Fata din curcubeu, cu Tania Popa – a 100-a și ultima reprezentație
https://www.ziarulmetropolis.ro/fata-din-curcubeu-cu-tania-popa-a-100-a-si-ultima-reprezentatie/

Duminică 17 aprilie, acel eveniment scenic pornit de Lia Bugnar, autor şi regizor, şi împlinit de protagonista recitalului dramatic, Tania Popa – în rolul FATA DIN CURCUBEU, aplaudată, vreme de patru stagiuni, de un public numeros, în ţară şi peste hotare, împlineşte 100 de spectacole ! Aniversare ”rotundă”, ce coincide şi cu încheierea seriei de reprezentaţii ale acestui recital scenic la TNB.

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2016

Aplaudat pe scenele Naţionalului bucureştean, precum şi într-o mulţime de turnee, dintre care amintim Festivalul de Teatru scurt, Oradea 2012, unde a primit Premiul special al juriului, spectacolul a mai fost răsplătit cu “Premiul pentru cea mai bună actriţă” la Festivalul Comediei Româneşti, FestCo 2013 şi a fost nominalizat la Gala Premiilor UNITER 2013, pentru „Cea mai bună interpretare feminină”.

De un mare succes s-a bucurat şi în Ungaria, prezentat pe scena Teatrului Radnóti din Budapesta şi, în acelaşi an, la Festivalul Internațional de Teatru „Demoludy”, pe scena Teatrului Stefan Jaracz din Olsztyn, Polonia, precum şi în Belgia, la Sala M de la BOZAR, în Bruxelles, cu ocazia « Galelor Teatrului Românesc», program iniţiat şi derulat de European Artist Management (EAM) din Bruxelles în perioada 2012–2013.

Tania Popa in Fata din curcubeu

Fata din curcubeu a adus-o pe Tania Popa în faţa dumneavoastră cu tot bagajul ei sentimental, cu setea ei teribilă de a cânta nişte melodii auzite în copilărie, pe tărâm basarabean, unde melodicitatea sufletului slav se simte bine primită, în ospeţie. Spectacolul a rupt inima târgului, a smuls aprecieri dintre cele mai calde din partea criticilor teatrali, s-a înşurubat în mintea spectatorilor.

Pafrazând-o pe Răzvana Niţă, putem afirma în încheierea seriei de spectacole : Tania Popa ne-a făcut un mare dar – cel mai izbutit one-woman show din ultimii ani.

Duminică, de la ora 20.00, la Sala Atelier, sunteţi aşteptaţi să mai vedeţi o dată acest minunat recital dramatic, în care talentul solar al Taniei a zugrăvit, într-o mulţime de nuanţe, povestea fetei celei lipsite de noroc, încântând publicul cu forţă şi temperament, reprezentaţie după reprezentaţie.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".