Festivalul de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova“ va avea loc între 30 septembrie – 5 octombrie, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-teatru-radiofonic-grand-prix-nova-va-avea-loc-intre-30-septembrie-5-octombrie-la-bucuresti/

Prima ediţie a Festivalului Internaţional Grand Prix Nova, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, se va desfăşura la Bucureşti în perioada 30 septembrie – 5 octombrie.

Un articol de Andrada Văsii|6 august 2013

Prima ediţie a Festivalului Internaţional Grand Prix Nova, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, se va desfăşura la Bucureşti în perioada 30 septembrie – 5 octombrie.

Dintre cele peste 100 de spectacole radiofonice înscrise în festival, au fost alese 56 de titluri care au întrunit criteriile de înaltă calitate tehnică şi inovaţie propuse de acest eveniment.

Astfel, în concurs vor intra, cu producţiile lor, 27 de companii, din 22 de ţări: Argentina, Austria, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Iran, Irlanda, Marea Britanie, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Suedia, Ucraina şi Vietnam.

Juriul este format din personalităţi culturale şi mari profesionişti radio: Nils Heyerdal, redactor-şef de peste douăzeci de ani al Departamentului Teatru al NRK (Radio Norvegia), în prezent preşedinte al Academiei pentru Limbă şi Literatură a Norvegiei; Alison Hindell, redactor-şef al Departamentului Teatru (BBC), şi Ljubo Pauzin, directorul Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic şi Documentar de la Hvar, Croaţia, notează Mediafax.

Citiți și: REPORTAJ Teatrul cu ochii închiși

Acestora li se alătură, din partea României, regizorul de teatru Alexandru Darie, director al Teatrului Bulandra din Bucureşti, şi Ilinca Stihi, regizor al redacţiei Teatru din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, distinsă cu numeroase premii internaţionale.

Festivalul „Grand Prix Nova” are sloganul „Voicing The Future” şi îşi propune să aducă la Bucureşti cele mai revoluţionare producţii radiofonice din întreaga lume.

Info:

Audiţiile şi dezbaterile cu juriul şi reprezentanţii programelor înscrise în concurs se vor desfăşura în sălile de conferinţă ale Hotelului Continental.

Foto credit: Petrică Tănase

07
/09
/23

„Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, evenimentul începutului de toamnă în orașul de pe Bega, aduce împreună, între 6 și 8 octombrie 2023, într-o sărbătoare unică atât prin abundența și diversitatea evenimentelor, cât și prin traseul impresionant propus, peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, organizate de operatori publici și privați, locali și internaționali, în peste 50 de locații, outdoor sau indoor, pe apă, pe maluri și în apropierea canalului Bega, în Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin.

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.