Faust Exhausted – coproducţie europeană, la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/faust-exhausted-coproductie-europeana-la-sibiu/

Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă marţi, 11 februarie, ora 19:00 şi miercuri, 12 februarie, ora 19:00, premiera spectacolului „Faust Exhausted”. Evenimentul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

Un articol de Petre Ivan|6 februarie 2014

Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă marți, 11 februarie, de la ora 19.00 și miercuri, 12 februarie, de la ora 19.00, premiera spectacolului „Faust Exhausted”. Evenimentul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

Proiectul Faust Exhausted, sub conducerea lui Bernhard M. Eusterschulte şi a Johannei Niedermüller, creează o punte către Europa prezentului printr-o adaptare nouă a temei faustiene de către autorul Tomo Mirko Pavlovic, din Stuttgart.

Şi cum îi merge lui Faust în ziua de azi? Pentru un tip de 200 de ani, Faust se prezintă într-o formă de invidiat. A luat droguri, a dezonorat o tânără fată, s-a furişat cu prostituate, a râvnit după tinereţe eternă şi s-a închinat Diavolului.

Totul s-a isprăvit acum! După un somn lung, se trezeşte şi pare invincibil, sclipitor, fără vârstă şi inabordabil, avid după ce este uman şi material, nu după înţelepciune.

Faust reuşeşte nu numai să obţină, să spele, să înmulţească, să investească bani, să permită producţia de tricouri şi cămăşi ieftine, să cumpere sclavi cu pomeţi slavoni, ci să transforme marea şi plajele în terenuri imobiliare valoroase, construieşte terenuri de golf şi hoteluri, îi alungă pe pescari şi pe muncitori din casele şi curţile lor.

Nimeni nu-i poate sta în cale. Faust e peste tot, pândind după fiecare colţ, cuibărindu-se în fiecare creier – şi totuşi nu este nicăieri. Tot ce atinge devine un bun de consum, dispare, devine fără sens.

Faust manipulează poliţişti de provincie corupţi, ruinează state întregi, seduce cele mai dorite femei. Femei frumoase precum Elena, care pentru fauştii din lumea de azi sporesc averea. Puterea lui Faust este demonică. Şi pentru asta nu şi-a vândut sufletul. Pentru că nu a avut niciodată unul.

faust exhausted

Faust Exhausted, o coproducţie cu artişti şi producători din Germania, Luxemburg, România, Bulgaria şi Elveţia

O călătorie prin Europa de Est şi de Vest realizată de europeni pentru europeni, într-o producţie europeană a unei piese europene. Spectacolul se joacă în limbile bulgară, germană, engleză, franceză şi română, cu traducere.

Faust Exhausted, de Tom Mirko Pavlovic – o coproducție Bulgaria, Elveția, Germania, Luxemburg, România.

Regia şi scenografia: Bernhard M . Eusterschulta;

Distribuţia: Margita Goscheva, Fabiola Dalia Petri, Marc Baum, Vasil Duev, Christoph Keller, Georgi Novakov

Durata: o oră şi 20 de minute.

Foto cu Faust Exhausted – TNRS

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.