Fanfarlo – indie folk londonez și Kurt Vonnegut, în Control Club
https://www.ziarulmetropolis.ro/fanfarlo-indie-folk-londonez-si-kurt-vonnegut-in-control-club/

Formaţia britanică Fanfarlo va concerta, în premieră în România, pe 12 martie, în clubul Control din Capitală. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album Fanfarlo – Let’s Go Extinct.

Un articol de Petre Ivan|20 februarie 2014

Formația britanică Fanfarlo va concerta, în premieră în România, pe 12 martie, în clubul Control din Capitală. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album Fanfarlo – Let’s Go Extinct.

Înființată în 2006 de muzicianul de origine suedeză Simon Balthazar, Fanfarlo îmbină în muzica sa elemente folk, indie rock și post-punk, folosindu-se de o gamă eclectică de instrumente, de la vioară și mandolină, la trompetă și ferăstrău muzical.

Trupa are în palmares trei albume: Reservoir (2009), Rooms Filled With Light (2012) și proaspăt-lansatul Let’s Go Extinct (2014), comparat de presa din Marea Britanie cu „Coldplay la debut”.

Prezentat ca un album conceptual despre evoluția omenirii și viitorul posibil care ne așteaptă,  Let’s Go Extinct este, înainte de toate, un album pop reconfortant, inspirat atât de experimentele electro ale lui Raymond Scott, cât și de Brian Wilson sau Fleetwood Mac.

Fanfarlo

„Toate cântecele pe care le-am scris par să vorbească într-un fel sau altul despre întrebările la care teoria evoluționistă încearcă să răspundă: unde ne aflăm acum și încotro ne îndreptăm?

Să vorbim despre ciudățeniile noastre și ale semenilor noștri!

Așa că, ne-am apucat să tratăm subiectul cu seriozitatea unor adolescenți puși pe șotii”, spune Simon Balthazar, cântărețul și principalul compozitor al trupei.

Înregistrat într-un studio dintr-un sat izolat, în Țara Galilor, noul album Fanfarlo are fără îndoială o componentă metafizică.

„Ne-am inspirat din Panspermia – una din teoriile despre originea vieții pe Terra, la care am adăugat viziunea unei Londre post-apocaliptice, dar și scrierile lui Kurt Vonnegut, Alan Watts sau Miroslav Holub. Însă, într-un final, piesele de pe album pot fi interpretate și ca simple povești de dragoste”, spune Balthazar.

Albumul Fanfarlo –  Let’s Go Extinct poate fi ascultat în întregime aici: https://soundcloud.com/i-d-online-1/sets/album-premiere-fanfarlo-lets-go-extinct și live, la București, miercuri 12 martie, la Control Club!

Fanfarlo – Landlocked

Concertul Fanfarlo de la București este organizat de Control Club și OneDay Live, cu sprijinul Wizzair. Biletele, în valoare de 45 de lei, pot fi achiziționate în avans, online pe Easytickets.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Foto cu Fanfarlo – wikipedia

10
/02
/16

Orchestra Filarmonicii din Berlin, situată în top zece al celor mai bine cotate orchestre din lume și desemnată în anul 2008 drept “cea mai bună orchestră din lume” (The Gramophone) deschide ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu, cu două concerte care vor avea loc pe 31 august și pe 1 septembrie 2019.

09
/02
/16

Nominalizat de șapte ori la Premiile Grammy, Omar Sosa este un artist exact așa cum e Cuba. O insulă între trei continente ale muzicii, care reușește să-și definească o identitate distinctă. Va concerta pe 30 iunie, la București, în cadrul Jazz Night Out.

05
/02
/16

Cea dintâi premieră a anului 2016, "Hapciu în RE major", adaptare după celebra operetă "Mam'zelle Nitouche" (de F.R. Hervé, libret de Henri Meilhac și Albert Millaud), marchează un moment unic în istoria Operei Comice pentru Copii: este pentru prima dată când pe scena instituției se montează un spectacol de operetă. Premiera are loc sâmbătă, 20 februarie, de la ora 17.00, și duminică, 21 februarie, de la ora 11.00.

05
/02
/16

Un frumos recital conceput în jurul a doi mari compozitori ai repertoriului german – Beethoven și Brahms – este ceea ce ne propun miercuri, 10 februarie (19.00) la Sala Radio violonista Cristina Anghelescu (solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio) și pianistul Daniel Goiţi.

05
/02
/16

„Aphonopelma johnnycashi” se va numi păianjenul care a împrumutat numele cântăreţului Johnny Cash. Creatura cu opt picioare este neagră în întregime, așa cum se îmbrăca regretatul artist, decedat în 2003 și care cânta cu chitara sa mai ales "Man in Black", unul din hiturile sale.

02
/02
/16

Filarmonica “George Enescu”  şi  asociaţia “Clasic e fantastic” anunţă cel de-al doilea concert al anului 2016, din ciclul educativ „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica”. Duminică, 21 februarie, la orele 10 şi 12.30, copiii sunt invitaţi să afle povestea Bărbierului din Sevilia, capodopera de teatru muzical semnată  de compozitorul Italian Gioacchino Rossini.

01
/02
/16

Așa cum și-a obișnuit publicul și în stagiunile precedente, Orchestra de Cameră Radio îi aduce în fața publicului pe câțiva dintre tinerii muzicieni români care vor „scrie” mai departe istoria scenelor de concert din țară și din străinătate: laureaţii competiţiei naţionale anuale „DRUMUL SPRE CELEBRITATE”. 

23
/01
/16

Mai este loc de noi interpretări pentru Brahms și Beethoven? Mi-am pus întrebarea înainte de a asculta două discuri apărute recent pe piață, semnate de nume importante ale artei interpretative contemporane: violonista olandeză Janine Jansen și dirijorul austriac Manfred Honeck, directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Pittsburgh. Și am descoperit, nu neapărat cu surprindere, ci cu încântare, că Brahms și Beethoven au încă (foarte) multe de spus.

22
/01
/16

Super! Pet Shop Boys lansează un nou album, cel de-al 13-lea al grupului care a cunoscut gloria cu hituri ca "West end girls", "It's a sin", "Domino Dancing" sau "Go west". Noul album, ce urmează să apară pe piaţă pe 1 aprilie, se numeşte, desigur, "Super".