Fanfarlo – indie folk londonez și Kurt Vonnegut, în Control Club
https://www.ziarulmetropolis.ro/fanfarlo-indie-folk-londonez-si-kurt-vonnegut-in-control-club/

Formaţia britanică Fanfarlo va concerta, în premieră în România, pe 12 martie, în clubul Control din Capitală. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album Fanfarlo – Let’s Go Extinct.

Un articol de Petre Ivan|20 februarie 2014

Formația britanică Fanfarlo va concerta, în premieră în România, pe 12 martie, în clubul Control din Capitală. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album Fanfarlo – Let’s Go Extinct.

Înființată în 2006 de muzicianul de origine suedeză Simon Balthazar, Fanfarlo îmbină în muzica sa elemente folk, indie rock și post-punk, folosindu-se de o gamă eclectică de instrumente, de la vioară și mandolină, la trompetă și ferăstrău muzical.

Trupa are în palmares trei albume: Reservoir (2009), Rooms Filled With Light (2012) și proaspăt-lansatul Let’s Go Extinct (2014), comparat de presa din Marea Britanie cu „Coldplay la debut”.

Prezentat ca un album conceptual despre evoluția omenirii și viitorul posibil care ne așteaptă,  Let’s Go Extinct este, înainte de toate, un album pop reconfortant, inspirat atât de experimentele electro ale lui Raymond Scott, cât și de Brian Wilson sau Fleetwood Mac.

Fanfarlo

„Toate cântecele pe care le-am scris par să vorbească într-un fel sau altul despre întrebările la care teoria evoluționistă încearcă să răspundă: unde ne aflăm acum și încotro ne îndreptăm?

Să vorbim despre ciudățeniile noastre și ale semenilor noștri!

Așa că, ne-am apucat să tratăm subiectul cu seriozitatea unor adolescenți puși pe șotii”, spune Simon Balthazar, cântărețul și principalul compozitor al trupei.

Înregistrat într-un studio dintr-un sat izolat, în Țara Galilor, noul album Fanfarlo are fără îndoială o componentă metafizică.

„Ne-am inspirat din Panspermia – una din teoriile despre originea vieții pe Terra, la care am adăugat viziunea unei Londre post-apocaliptice, dar și scrierile lui Kurt Vonnegut, Alan Watts sau Miroslav Holub. Însă, într-un final, piesele de pe album pot fi interpretate și ca simple povești de dragoste”, spune Balthazar.

Albumul Fanfarlo –  Let’s Go Extinct poate fi ascultat în întregime aici: https://soundcloud.com/i-d-online-1/sets/album-premiere-fanfarlo-lets-go-extinct și live, la București, miercuri 12 martie, la Control Club!

Fanfarlo – Landlocked

Concertul Fanfarlo de la București este organizat de Control Club și OneDay Live, cu sprijinul Wizzair. Biletele, în valoare de 45 de lei, pot fi achiziționate în avans, online pe Easytickets.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Foto cu Fanfarlo – wikipedia

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

16
/07
/20

Trupa byron revine la Sibiu pe 18 iulie pentru un concert acustic pe terasa Joyme Pub (Calea Dumbrăvii, 28-32). Se vor auzi atât piese de pe cel mai recent album al trupei – „Nouă”, lansat în toamna lui 2019 – dar și cântece pe care n-o să te abții să le fredonezi: „Cu capul în nori”, „Granița-n raniță”, „Masa pentru doi”, „Anima” sau ”Perfect”.

16
/07
/20

Opera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” au din nou onoarea și bucuria de a fi alături de publicul drag printr-o serie de concerte în aer liber intitulate „Seri de Operă Estivale”. Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.