Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis vine la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-teatru-tanar-ideo-ideis-vine-la-bucuresti/

Ideo Ideis prezintă Noaptea Teatrului Tânăr, pentru prima dată în Bucureşti. Evenimentul va fi găzduit de ArCuB şi va avea loc vineri, 14 noiembrie, între orele 19:00 şi 02:00.

Un articol de Ziarul Metropolis|1 noiembrie 2014

Noaptea Teatrului Tânăr, un concept special creat pentru tinerii bucureșteni, reprezintă un concentrat de Ideo Ideis. Cele 9 zile de festival se comprimă în noiembrie într-o singură noapte. Pentru prima dată, toate elementele care fac din Alexandria un loc magic în fiecare vară – adolescenți, teatru, muzică, artă, educație alternativă, mentorship – se reunesc într-un singur eveniment în București.

Cu scopul comun de a oferi cât mai multor tineri acces liber la cultură, echipa Ideo Ideis și BRD au gândit împreună un eveniment inspirat de realitatea tinerilor din București. Noaptea Teatrului Tânăr își propune, într-o manieră cât mai relaxată, să le arate adolescenților că teatrul poate fi tânăr, iar cultura poate fi cool.

Pentru mare parte din adolescenții urbani, teatrul rămâne în continuare o noțiune învechită sau elitistă. Conceptul evenimentului din București își propune să aducă puștimea bucureșteană mai aproape de un teatru viu, de un teatru tânăr care le vorbește pe limba lor. Piesele care ajung an de an la Ideo Ideis reinterpretează constant concepte clasice, aducându-le aproape de ei înșiși și de lumea în care trăiesc. Teatrul de la Ideo Ideis nu este un teatru învechit, ci din contră unul care se updatează constant și care își dă refresh de la an la an. (Andreea Borțun, Co-Președinte IDEO IDEIS)

Ne gândeam de ceva vreme să facem un eveniment în Bucuresti și ne doream ca experiența de la Alexandria să fie accesibilă cât mai multor tineri. Parteneriatul cu BRD ne-a ajutat să realizăm lucrul ăsta mai repede decât ne așteptam. Am gândit împreună evenimentul și cred că am reușit să includem în el cele mai importante elemente din Ideo Ideis.  (Alexandru Ion, Co-Președinte IDEO IDEIS)

Noaptea Teatrului Tânăr include spectacole de teatru, o serie de evenimente conexe dedicate procesului de educație alternativă și îi are ca invitați speciali pe câțiva dintre membrii familiei Ideo Ideis. În cadrul evenimentului veți putea vedea 3 dintre spectacolele de teatru tânăr de la ultima ediție a festivalului: “5 nuanțe de negru” (trupa Domino, Râmnicu Vâlcea), “ampiticipecreier.com” (trupa Atelierul de Teatru, Botoșani) și “Clasa noastră” (trupa AS, București).

Programul detaliat al evenimentului va fi disponibil pe siteul oficial Ideo Ideis și pe pagina oficială de Facebook începând cu 7 noiembrie.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

17
/08
/17

Zilnic, până în data de 2 septembrie, organizatorii Galei HOP 2017 vă invită să-i cunoaşteţi pe concurenții din acest an, urmărindu-le clipurile de prezentare, fişa profesională şi galeria foto realizată de Adi Bulboacă.

17
/08
/17

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, împreună cu Academia de Teatru şi Film „Athanor” din Passau – Germania prezintă proiectul pilot „Întâlniri Teatrale la Sulina”, care se va desfășura în perioada 31 august – 4 septembrie 2017.

16
/08
/17

Actrița Cristina Flutur joacă personajul Alice în lungmetrajul „Grain”, o coproducție Turcia-Germania-Franța-Suedia, selectat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai important eveniment de gen din Europa de Sud-Est. Filmul „Grain” este regizat de regizorul turc Semih Kaplanoglu, câștigătorul Ursului de Aur la a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

15
/08
/17

Într-o zi de 15 august (1769) se năştea, la Ajaccio, în Corsica, Napoleon Bonaparte, lider politic si militar al Franţei, unul dintre cei mai buni conducători militari din istorie. 55 de ani mai devreme, la Constantinopol, în ziua în care creştinii sărbătoreau “Adormirea Maicii Domnului”, Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii şi ginerele său, Enache Văcărescu, erau decapitaţi. Trupurile lor au fost aruncate în apele Bosforului, iar capetele, înfipte în prăjini, au stat trei zile la poarta Seraiului.

14
/08
/17

Cartea „Țara Vinului” (traducere din chineză de Luminița Bălan) a fost publicată la editura Humanitas Fiction în anul 2014.