Festivalul de Teatru pentru Copii: cum să spui 1.000.000 de poveşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-teatru-pentru-copii-cum-sa-spui-1-000-000-de-povesti/

Festivalul de Teatru pentru Copii va începe în curând. Teatrul Ion Creangă a definitivat programul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” şi a pus în vânzare biletele şi abonamentele.

Un articol de Andrada Văsii|23 septembrie 2013

Festivalul de Teatru pentru Copii va începe în curând. Teatrul Ion Creangă a definitivat programul celei de-a IX-a ediții a Festivalului „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” și a pus în vânzare biletele și abonamentele.

Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea, Festivalul de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru.

Ca recunoaştere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ – Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret – cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.

Toată familia vine la Festivalul de Teatru pentru Copii

Între noutățile acestei ediții a festivalului, s-ar putea încadra şi extinderea selecției în rândul teatrelor a căror activitate se adresează cu predilecție publicului  matur, dar în repertoriul cărora se găsesc și spectacole pentru copii: Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul de Operetă „Ion Dacian”.

Festivalul de Teatru pentru Copii

Producţia „Renart Vulpoiul” va putea fi vizionată la Festivalul de Teatru pentru Copii.

Pe lângă reprezentațiile de la Sala Rapsodia, de pe strada Lipscani, actualul și temporarul sediu al Teatrului Creangă, publicul se va putea întâlni la Festivalul de Teatru pentru Copii cu oaspeți veniți din Marea Britanie, Belgia, Franța, Italia și Bulgaria, sau din Oradea, și pe scenele de la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Excelsior, în spațiile oferite reprezentațiilor de Centrul Cultural UNESCO „Nicolae Bălcescu”, Grădinița Miruna, Școala Gimnazială „Anastasia Popescu”, Școala Gimnazială „Elena Văcărescu”.

Info:

Biletele și abonamentele au fost deja puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă (sala Rapsodia de pe str. Lipscani nr.53, program de miercuri până duminică) și a teatrelor partenere. Acestea au prețuri foarte mici, astfel încât întreaga familie să se poată bucura, împreună, de poveștile copilăriei.

Foto credit: Spectacolul „Renart Vulpoiul” (Festivalul de Teatru pentru Copii)

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.