Festivalul ARTmania se apropie de start!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-artmania-se-apropie-de-start/

A început la Sibiu conferinţa muzicală East European Music Conference. În curând va începe şi ARTmania Festival!

Un articol de Liliana Matei|27 iulie 2018

Romanian Music Export, primul program românesc din zona antreprenorială care își asumă zona de promovare și de export muzical la nivel European, s-a lansat aseară în prezența delegaților internaționali East European Music Conference, ai invitaților trupelor și ai prietenilor festivalului ARTmania.

Evenimentul a fost marcat printr-un spectacol susținut de cinci trupe românești și anume: Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, Gramofone, JazzyBIT, NEXT EX și White Walls. Aceștia au susținut concerte de excepție, iar în pauze au răspuns întrebărilor și curiozităților presei și ale agenților de booking de la festivaluri mari ale Europei.

Azi, 27 iulie, la ora 10:00, a început și prima zi a conferinței East European Music Conference, cu discuții despre industria muzicală într-o lume în criză, la care au participat Ivan Milivojev (Exit Festival), Nick Hobbs (Charmenko), Albert Juncosa (Mad Cool Festival), Guido Janssens (Emagic/AROC), Jan Quiel (Seaside Touring / Wacken Open Air), moderați de Holger Jan Schmidt (Yourope /Take a stand/ Co-founder, Go GrouP – Green operations Europe, Germany). EEMC continuă și mâine cu subiecte de interes atât pentru zona muzicală, cât și pentru ceea ce înseamnă managementul cultural la nivel European.

Tot azi începe ARTmania Festival, cea de-a 13-a ediție, care îi va aduce pe scena din Piața Mare a cetății medievale a Sibiului pe unii dintre cei mai cunoscuți artiști ai momentului. Mogwai, Steven Wilson (foto sus), Leprous, HAKEN, Zeal&Ardor, Rome, Arcane Roots și Distorted Harmony formează line-up-ul acestei ediții.

Biletele pentru fiecare zi din festival, se pot găsi la info point-ul situat în Piața Mare din Sibiu, la prețul de 150 lei. Programul festivalului poate fi vizitat pe site-ul: www.artmaniafestival.ro.

ARTmania Festival este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock, ce s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. ARTmania nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componentă de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei – cetatea Sibiului.

East European Music Conference reunește reprezentanți ai festivalurilor europene de mare anvergură, producători și manageri din industria muzicală europeană, într-un eveniment unic ca amploare în spațiul românesc. EEMC e locul în care artiștii, managerii, producătorii și operatorii culturali din România vor avea ocazia de a întâlni și iniția colaborări cu invitații speciali ai conferinței.

După o primă ediție în care peste 400 de persoane – participanți și invitați – din mediul cultural românesc și european au schimbat idei și au împărtășit concluzii, cea de-a doua ediție continuă inovația pe piața românească a evenimentelor de profil cu încă un program de avangardă: Romanian Music Export. Programul conferinței poate fi vizitat pe site-ul: www.eemusic.ro.

 

ARTmania Festival este membru fondator AROC – Asociația Română a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanți promoteri din România, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well sau Twin Arts, printre alții.

04
/12
/17

Expoziţia „Frida Kahlo and Diego Rivera: Polish Context” a fost deschisă la ZAMEK Culture Centre din Poznan în încercarea de a da de urma tabloului „The Wounded Table” văzut ultima dată în 1955, la Varşovia.

23
/11
/17

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitație la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată...

18
/11
/17

  Expoziția „Podoabe străvechi”, cuprinzând câteva sute de obiecte de podoabă cu o vechime cuprinsă între 5.000 și 8.000 de ani, descoperite în așezări și morminte din sud-estul României, a fost deschisă joi la Muzeul județean Buzău. „Expoziția este o premieră națională și este rodul parteneriatului între opt muzee: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București, […]

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

13
/11
/17

Liminal, festivalul pionier de artă, știință și tehnologie care a avut loc în București între 31 octombrie și 12 noiembrie, s-a încheiat duminică după-amiază. Instalații precum Mindcraft Battle, adică piramida care levitează cu puterea minții, sau Automated Poetry Machine, generatorul de poezii la intersecția dintre un telefon public și un bancomat, din cadrul festivalului au fost câteva din felurile în care Liminal a evidențiat nevoia de apropiere a publicului de intersecția dintre artă, știință și tehnologie.

27
/10
/17

Asociația Culturală Control N organizează duminică, 29 octombrie (între orele 18,30 și 22,00), la Palatul Știrbei din București (Calea Victoriei 107), Expoziția Multimedia DISCO BTT - Discotecile Perioadei Comuniste. Cei prezenți vor fi ospătați cu bere Azuga, Pepsi și multă muzică, promit organizatorii!

26
/10
/17

Muzeul Ermitaj a repornit astăzi ceasul care a fost oprit când bolșevicii au pătruns în Palatul de Iarnă în noaptea de 25 spre 26 octombrie 1917, potrivit vechiului calendar iulian. Limbile ceasului care au fost oprite pentru a marca pentru posteritate triumful revoluției au arătat timp de un secol aceeași oră: 2 și 12 minute.

24
/10
/17

Joi 26 octombrie, de la ora 17:00, va avea loc deschiderea expoziţiei Made in CZ / Found in RO. Organizatorul principal, Centrul Ceh, a colectat pentru acest eveniment peste 120 de obiecte reprezentative pentru tradiţia designului cehoslovac. Expoziţia va fi deschisă până pe 15 decembrie, în rotonda din foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti.