deschide joi la sediul Bibliotecii Naţionale a României, informează organizatorii într-un comunicat. Imagini din piesa […]

Un articol de |9 octombrie 2012

„Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”, expoziţie de fotografie şi bandă desenată la Biblioteca Naţională.

„Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”, o expoziţie de fotografie şi bandă desenată realizată de Mădălina Corina Diaconu şi Mihai Grăjdeanu, se va deschide joi la sediul Bibliotecii Naţionale a României, informează organizatorii într-un comunicat.

Imagini din piesa de teatru „O noapte furtunoasă” jucată la Washington (regia Toma Enache, actori TNB) şi la Bucureşti (Teatrul Masca), precum şi pagini din volumul „O scrisoare pierdută” în benzi desenate vor putea fi admirate la mezaninul bibliotecii.

Fotografiile aparţin jurnalistei Mădălina Corina Diaconu, Mihai Grăjdeanu semnând benzile desenate, prima adaptare în această tehnică a unei piese a marelui dramaturg I. L. Caragiale.

„Fotografiile mele NU sunt artistice! Sunt imagini de care un jurnalist se foloseşte la ilustrarea articolelor sale! Ele pot fi împărţite în două categorii: fotografii făcute intenţionat, atunci când am povestea şi-mi trebuie doar ilustrarea ei, şi fotografii făcute la inspiraţie, spontan, atunci când ochiul surprinde un moment din care se naşte povestea”, afirmă Mădălina Corina Diaconu, potrivit comunicatului.

Organizată împreună cu Galeria Danaart Gallery, expoziţia, care va putea fi vizitată până pe 31 octombrie, se înscrie în seria de manifestări culturale dedicate Anului Caragiale organizate de Biblioteca Naţională a României.

Mădălina Corina Diaconu este absolventă a secţiei de Grafic Design de la Universitatea Tibiscus din Timişoara şi Academia de Artă din Bucureşti.

A locuit 16 ani în Washington DC, unde s-a dedicat jurnalismului, devenind corespondent de presă atât pentru ziarele din România, cât şi pentru ziarele româneşti din SUA, colaborând cu TV Chicago, Antena 1, PRO TV şi Radiodifuziunea Română.

În prezent este preşedinta Clubului Presei Transatlantice, reporter la Radio România Cultural, redactor la Radio Prodiaspora şi s-a restabilit în oraşul natal, Bucureşti.

Născut la Mangalia şi stabilit în Bucureşti, Mihai Grăjdeanu a început să deseneze încă din timpul grădiniţei.

Copil fiind, a participat la concursurile de desene pe asfalt de la Constanţa iar mai târziu, la saloanele şi festivalurile naţionale şi locale de benzi desenate.

Este autorul a câtorva volume de benzi desenate: „Legendele Dacilor – Piatra Sacră”, „Ciutanul” (vol. 1), primul roman grafic românesc despre fotbal, „Istoria alternativă a literaturii române în benzi desenate”, „După gratii”, prima bandă desenată pentru deţinuţii din penitenciarele din România, „O scrisoare pierdută”, prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I. L. Caragiale, revista on-line pentru copii „Atelier BD” şi programul „Artă la Pachet”.

Autorul a definitivat volumul al doilea al romanului grafic „Ciutanul”, urmând ca acesta, odată cu găsirea unei edituri, să vadă lumina tiparului.

 

Sursa: Agerpres

22
/09
/14

Premiul Publicului celei de-a noua ediţii Anim’est (3 şi 12 octombrie) îi va reveni unuia dintre cele 37 de scurtmetraje de animaţie proiectate în cadrul secţiunii speciale Animash - în afara categoriilor competiţionale ale festivalului - o serie de filme de animaţie selectate ţi premiate la festivaluri internaţionale de renume.

22
/09
/14

“Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, va deschide cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj (10-19 Octombrie). Evenimentul va avea loc vineri, 10 octombrie, de la ora 19:00 când la Cinema Florin Piersic, psihiatrul londonez Hector va da startul distracției și filmelor bune.

22
/09
/14

Albumul Romance, al mezzosopranei Ruxandra Donose, apărut la Editura Casa Radio, va fi lansat, în prezenţa artistei, marţi, 23 septembrie, ora 17:00, la librăria Cărtureşti din Str. Arthur Verona nr. 13-15. La eveniment vor participa dirijorul Tiberiu Soare şi muzicologul Grigore Constantinescu.

22
/09
/14

Proiectul "Fotografie în versuri și muzică" înseamnă ilustrarea unei poezii atât prin imagini, cât și prin pasaje muzicale originale, care să reflecte tema creației literare atât vizual, cât și auditiv.

22
/09
/14

TANGO-ul, genul muzical - dedicat dansului - cu cea mai spectaculoasă poveste, doi invitaţi speciali originari chiar din ţara tango-ului şi a compozitorilor săi – Argentina, un repertoriu semnat de cei mai mari compozitori de gen, 13 concerte în 12 oraşe din România, acestea sunt elementele care compun turneul naţional „VĂ PLACE TANGO ?”, prezentat de violoncelistul RĂZVAN SUMA, între 28 septembrie - 24 octombrie 2014.

22
/09
/14

Traseul “Descoperă-l pe Brâncoveanu”, parte a proiectului „Moştenirea lui Brâncoveanu”, demarează pe23 septembrie. Evenimentul este dedicat celor 300 de ani care s-au scurs de la moartea marelui voievod şi martir Constantin Brâncoveanu. Proiectul mai include alte două componente, “Ctitorul Brâncoveanu“ și “Momente din viaţa Brâncovenilor”.

22
/09
/14

Laureaţii Concursului Enescu 2014, Secţiunea Violoncel, au fost desemnaţi duminică seară de către juriul internaţional în cadrul unei ceremonii de gală în Sala Mare a Ateneului Român, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu. Premiul I i-a revenit violoncelistei Eun–Sun Hong (Coreea de Sud), care a interpretat Concertul Nr. 1 pentru Violoncel și Orchestră de D. Șostacovici.

21
/09
/14

Ţara s-a umplut de festivaluri de film şi de proiecţii în spaţii „alternative”. Dacă locuieşti în Bucureşti, primăvara şi toamna ai la dispoziţie aproape săptămânal câte un festival, o retrospectivă sau un ciclu de filme. Oferta este uneori copleşitoare. Şi ce e rău în asta?

20
/09
/14

Teatrul Naţional Bucureşti a deschis stagiunea săptămâna trecută cu patru spectacole ale Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău: „Amorul dănţuie şi feste joacă”, după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Vasilache; „12 scaune” după Ilf şi Petrov în regia lui de Petru Hadârcă; „Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski, în regia Luminiţei Ţâcu şi „Hronicul găinarilor” după Aureliu Busuioc. în regia lui Petru Hadârcă.

20
/09
/14

Majoritatea criticilor spun despre el că este "(pur şi simplu) cel mai bun scriitor de proză scurtă din România". Răzvan Petrescu, autorul volumelor: "Foxtrot XX", "Rubato" sau "Variaţiuni pe o temă de Vater-Puccini", împlineşte, astăzi, 58 de ani.

19
/09
/14

Începând cu primul weekend din octombrie, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est deschide, la cea de-a noua ediţie, împreună cu cei de la Calup, porţile unei noi locaţii-gazdă: o frumoasă casă istorică ridicată în anii’40 la numărul 46, pe strada Jean Louis Calderon, devine Re:Animation Hub.