Festivalul celor mai frumoase AMINTIRI DIN COPILĂRIE revine (în Parcul Tineretului) între 14 și 16 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-celor-mai-frumoase-amintiri-din-copilarie-revine-in-parcul-tineretului-intre-14-si-16-iunie/

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Ion Creangă, organizează în weekendul 14-16 iunie 2019 cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Amintiri din Copilărie. Dedicat întregii familii, festivalul celor mai frumoase amintiri invită publicul să i se alăture în Parcul Tineretului, în zona fântânii arteziene circulare, aflate între Intrarea Șincai şi Sala Polivalentă, pentru a explora surprizele pregătite.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2019

Timp de trei zile, copii, părinți, unchi, mătuși și bunici se vor putea bucura de teatru, joacă și relaxare, programul festivalului reunind peste 100 de activități creative, interactive și distractive

Spectacole de teatru, instalații cu mecanisme năstrușnice, concerte, ateliere, jocuri îndrăgite ale copilăriei, numeroase demonstrații și momente de animație își așteaptă spectatorii la scena colorată a festivalului și pe peluzele din vecinătatea acesteia.

 Printre invitații speciali ai acestei ediții se numără artiști din Germania – Dulce Compania și Jay Toor, care participă cu spectacole pe catalige și spectacole de teatru stradal, Statele Unite ale Americii – Compania Acrobuffos, prezentă la București cu un spectacol de circ contemporan care s-a bucurat de succes în întreaga lume, dar și artiști din Spania – Compania Brincadeira, care va da tonul distracției cu patru concerte de percuție energizanteCompania Ganso & Cia și Teatrul Zum Zum, care invită publicul să li se alăture pentru un spectacol de teatru-turnir și o lecție inedită de dans contemporan, sau Compania Holoque, care aduce în premieră în festival un spectacol de teatru cu holograme.

 Tot din Spania sosesc și două instalații performative de mari dimensiuni, prezentate în premieră în România. După ce anul trecut a încântat publicul cu un labirint colorat, de data aceasta Compania Itinerañia este prezentă în Parcul Tineretului cu o serie de cinci marionete supradimensionate, care vor putea fi activate după bunul plac al tinerilor păpușari creativi. Iar pentru cei care îndrăgesc provocările, peluza din spatele scenei găzduiește instalația Strania călătorie a domnului Toneto colecție de jocuri nemaivăzute, care sosește tocmai din Catalonia, sub îndrumarea atentă a domnului Tonet și a Companiei Tombs Creatius.

Scena festivalului găzduiește de asemenea reprezentații susținute de unele dintre cele mai îndrăgite teatre pentru copii din București: Teatrul Ion CreangăTeatrul de Animație Țăndărică și Teatrul Excelsior. Programul este completat de o selecție bogată de spectacole realizate de companii independente și asociații (Asociația Clasic e fantasticAsociația C.R.E.A.S.Trupa Pam Pam), spectacole de improvizație (Trupa LittleImpro), spectacole de ventrilocie (Crina Zvobodă), concerte (Mix&Match), demonstrații de balet (Casa de Balet și Victoria Dance Studio), demonstrații de street dance (Trouble Dance Company) sau demonstrații de acrobație și jonglerie (Circul Metropolitan București).

 Totodată, în Poienița cu Ateliere din parc vor avea loc zilnic activități pentru micuții spectatori cu vârsta peste 4 ani: ateliere cu marionete și păpuși, cu moriști și zmeie fantastice, pictură pe sticlă sau pe ornamente din lut, sub îndrumarea meșteșugarilor Școlii de la Piscu și artiștilor plastici de la Fundația Calea Victoriei și Trima Events. O altă oprire recomandată este Poienița cu Jocuri, unde actorii Teatrului Ion Creangă, specialiști în voie bună și energie, se vor întoarce în timp pentru a aduce în atenția celor mici cele mai frumoase Jocuri ale copilăriei.

 Ca în fiecare an, surprizele continuă și pe aleile parcului, unde mimii puși pe șotii, personajele de poveste și statuile vivante vor întâmpina publicul. În premieră, traseul de la Intrarea Șincai până în inima festivalului (în zona fântânii arteziene circulare, aflată între Intrarea Șincai și Sala Polivalentă) va fi deservit de un trenuleț special – Trenulețul Amintiri – care va opri în cele două stații ale faptelor bune, transformând fiecare plimbare în bilete la teatru în cadrul campaniei cu bilete în așteptare, organizată de Teatrul Ion Creangă pentru copiii din medii defavorizate.

     Accesul la toate spectacolele, atelierele și instalațiile din cadrul Festivalului Amintiri din Copilărie este gratuit, în limita locurilor disponibile. Programul detaliat este disponibil in comunicatul de presa anexat.

 Foto: AMINTIRI DIN COPILĂRIE – teatrulioncreanga.ro

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Fidel misiunii sale de a descoperi și împărtăși publicului din România cele mai intrigante noutăți cinematografice, Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF, 10-14 decembrie) dă startul unui nou parteneriat, cu Berlinale Forum Expanded, în cadrul căruia va prezenta patru filme din selecția prestigioasei secţiuni a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. 

18
/11
/14

Dacă până acum ,,Love Building” era tabăra de reparat relaţii, de această dată lucrurile se complică şi pentru terapeuţi, care în frunte cu personajul interpretat de Dragoş Bucur experimentează diverse probleme de cuplu, alături de actriţa Adina Şteţcu, cea care din 26 decembrie îi este parteneră pe marele ecran în Alt Love Building.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

18
/11
/14

Pe cât sunt de frecvente expozițiile de grup în lumea artistică, pe atât sunt de rare cele omogene ca valoare și concepție, căci un astfel de proiect necesită ca un grup de artiști capabili să-și pună laolaltă viziunile personale în subordinea unei idei comune, iar rezultatul să fie unitar și din punct de vedere al formei.

17
/11
/14

În acest an, Rusia va fi prezentǎ ȋn calitate de invitat de onoare la Targul Gaudeamus (19-23 noiembrie), cu un stand de peste 1.000 de cărți provenind de la cele mai importante edituri din Federația Rusǎ și cu un bogat program de activitǎți culturale.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

17
/11
/14

Art Out dorește să reunească toți pasionații de artă și să deschidă orizontul artistic al celor neinițiați. Descoperiți tainele vechilor maeştri, aflând istoria unor monumente şi a unor colecţii de artă. Experimentați fascinantul drum al artei printr-o serie de ateliere care vor avea loc în perioada noiembrie-decembrie.

17
/11
/14

Tom şi Jerry, Lecţia de violoncel, Două loturi, Conversaţia după înmormântare, Copilăria lui Bach, Mincinosul, Meşteşugul vieţii, Comedie de modă veche, Bună seara, domnule Wilde, Zelda, Povestea lui Jeste şi multe alte spectacole pe scenele bucureştene, în perioada 17 - 23 noiembrie

17
/11
/14

Casa de Producție TVR a programat în această seară un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române – “Dimineața pierdută”, o dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume de Gabriela Adameşteanu. Spectacolul, preluat de la Teatrul L. S. Bulandra, poate fi urmărit luni, 17 noiembrie, de la ora 20.10 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2.

17
/11
/14

„Câți locuitori are România... 20 de milioane? Merg din sat în sat și tot o să-l găsesc pe Paganini”. Imaginați-vă fraza asta spună în engleză, cu accent scoțian și siguranța de sine a omului care a făcut carieră la Hollywood.