Festivalul Internaţional de Teatru Idiş, pentru prima dată în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-teatru-idis-pentru-prima-data-in-romania/

Conducerea Teatrului Evreiesc de Stat anunţă că anul viitor va organiza, pentru prima dată în România, Festivalul Internaţional de Teatru Idiş. Pe lângă acest festival, vor mai fi organizate şi alte evenimente speciale menite să prezinte publicului larg teatrul şi cultura idiş (expoziţii, prelegeri, spectacole-lectură, lansări de carte).

Un articol de Petre Ivan|20 noiembrie 2015

Alegerea nu este una întâmplătoare. Festivalul va marca 140 de ani de la crearea teatrului de limbă idiş în spaţiul românesc şi a tot atâta timp de existenţă neîntreruptă în ţara noastră – Teatrul Evreiesc de Stat, reprezentând în România teatrul de limbă idiş şi conservând o moştenire culturală de excepţie.

Festivalul Internaţional de Teatru Idiş va avea loc în luna noiembrie a anului viitor, va fi găzduit de Teatrul Evreiesc de Stat, va dura o săptămână şi vor participa principalele trupe de limbă idiş din Israel, Europa şi America.

“Dorim să invităm, pe această cale, diversele instituţii interesate să ni se alăture şi să susţină acest proiect în lucru prin parteneriate şi evenimente conexe”. – conducerea Teatrului Evreiesc de Stat.

Maia Morgenstern, Tudor Istodor sau Rudi Rosenfeld sunt doar câţiva dintre actorii care alcătuiesc echipa Teatrului Evreiesc de Stat, iar printre colaboratorii companiei se regăsesc Mihai Călin, Constantin Dinulescu, Virgil Ogăşanu sau Anca Sigartău.

Foto: Festivalul Internaional de Teatru Idiş – teatrul-evreiesc.com.ro

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.