Festival national de teatru organizat de studenti la CCSB
https://www.ziarulmetropolis.ro/festival-national-de-teatru-organizat-de-studenti-la-ccsb/

Trupe de teatru studenţeşti din Craiova, Galaţi, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti îl vor omagia în perioada 23-25 noiembrie pe dramaturgul Eugene Ionesco prin spectacole în cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului naţional studenţesc de teatru absurd ‘Eugene Ionesco’ care se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti (CCSB). „Prin iniţierea şi continuitatea […]

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2012

Trupe de teatru studenţeşti din Craiova, Galaţi, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti îl vor omagia în perioada 23-25 noiembrie pe dramaturgul Eugene Ionesco prin spectacole în cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului naţional studenţesc de teatru absurd ‘Eugene Ionesco’ care se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti (CCSB).

„Prin iniţierea şi continuitatea acestui festival, Casa de Cultura a Studenţilor din Bucureşti îşi confirmă utilitatea, demonstrează că mişcarea artistică de amatori nu înseamnă amatorism. Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti susţine necesitatea unei activităţi culturale de excelenţă dedicată, cu precădere, tinerei generaţii”, susţin reprezentanţii CCSB într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.

Intrarea la spectacolele oferite de trupele de teatru studenţeşti este liberă.

De asemenea, în perioada 26-28 noiembrie, Societatea Culturală „Eugene Ionescu” va continua seria evenimentelor pe care le propune anual pentru a omagia data naşterii dramaturgului, realizând cea de a XXII-a ediţie a manifestărilor intitulate „Zilele Eugene Ionesco”.

Sursa: Agerpres

25
/09
/14

La cea de-a noua ediţie a festivalului Anim’est, ce va avea loc între 3 şi 12 octombrie, animaţia e colorată în accente regale: şcoala invitată oficial la Bucureşti este Royal College of Art, din Londra, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior de arte şi design din lume.

25
/09
/14

Între 28 septembrie și 24 octombrie, violoncelistul Răzvan Suma desfășoară turneul ,,Vă place tango?”. Este o continuare a tradiţiei instaurate de artistul român de a propune publicului o provocare artistică în fiecare toamnă, în anii precedenţi aceasta fiind formulată sub titlurile „Vă place BACH?” şi „Vă place BRAHMS?”.

24
/09
/14

Jurnaliști puși în situații extreme, soldați reîntorși din Afghanistan, efectul misiunii NASA pe Lună asupra unei comunități de provincie, un fost cercetător devenit gangster, femei la putere versus bărbații la îndeletniciri domestice, un profesor de engleză pornit în căutarea lui John Lennon sunt doar câteva dintre personajele celei mai importante secțiuni, Competiția Internațională, a celei de-a VI-a ediții a Comedy Cluj.

24
/09
/14

Festivalul Naţional de Teatru prezintă în premieră în România spectacolul „Donka – O scrisoare către Cehov”, text şi regie Daniele Finzi Pasca, o producţie a Companiei Finzi Pasca, Elveţia şi a Festivalului Internaţional de Teatru Cehov, coproducător Théâtre Vidy – Lausanne.

24
/09
/14

Planşa, Productia independenta DaKINO Production si DIUD Film, surprinde o poveste de iubire autentică, trăită în cel mai uman mod cu putinţă, de îndragostiţii pasionaţi de scrimă.”Planşa” a surprins publicul cu o redare unică a artei de a face scrima, un sport al minţii şi al trupului, al controlului şi al anticipării exacte a intenţiilor adversarului.

24
/09
/14

Între 12 și 21 septembrie 2014 s-a desfășurat la Teatrul de pe Lipscani festivalul “Fest pe Lipscani”, dedicat lui Horațiu Mălăele însuşi, cu ocazia împlinirii a patruzeci de primăveri artistice (împlinite, cum îi șade bine acestui actor, toamna).

24
/09
/14

Cu noul său nume, dar cu vechile convingeri că arta contemporană din România se întâmplă bine și merită promovată, galeria Pleshoo Contemporary redeschide sezonul de artă miercuri, 24 septembrie 2014, de la ora 19.30, cu un eveniment dedicat Expresionismului balcanic, pe care îl aduce în fața publicului prin patru artiști care onorează eclectismul manifest și auto-afirmarea identitară ale mișcării.

23
/09
/14

O carte există doar dacă aceasta exprimă și transmite gânduri, emoţii şi sentimente. E bine să citești despre forme și culori, geografie, rime colorate, dar parcă și mai bine este să le vezi în fața ochilor în versuri jucăușe, ușor de reținut deopotrivă pentru copii și educatori.