Festivalul „Bucureştii lui Caragiale“ aduce pe scenă şase teatre şi două universităţi de profil
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-bucurestii-lui-caragiale-aduce-pe-scena-sase-teatre-si-doua-universitati-de-profil/

Cea de-a doua ediţie a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale“ va avea loc în perioada 1 iulie – 15 septembrie şi va include spectacole de teatru de comedie, clasic şi modern, musical, precum şi muzică de diverse genuri.

Un articol de Andrada Văsii|1 iulie 2013

Cea de-a doua ediţie a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale“ va avea loc în perioada 1 iulie – 15 septembrie şi va include spectacole de teatru de comedie, clasic şi modern, musical, precum şi muzică de diverse genuri.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, în colaborare cu Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ţăndărică, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca, Teatrul Nottara, Universitatea Naţională de Teatru şi Film şi Universitatea Hyperion, notează Mediafax.

Ca şi anul trecut, în fiecare zi, în Centrul vechi, în Parcul Lumea Copiilor şi la restaurantul La Conu’ Iancu de la Hala Traian vor avea loc spectacole de teatru de comedie, clasic şi modern, teatru de revistă, music-hall şi stand-up comedy, precum şi de varietăţi muzicale de toate genurile, de la fanfara de cartier şi muzica Mariei Tănase până la operetă şi muzică clasică.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc astăzi, la ora 19.30, pe scena din Centrul Istoric (intersecţia str. Franceză cu strada Poştei, în spatele Muzeului Naţional de Istorie a României).

Teatrul Masca în spectacol

Programul de astăzi va include, în Centrul vechi, un alai de actori, păpuşi vivante, fanfare şi costume (de la 19.25 la 19.30), o conferinţă de presă şi un spectacol inaugural al Teatrului Masca (de la ora 20.00). De asemenea, de la 21.30 va avea loc un spectacol inaugural al Trupei Union la Hala Traian.

Info:

Accesul este gratuit pe tot parcursul festivalului. Programul complet poate fi accesat pe site-ul festivalului.

Foto credit: Alexandru Boerescu (tTeatrul Nottara, spectacolul „O noapte furtunoasă“)

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.