„Fantoma de la Operă“, cu distribuție completă
https://www.ziarulmetropolis.ro/fantoma-de-la-opera-cu-distributie-completa/

Teatrul de Operetă şi Muzical „Ion Dacian” a organizat un amplu casting la nivel naţional, în vederea distribuirii rolurilor principale din musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, una dintre cele mai de succes producţii de divertisment din toate timpurile.

Un articol de Petre Ivan|5 octombrie 2014

Audițiile s-au desfășurat în această vară la București pe parcursul a cinci zile, timp în care peste 120 de artiști și-au prezentat în fața comisiei de evaluare abilitățile artistice necesare pentru a fi unul dintre personajele cheie ale acestei producții.

Comisia de evaluare a fost formată din regizorul Stephen Barlow (foto sus), dirijorii spectacolului – Ciprian Teodorașcu și Istvan Sillo – alături de producătorul general şi de reprezentanţi ai conducerii Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

În urma unei selecții stricte, care a presupus trei etape succesive de evaluare, rolurile principale au fost distribuite acelor interpreți care au reușit să convingă comisia de evaluare că abilitățile lor vocale și actoricești sunt cele mai potrivite pentru interpretarea personajelor din spectacol, așa cum au fost ele conturate de regizorul Stephen Barlow.

Spectacolul „Fantoma de la Operă” va fi prezentat în România la sfârșitul acestui an, premiera națională a producției – care are loc în data de 12 decembrie – marcând un moment extrem de important pentru existența Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” și anume inaugurarea noului sediu al instituției, situat în apropierea Bibliotecii Naționale. Astfel, pentru prima dată după aproape trei decenii, teatrul va beneficia de un spațiu propriu de desfășurare a activității, modern și adaptat specificului evenimentelor pe care le va găzdui.

Câștigătorii castingului pentru rolurile principale ale spectacolului „Fantoma de la Operă” sunt:

Fantoma de la Operă: Adrian Nour
Christine Daaé: Irina Baianț
Raoul, Viconte de Chagny: Florin Ristei
Monsieur Gilles André: Andrei Lazăr
Monsieur Firmin: Valentino Tiron
Carlotta Giudicelli: Gabriela Daha
Ubaldo Piangi: Samuel Druhora
Madame Giry: Dana Rotaru
Meg Giry: Alexandra Giurcă

Distribuția de context pentru acest musical va fi formată din:

Fantoma de la Operă: Victor Bucur
Christine Daaé: Oana Șerban
Raoul, Viconte de Chagny: Cătălin Petrescu
Monsieur Gilles André: Marin Fagu
Monsieur Firmin: Nicu Zaharia
Carlotta Giudicelli: Rodica Butu
Ubaldo Piangi: Andrei Mihalcea
Madame Giry: Raluca Stoica
Meg Giry: Adina Rojas

„Fantoma de la Operă” în montarea lui Stephen Barlow

Musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber este una dintre cele mai de succes producţii muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă şi astăzi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa. Cu un număr total de peste 130 de milioane de spectatori şi încasări de peste 5.6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic”, „ET” și „Star Wars”), „Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producţie de pe Broadway, depăşind recordul de 7.486 de reprezentaţii stabilit de musicalul „Cats”.

„Fantoma de la Operă” a câştigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv trei premii Olivier, cel mai recent fiind Premiul Olivier pentru Cel Mai Popular Show în 2002, un Evening Standard Award, şapte Premii Tony (printre care Cel Mai Bun Musical), şapte Drama Desk Awards şi trei Outer Critic Circle Awards. Spectacolul a fost produs în 151 de oraşe şi 30 de ţări din întreaga lume, printre care: Marea Britanie, Australia, Austria, Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, Danemarca, Elveţia, Germania, Japonia, Irlanda, Coreea, Mexic, Noua Zeelandă, Olanda, Singapore, Spania, Suedia, Statele Unite, Ungaria, Taiwan şi Thailanda.

Stephen Barlow este unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, cu o carieră desfăşurată în cele mai importante instituţii muzicale din lume (Metropolitan Opera House – New York, Royal Opera House, Covent Garden – Londra, San Francisco Opera, Opera Monte Carlo, Royal National Theatre – Londra, Mariinsky Theatre – Sankt Petersburg etc.).

Printre cele mai recente spectacole ale sale se numără: „Rigoletto” (Opera Naţională Bucureşti şi Lyric Opera of Chicago), „Tosca” (Santa Fe Opera), „Carmen” (Opera Theatre Saint Louis), „La traviata” (Singapore Lyric Opera House), „Le Cour de Celimene” (Wexford, nominalizat la premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Irish Times Theatre Awards, în 2011), „Cavaleria rusticană”, „Paiaţe”, „Don Pasquale”, „Don Giovanni” şi premiera europeană pentru „Fantastic Mr. Fox” (toate la Opera Holland Park, Londra), „La Bohème” (British Youth Opera), „Flautul fermecat” (Royal Academy of Music), „Trial by Jury” (Covent Garden Festival) şi altele.

Stephen Barlow a fost coregizor pentru cel mai recent musical de pe West End semnat Boublil/Schönberg/Legrand – „Marguerite” şi unul dintre regizorii turneului în Marea Britanie al musicalului „Jesus Christ Superstar”.

Foto: Stephen Barlow – Mediafax Foto – Octav Ganea

09
/05
/19

Astăzi și mâine (9 și 10 mai 2019), de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de maestrul Horia Andreescu, va avea în program  uvertura operei Nabucco de Giuseppe Verdi, Concertul nr. 3, în do major, pentru pian şi orchestră, op. 26, de Serghei Prokofiev și Simfonia nr. 2, în do major, op. 61 de Robert Schumann. Solistă în concertul lui Serghei Prokofiev va fi pianista Eva Yulin Shen, singura artistă care a primit şapte ani consecutiv distincţia „The Cultural Youth Ambassador Music Talent Awards“ acordată de guvernul taiwanez.

08
/05
/19

Șapte orașe și cinci țări – Germania, Franța, Italia, Canada și Moldova – vor găzdui în acest an reprezentații asociate Festivalului Internațional „George Enescu”, onorând astfel extraordinara moștenire muzicală a marelui compozitor român. Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” va avea loc în perioada 31 august - 22 septembrie. 

07
/05
/19

Opera Națională București prezintă joi, 9 mai, începând cu ora 18:30 Concertul extraordinar cu ocazia Zilei Europei. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea, iar conceptul regizoral poartă semnătura lui Alex Nagy. Pe scenă vor evolua soliștii Oana Andra, Simonida Luțescu, Stanca Maria Manoleanu, Bianca Mărgean, Simona Neagu, Crina Zancu, Lucian Corchiș, Paul Lungu, Daniel Pop, Filip Panait, cu participarea Orchestrei și a Corului Operei Naționale București. 

06
/05
/19

Teatrul Odeon a lansat în stagiunea 2001-2002 programul „Dans la Odeon”, program ce și-a propus să aducă în atenția publicului arta dansului profesionist din România și din străinătate, sub forma unor Gale Extraordinare. Ediția din acest an, a XVIII-a, va avea loc vineri, 17 mai, ora 19:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon.

25
/04
/19

Soprana Nelly Miricioiu, o incomparabilă actriță cu voce de aur – așa cum a numit-o critica internațională -, strălucitoare la Covent Garden, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, se numără printre invitații celei de-a III-a ediții a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani”, care va avea loc La Târgu Mureș, Reghin și Cluj, în perioada 31 mai – 9 iunie.

25
/04
/19

Tinerii muzicieni selectați în programul SoNoRo Interferențe 2019 încheie săptămâna de studiu si mentorat cu un concert la Portul Cultural Cetate, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19:00. Bursierii vor interpreta alături de profesorii lor capodopere de Sergei Rachmaninov, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, Dmitri Șostakovici, Max Bruch, Gabriel Fauré si Felix Mendelssohn-Bartholdy.

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.