Festivalul Filmului Francez începe astăzi!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-filmului-francez-incepe-astazi/

A XIX-a ediţie a Festivalului de Film Francez se desfăşoară în perioada 26 octombrie – 8 noiembrie în opt oraşe din ţară, incluzând o săptămână inedită în colaborare cu publicaţia Cahiers du Cinema – celebră revistă de critică de film. Festivalul va fi deschis în Bucureşti şi Braşov pe 30 octombrie, în Timişoara, Iaşi şi Cluj-Napoca — pe 29 octombrie, în Sibiu — pe 28 octombrie şi în Constanţa — pe 26 octombrie. În Buzău, Festivalul Filmului Francez se desfăşoară pe 6 şi 7 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|26 Octombrie 2015

Festivalul Filmului Francez cuprinde secțiunile clasice care au prezentate și în edițiile anterioare — “Panorama” și competiția “Tineri Regizori”—precum și evenimentele speciale “Nopțile Albe ale Thrilerului Francez” și “Ziua de Aur”.

Selecția celor șase filme ale secțiunii “Semaine de Cahiers” își propune o introspecție în “Filmul Noir” sau “Thriler”, dar și o parcurgere a istoriei cinematografiei franceze.

Proiecțiile selectate sunt: “Alphaville” de Jean-Luc Godard (anii ’60), “L’Etrangleur” de Paul Vecchiali (anii ’70), “Vivement dimanche!” de François Truffaut (anii ’80), “J’ai pas sommeil” de Claire Denis, “La Ceremonie” de Claude Chabrol (anii ?90) și “La chambre bleue”, de Mathieu Amalric (2014).

În cadrul competiției vor fi prezentate șapte premiere ale tinerilor regizori francezi, în prezența unora dintre aceștia. Spectatorii au posibilitatea de a vota câștigătorul la categoria “Premiul publicului”, iar filmul ales va fi distribuit ulterior în cinematografele din România.

În cadrul secțiunii “Panorama”, publicul va descoperi sau redescoperi filmele emblematice ale cinematografiei franceze contemporane.

În data de 1 noiembrie, Festivalul de Film Francez București, în parteneriat cu Les Films de Cannes a Bucarest, prezintă “Ziua de Aur”, eveniment dedicat celor mai bune producții din cinematografia internațională în 2015.

Toate filmele sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română.

Foto: Festivalul Filmului Francez – facebook.com/InstitutulFrancez

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

Page 1 of 24912345...102030...Last »