Festivalul celor mai frumoase AMINTIRI DIN COPILĂRIE revine (în Parcul Tineretului) între 14 și 16 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-celor-mai-frumoase-amintiri-din-copilarie-revine-in-parcul-tineretului-intre-14-si-16-iunie/

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Ion Creangă, organizează în weekendul 14-16 iunie 2019 cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Amintiri din Copilărie. Dedicat întregii familii, festivalul celor mai frumoase amintiri invită publicul să i se alăture în Parcul Tineretului, în zona fântânii arteziene circulare, aflate între Intrarea Șincai şi Sala Polivalentă, pentru a explora surprizele pregătite.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2019

Timp de trei zile, copii, părinți, unchi, mătuși și bunici se vor putea bucura de teatru, joacă și relaxare, programul festivalului reunind peste 100 de activități creative, interactive și distractive

Spectacole de teatru, instalații cu mecanisme năstrușnice, concerte, ateliere, jocuri îndrăgite ale copilăriei, numeroase demonstrații și momente de animație își așteaptă spectatorii la scena colorată a festivalului și pe peluzele din vecinătatea acesteia.

 Printre invitații speciali ai acestei ediții se numără artiști din Germania – Dulce Compania și Jay Toor, care participă cu spectacole pe catalige și spectacole de teatru stradal, Statele Unite ale Americii – Compania Acrobuffos, prezentă la București cu un spectacol de circ contemporan care s-a bucurat de succes în întreaga lume, dar și artiști din Spania – Compania Brincadeira, care va da tonul distracției cu patru concerte de percuție energizanteCompania Ganso & Cia și Teatrul Zum Zum, care invită publicul să li se alăture pentru un spectacol de teatru-turnir și o lecție inedită de dans contemporan, sau Compania Holoque, care aduce în premieră în festival un spectacol de teatru cu holograme.

 Tot din Spania sosesc și două instalații performative de mari dimensiuni, prezentate în premieră în România. După ce anul trecut a încântat publicul cu un labirint colorat, de data aceasta Compania Itinerañia este prezentă în Parcul Tineretului cu o serie de cinci marionete supradimensionate, care vor putea fi activate după bunul plac al tinerilor păpușari creativi. Iar pentru cei care îndrăgesc provocările, peluza din spatele scenei găzduiește instalația Strania călătorie a domnului Toneto colecție de jocuri nemaivăzute, care sosește tocmai din Catalonia, sub îndrumarea atentă a domnului Tonet și a Companiei Tombs Creatius.

Scena festivalului găzduiește de asemenea reprezentații susținute de unele dintre cele mai îndrăgite teatre pentru copii din București: Teatrul Ion CreangăTeatrul de Animație Țăndărică și Teatrul Excelsior. Programul este completat de o selecție bogată de spectacole realizate de companii independente și asociații (Asociația Clasic e fantasticAsociația C.R.E.A.S.Trupa Pam Pam), spectacole de improvizație (Trupa LittleImpro), spectacole de ventrilocie (Crina Zvobodă), concerte (Mix&Match), demonstrații de balet (Casa de Balet și Victoria Dance Studio), demonstrații de street dance (Trouble Dance Company) sau demonstrații de acrobație și jonglerie (Circul Metropolitan București).

 Totodată, în Poienița cu Ateliere din parc vor avea loc zilnic activități pentru micuții spectatori cu vârsta peste 4 ani: ateliere cu marionete și păpuși, cu moriști și zmeie fantastice, pictură pe sticlă sau pe ornamente din lut, sub îndrumarea meșteșugarilor Școlii de la Piscu și artiștilor plastici de la Fundația Calea Victoriei și Trima Events. O altă oprire recomandată este Poienița cu Jocuri, unde actorii Teatrului Ion Creangă, specialiști în voie bună și energie, se vor întoarce în timp pentru a aduce în atenția celor mici cele mai frumoase Jocuri ale copilăriei.

 Ca în fiecare an, surprizele continuă și pe aleile parcului, unde mimii puși pe șotii, personajele de poveste și statuile vivante vor întâmpina publicul. În premieră, traseul de la Intrarea Șincai până în inima festivalului (în zona fântânii arteziene circulare, aflată între Intrarea Șincai și Sala Polivalentă) va fi deservit de un trenuleț special – Trenulețul Amintiri – care va opri în cele două stații ale faptelor bune, transformând fiecare plimbare în bilete la teatru în cadrul campaniei cu bilete în așteptare, organizată de Teatrul Ion Creangă pentru copiii din medii defavorizate.

     Accesul la toate spectacolele, atelierele și instalațiile din cadrul Festivalului Amintiri din Copilărie este gratuit, în limita locurilor disponibile. Programul detaliat este disponibil in comunicatul de presa anexat.

 Foto: AMINTIRI DIN COPILĂRIE – teatrulioncreanga.ro

08
/01
/15

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic îi invită pe tinerii muzicieni născuţi între 1 ianuarie 1990, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2000 să se înscrie la cea de-a VI a ediţie a Concursului “Drumul spre celebritate”, singura competiţie muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori – juraţi este determinant.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

07
/01
/15

„La traviata” a fost o curtezană fermecătoare, care a existat cu adevărat. Rossini a scris o operă în doar două săptămâni. Fără muzica lui Wagner n-ar fi existat „Stăpânul Inelelor”... Sunt doar câteva amănunte fascinante din culisele Operei.

07
/01
/15

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist".

07
/01
/15

Primele zile din 2015 marchează un nou început pentru ,,În Culise” (Str. Hristo Botev nr. 25) – trei ani de teatru celebrați prin 12 zile ,,păcătoase” de spectacol, între 9 și 20 ianuarie.

07
/01
/15

Teatrele de pe Broadway, New York, au înregistrat cel mai mare număr de spectatori şi cele mai mari încasări din istorie în 2014, când 13,1 milioane de persoane au asistat la spectacolele de pe scena dramatică americană, generând vânzări de bilete de 1,36 miliarde de dolari.

07
/01
/15

Joi, 8 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi va avea loc premiera spectacolului O SCRISOARE PIERDUTĂ de I.L. Caragiale. Din distribuţie: Petru Ciubotaru, Dionisie Vitcu, Irina Răduţu, Codreanu, Cosmin Maxim, Teodor Corban, Constantin Puşcaşu, Doru Aftanasiu, Călin Chirilă, Ionuţ Cornilă, Constantin Avădanei, Gelu Zaharia, Radu Homiceanu, Horia Veriveş şi Andreea Spătar.

07
/01
/15

Spectacolul „Happy End“, cu Raluca Aprodu și Tudor Aaron Istodor în rolurile principale se joacă la Godot Cafe-teatru. Regia spectacolului este semnată de Alexandru Bogdan, iar scenografia este creată de Silvana Bratu.