Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane continuă la TDR!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-dramaturgiei-romanesti-contemporane-continua-la-tdr/

Aflat la cea de-a doua ediţie, Festivalul Dramaturgiei Româneşti Contemporane (5-11 noiembrie) a înregistrat un debut de succes. Ediţia din anul acesta a fost inaugurată cu fast la Muzeul Naţional al Literaturii Române, unde nume sonore din domeniul teatral precum Alexander Hausvater, George Mihăiţă, Rodica Mandache, Octavian Saiu au participat la Conferinţa„100 de ani de teatru românesc” moderată de Ioan Cristescu, directorul MNLR.

Un articol de Petre Ivan|7 noiembrie 2018

În primele zile ale festivalului, publicul bucureștean a avut ocazia de a participa la patru spectacole de teatru bazate pe texte de Gianina Cărbunariu („Kebab”, regia Daniel Iordan –Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava), Alina Suărășan („Margo”, un spectacol în regia câștigătorului primei ediții, Alexandru Maftei – TDR) Dumitru Solomon („Fata Morgana”, direcția de scenă Victor Ioan Frunză –TDR și „Diogene câinele”, regia Felix Crainicu –Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu) sau Bogdan-Cristian Drăgan (care semnează și regia pentru „Salvatorii melcilor” –Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova).

Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane, găzduit de Teatrul Dramaturgilor Români, continuă săptămâna aceasta cu spectacole din București și din provincie dintre care amintim „Scrisori de pe front” în regia lui Vlad Massaci (premieră oficială la Teatrul Mic), „N-ai tu treabă!” în regia lui Alexandru Dabija (cu Marcel Iureș și Alexandru Voicu, producător Teatrul ACT) „Numitorul comun” și „Breaking News” (producător Teatrul de Comedie), „Despre olteni, cu dragoste” (Teatrul Nottara) sau „Sectorul S” (Teatrul „Sică Alexandrescu” Brașov).

Juriul compus din George Mihăiță, Ioan Cristescu, Radu Herjeu, Carmen Dominte și Horia Gârbea vor stabili câștigătorii acestei ediții în Gala din 11 noiembrie (ora 19.00). Cea mai bună piesă a Concursului Național de Dramaturgie Românească va fi aleasă de către juriul compus din Lucia Verona, Horia Gârbea, Ioan Cristescu.

Biletele pentru spectacolele din festival pot fi achiziționate pe www.bilet.ro sau rezervate la 0756021106.

Foto: Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane – facebook

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.