Fanfarlo – indie folk londonez și Kurt Vonnegut, în Control Club
https://www.ziarulmetropolis.ro/fanfarlo-indie-folk-londonez-si-kurt-vonnegut-in-control-club/

Formaţia britanică Fanfarlo va concerta, în premieră în România, pe 12 martie, în clubul Control din Capitală. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album Fanfarlo – Let’s Go Extinct.

Un articol de Petre Ivan|20 februarie 2014

Formația britanică Fanfarlo va concerta, în premieră în România, pe 12 martie, în clubul Control din Capitală. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album Fanfarlo – Let’s Go Extinct.

Înființată în 2006 de muzicianul de origine suedeză Simon Balthazar, Fanfarlo îmbină în muzica sa elemente folk, indie rock și post-punk, folosindu-se de o gamă eclectică de instrumente, de la vioară și mandolină, la trompetă și ferăstrău muzical.

Trupa are în palmares trei albume: Reservoir (2009), Rooms Filled With Light (2012) și proaspăt-lansatul Let’s Go Extinct (2014), comparat de presa din Marea Britanie cu „Coldplay la debut”.

Prezentat ca un album conceptual despre evoluția omenirii și viitorul posibil care ne așteaptă,  Let’s Go Extinct este, înainte de toate, un album pop reconfortant, inspirat atât de experimentele electro ale lui Raymond Scott, cât și de Brian Wilson sau Fleetwood Mac.

Fanfarlo

„Toate cântecele pe care le-am scris par să vorbească într-un fel sau altul despre întrebările la care teoria evoluționistă încearcă să răspundă: unde ne aflăm acum și încotro ne îndreptăm?

Să vorbim despre ciudățeniile noastre și ale semenilor noștri!

Așa că, ne-am apucat să tratăm subiectul cu seriozitatea unor adolescenți puși pe șotii”, spune Simon Balthazar, cântărețul și principalul compozitor al trupei.

Înregistrat într-un studio dintr-un sat izolat, în Țara Galilor, noul album Fanfarlo are fără îndoială o componentă metafizică.

„Ne-am inspirat din Panspermia – una din teoriile despre originea vieții pe Terra, la care am adăugat viziunea unei Londre post-apocaliptice, dar și scrierile lui Kurt Vonnegut, Alan Watts sau Miroslav Holub. Însă, într-un final, piesele de pe album pot fi interpretate și ca simple povești de dragoste”, spune Balthazar.

Albumul Fanfarlo –  Let’s Go Extinct poate fi ascultat în întregime aici: https://soundcloud.com/i-d-online-1/sets/album-premiere-fanfarlo-lets-go-extinct și live, la București, miercuri 12 martie, la Control Club!

Fanfarlo – Landlocked

Concertul Fanfarlo de la București este organizat de Control Club și OneDay Live, cu sprijinul Wizzair. Biletele, în valoare de 45 de lei, pot fi achiziționate în avans, online pe Easytickets.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Foto cu Fanfarlo – wikipedia

26
/08
/21

Timp de 4 weekenduri, Weekend Sessions la Grădina Botanică prezintă artiști independenți și reunește antreprenori locali din platforma roditorfoodmarket.ro în cadrul unui program de sesiuni acustice de muzică clasică, jazz, alternative&indie, dar și sesiuni de poezie și proiecții de film într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din București.

26
/08
/21

Dirijorul Ion Marin a primit rolul de Consul onorific al României la Lugano, titulatură ce devine mai mult decât o recunoaștere a eforturilor sale constante de diplomație culturală din ultimele decenii, confirmând implicarea sa permanentă în consolidarea relațiilor bilaterale culturale și diplomatice dintre Elveția și România, în excepționala sa carieră de aproape 40 de ani de performanță artistică.

26
/08
/21

Devenită reper, gong inaugural, avanpremieră a sezonului, Promenada Operei vă aşteaptă şi în 2021, cu Gala extraordinară din 27 august, ora 20:00, care anunţă prin glasurile a 14 dintre soliştii Operei Naţionale Bucureşti revenirea la viaţă a artelor spectacolului, şi îşi propune să deschidă apetitul bucureştenilor pentru muzica bună, oriunde va putea fi ea degustată în sezonul 2021-2022: la Festivalul „Enescu”, la Stagiunea aniversară a Operei, la Sala Radio, la Ateneu, în parcurile bucureştene sau chiar pe Esplanada Operei, între 27 august şi 12 septembrie, în aer liber.

26
/08
/21

Sub sloganul "Opera așa cum nu ai mai văzut-o vreodată!", Opera Națională Română din Cluj-Napoca vă invită pe 28 august de la ora 20.30 în Piața Unirii din Cluj Napoca să participați în contextul proiectului Opera Aperta la Gala Ruxandra Donose 30. Evenimentul, o încununare a 30 de ani de activitate artistică pentru îndrăgita mezzo-soprană, se va desfășura sub conducerea maestrului David Crescenzi, deschizând seria evenimentelor desfășurate în Piața Unirii.

24
/08
/21

Cunoscuta interpretă Teodora Enache-Brody va prezenta versiunea vocală a Rapsodiilor I și a II-a de George Enescu, într-un concert extraordinar pe care îl va susține pe 18 septembrie 2021, la Opera Națională București, împreună cu Călin Grigoriu la chitară, Andrei Kivu la violoncel, Joca Perpignan la percuție și având drept invitat special Corul Operei Române.

20
/08
/21

Lucia vorbește, într-un interviu sub formă de alfabet, despre oameni și pisici, piese preferate și vieți visate, mereu cu o melodie bună pe fundal. Lucia va concerta în cadrul festivalului Living Rock 2021, care are loc în perioada 20-22 august, pe Plaja Tuzla (Constanţa), în data de 22 august, la ora 14.00.

19
/08
/21

Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” va debuta vineri, 20 august, cu Misa Încoronării de Wolfgang Amadeus Mozart, un spectacol dedicat Zilei Naționale a Republicii Ungare, care va fi găzduit în spațiul Bisericii Reformate din Cetate. Îşi dau concursul Orchestra şi Corul Operei Braşov, sub conducerea muzicală a dirijorului Traian Ichim. Organistul Zsolt Garai deschide acest eveniment cu o prețioasă selecție de lucrări ale unor compozitori precum Daniel Kroner, Martin Schneider sau Terényi Ede.

19
/08
/21

Teodora Moroșanu, solista trupei Rockabella, conturează, într-un interviu sub formă de alfabet, o hartă emoțională și personală a traseului său artistic. Trupa Rockabella va concerta în cadrul festivalului Living Rock 2021, care are loc în perioada 20-22 august, pe Plaja Tuzla (Constanța).