Salonul Internațional de Arte și Cultură Masonică, în octombrie, la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/salonul-international-de-arte-si-cultura-masonica-in-octombrie-la-bucuresti/

Marele Ordin Feminin Român va organiza în perioada 3-5 octombrie, la Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” din Str. Johann Gutenberg nr. 19, sector 5 (Podul Izvor), Bucureşti cea de-a treia ediţie a Salonului Internaţional de Arte şi Cultură Masonică.

Un articol de Ziarul Metropolis|25 septembrie 2014

Deschiderea oficială a Salonului va avea loc vineri, 3 octombrie, ora 11,00. Tema centrală a evenimentului de anul acesta va pune în lumină câteva răspunsuri privind actualitatea masoneriei în contemporaneiate, propunandu-vă câteva răspunsuri posibile la întrebarea ”Cum și cât (mai) construiesc astăzi masonii?”

“Vă invităm la o incursiune în lumea fascinantă a masoneriei, o lume aparent închisă și plină de mistere și care stârnește adesea controverse. Fie că vrem să o recunoaștem sau nu, este o realitate faptul că masonii au contribuit permanent la dezvoltarea comunității din care au făcut parte și a societății în general. Păstrarea tradițiilor și a moștenirii spirituale, respectarea ritualurilor atât de bogate în simboluri, precum și preocuparea constantă de a promova excelența și valorile sunt doar câteva dintre elementele care ne definesc și pe care vă invităm să le descoperiți sub forma unui eveniment cultural inedit!” declară Graziela Bârlă, Marele Maestru al Marelui Ordin Feminin Român.

În cadrul evenimentului vor fi organizate manifestări diverse: prelegeri urmate de dezbateri pe teme masonice susținute de Mari Maeștri ale unor grupări masonice din țară și străinătate, istorici și cercetători, dar și de simpli observatori ai lumii masonice; proiecții de filme pe teme masonice; expoziția „Regalia în istoria masoneriei”; expoziția de documente și însemne masonice vechi din țară și străinătate; expoziții de arta contemporană de inspirație masonică – pictură, ceramică, sculptură, carte; concerte de muzică masonică.

Cu ocazia desfașurării ediției a III-a a Salonului, va fi lansat primul site tv on-line dedicat masoneriei de pretutindeni, indiferent de ritul practicat sau de orientarea tradițională sau modernă – www.hwtv.eu.

Salonul Internațional de Arte și Cultură Masonică alături de stagiunea permanentă de concerte masonice „Coloana Armoniei” – concerte ce au loc in fiecare ultimă sâmbătă a lunii la Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” – sunt parte dintr-o serie de proiecte culturale ale Marele Ordin Feminin Român deschise accesului publicului larg.
Fondurile obținute din aceste proiecte sunt utilizate pentru susținerea copiilor supradotați și talentați, precum și a celor abandonați în maternități și în instituțiile de profil ale statului.

Intrarea la Salonul Internațional de Arte și Cultură Masonică este liberă pentru toți vizitatorii, indiferent dacă fac sau nu parte din masonerie.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.