Expoziții la sfârșit de an la Teatrul Național „I.L.Caragiale”
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitii-la-sfarsit-de-an-la-teatrul-national-i-l-caragiale/

Sfârşitul de an aduce în spaţiile expoziţionale ale Teatrului National „I.L.Caragiale” o serie de manifestări în cadrul programului TNB Parateatral – arte vizuale.

Un articol de Petre Ivan|18 decembrie 2017

Marți, 19 decembrie 2017, de la ora 15.00, va avea loc, în Rotonda din foaierul Sălii Mici a TNB, deschiderea „SIAN – Salonul Naţional de Arta Naivă” (ajuns la a XIV-a ediție), organizat în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) din cadrul Ministerului Culturii şi Identității Naționale.

Sorescu, Autoportret

Este o expoziție bienală, care are ca scop principal promovarea celor mai valoroase lucrări ale artiștilor naivi din țară și din străinătate, asigurând o remarcabilă continuitate a programului multianual de Revigorare a meșteșugurilor tradiționale și promovare a creativității artistice, susținut de INP.

Expoziția rămâne deschisă până în data de 19 ianuarie 2018. Accesul publicului se face prin Bulevardul Carol.

În foaierele Sălii Studio, de la etajele I şi II, are loc, tot în data de 19 decembrie 2017, la ora 18.00, vernisajul unei expoziții foto-documentare de mare interes, consacrată personalității Reginei MARIA a României, expoziție intitulată REGINA SOLDAT.

Proiectul, care prefațează aniversarea CENTENARULUI MARII UNIRI, este organizat de Asociația România Culturală în parteneriat cu Teatrul Național ”I.L.Caragiale”, cu sprijinul Bibliotecii Academiei Române, a Bibliotecii Naționale a României, a Muzeului Militar Național și a Arhivelor Naționale ale României, care au pus la dispoziția organizatorilor un bogat fond foto-documentar care va fi expus în premieră.

În Foaierul Media (aripa Intercontinental), publicul va putea viziona, până la sfârșitul lunii ianuarie 2018, expoziția de pictură a cunoscutului poet MARIN SORESCU (deschisă în octombrie 2017).

Foto: Expoziții la Teatrul Național „I.L.Caragiale” – facebook

21
/11
/22

Până pe 3 decembrie este disponibilă colecția de 100 de lucrări originale, în ediție limitată, „Mimi’s Tea Party” a artistei Mimi Pleșoianu (Mimificator) la Art Machine, proiect inițiat de gruparea artistică Pastila Roz. Acestea pot fi achiziționate de la automatul de tip vending machine amplasat în București, în Cărturești Parklake.

11
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022, de la ora 16:30, la Opera Naţională Bucureşti, în Foaierul Galben, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Învingătorii Sclerozei Multiple - Călător printre forme şi culori”, semnată de Simona Carolina Tănase, ea însăşi diagnosticată cu scleroză multiplă şi Preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple.

04
/11
/22

Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC) şi BD Historia aduc o nouă expoziție temporară în luna noiembrie, intitulată „Reconstituire istorică în benzi desenate - Revolta anticomunistă Braşov 15 Noiembrie 1987”.

04
/11
/22

Începând din 4 noiembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni se deschide „Secvenţe expoziţionale din Bucureşti”, expoziţie ce prezintă istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală printr-o selecţie de fotografii din Colecţia de imagini a istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu.

02
/11
/22

Între 7 şi 29 noiembrie 2022, expoziția „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” de la ARCUB – Hanul Gabroveni reconstruiește parcursul profesional al artistului Helmut Stürmer, scenograf de teatru, operă şi film, creator de costume şi light designer.

01
/11
/22

Concepute pe o gamă variată de teme, de la hieroglifele și cetățile Antichității la creația iconoclastă a artiștilor contemporani, expozițiile momentului din muzeele europene își provoacă vizitatorii să ia parte la experiențe de nerefuzat.

01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.

28
/10
/22

Astăzi, 28 octombrie 2022, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc conferința de încheiere a proiectului MoldArte, un proiect finanțat de EUNIC prin programul European Spaces for Culture și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.