Festivalul George Enescu: trei orchestre europene, în direct la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-george-enescu-trei-orchestre-europene-in-direct-la-tvr/

Festivalul George Enescu aduce pe scenă Orchestre National D’Île-de-France, Orchestre de Chambre de Lausanne şi London Philharmonic Orchestra.

Un articol de Andrada Văsii|12 septembrie 2013

Festivalul George Enescu aduce pe scenă Orchestre National D’Île-de-France, Orchestre de Chambre de Lausanne şi London Philharmonic Orchestra.

Aceste trei orchestre internaţionale vor evolua astăzi şi sâmbătă (14 septembrie) la Ateneul Român şi, respectiv, la Sala Mare a Palatului.

Concertele susţinute la Festivalul George Enescu de Orchestre National D’Île-de-France (dirijor: Enrique Mazzola) în seria „Recitaluri şi concerte camerale” vor putea fi urmărite în direct astăzi, şi sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 17.00, la TVR HD şi online pe enescu.tvr.ro şi pe TVR+.

Festivalul George Enescu – de la Ibert la Berlioz

Programul orchestrei cuprinde lucrări de Ibert, Honegger, Ravel şi Milhaud (vineri) şi de Sibelius şi Berlioz (sâmbătă). Vineri îşi va face apariţia alături de orchestra franceză pianista Claire-Marie Le Guay, iar sâmbătă va urca pe scenă violonista Alissa Margulis.

London Philharmonic Orchestra va evolua la Sala Mare a Palatului în seria „Mari orchestre ale lumii” alături de dirijorul Vladimir Jurowski.

Programul pregătit de orchestra londoneză va fi LIVE pe site-ul TVR dedicat festivalului – enescu.tvr.ro, astăzi, de la ora 19.30, şi sâmbătă, de la ora 20.00.

Programul orchestrei cuprinde compoziţii de Rimski-Korsakov, Prokofiev, Bruckner (vineri, solistă Anika Vavic) şi de Brahms şi Enescu (sâmbătă). Orchestra va fi acompaniată sâmbătă de Corul Academic Radio (dirijat de Dan Mihai Goia) şi de violonistul Leonidas Kavakos.

Christian Zacharias și o orchestră celebră

Dirijorul Christian Zacharias va fi la pupitrul renumitei Orchestre de Chambre de Lausanne, în seria „Concertele de la miezul nopţii”, parte din Festivalul George Enescu. Astfel, concertul de astăzi, de la ora 22.30, va fi transmis în direct la TVR 2, TVR HD şi online pe enescu.tvr.ro* şi pe TVR+.

Festivalul George Enescu

Dirijorul Christian Zacharias va fi la pupitrul Orchestrei de Chambre de Lausanne, în seria „Concertele de la miezul nopţii”.

 

Reprezentaţia de sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 23.00, va fi transmisă în direct la TVR HD şi online pe enescu.tvr.ro* şi pe TVR+. Cele două concerte cuprind câteva dintre cele mai cunoscute compoziţii ale lui Mozart.

Programul complet al transmisiunilor în direct este disponibil pe site-ul TVR dedicat Festivalului „George Enescu” – enescu.tvr.ro. Televiziunea Română este coproducător al Festivalului „George Enescu” – ediţia a XXI-a.

 Info:

*Conform drepturilor de difuzare, concertul Orchestrei Camerale din Lausanne de astăzi (de la ora 22.30) şi cel din data de 14 septembrie (de la ora 23:00), vor putea fi urmărite prin live streaming doar pe teritoriul României.

 Foto credit: Sergiu Iczkovits, Festivalul George Enescu

13
/10
/15

Într-o zi de 13 octombrie (1921) se năştea, în Monsummano (Italia), Yvo Livi, cunoscut mai târziu ca Yves Montand, actorul şi cântăreţul adorat de francezi, considerat regele music hall-ului anilor '50.

12
/10
/15

Festivalul George Enescu a tras cortina de final luna trecută, pe 20 septembrie. A fost un tur de forţă pentru melomani şi specialişti în ediţia 22, cu tot atâtea zile, 22, de concerte unu şi unu.

12
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00, ALEXANDRU TOMESCU - solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, susţine primul său concert în noua stagiune a Sălii Radio. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

10
/10
/15

Pentru a şaptea oară, Stagiunea de marţi seara deschide un nou sezon. Înainte de a pleca din nou la Viena, pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu va susţine marţi, 13 octombrie, ora 19, un recital în Sala mică a Ateneului Român, cu un program alcătuit din lucrări de Beethpoven, Prokofiev, Ceaikovski şi Liszt.

05
/10
/15

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014, cu ocazia deschiderii stagiunii 2014 - 2015.

05
/10
/15

Artiști recunoscuți internațional, precum pianistu german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elveția, violonistul Ștefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internațional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept „fabulos” de criticii de la The Seattle Times participă la cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

02
/10
/15

“Pân’ la rai”, un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar, va fi prezentat, în ediție excepțională, pe scena Teatrului Odeon din București, vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00.

02
/10
/15

După o primă ediție primită cu entuziasm atât de iubitorii de muzică clasică, cât și de critici, primul proiect de talie internațională din România ce aduce un omagiu excepționalei pianiste de origine română Clara Haskil, Festivalul Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil (FICH) continuă și în acest an la Sibiu, între 26 octombrie și 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii.

01
/10
/15

Între 12 și 18 octombrie, pentru o săptămână întreagă, creativitatea românească devine personaj principal în viaţa Bucureștiului. Cei mai influenți lideri ai industriilor creative din România și Europa de Est întâlnesc antreprenorii inovatori și publicul curios la prima ediție Creative Est.