Festivalul Internaţional de Teatru Idiş, pentru prima dată în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-teatru-idis-pentru-prima-data-in-romania/

Conducerea Teatrului Evreiesc de Stat anunţă că anul viitor va organiza, pentru prima dată în România, Festivalul Internaţional de Teatru Idiş. Pe lângă acest festival, vor mai fi organizate şi alte evenimente speciale menite să prezinte publicului larg teatrul şi cultura idiş (expoziţii, prelegeri, spectacole-lectură, lansări de carte).

Un articol de Petre Ivan|20 noiembrie 2015

Alegerea nu este una întâmplătoare. Festivalul va marca 140 de ani de la crearea teatrului de limbă idiş în spaţiul românesc şi a tot atâta timp de existenţă neîntreruptă în ţara noastră – Teatrul Evreiesc de Stat, reprezentând în România teatrul de limbă idiş şi conservând o moştenire culturală de excepţie.

Festivalul Internaţional de Teatru Idiş va avea loc în luna noiembrie a anului viitor, va fi găzduit de Teatrul Evreiesc de Stat, va dura o săptămână şi vor participa principalele trupe de limbă idiş din Israel, Europa şi America.

“Dorim să invităm, pe această cale, diversele instituţii interesate să ni se alăture şi să susţină acest proiect în lucru prin parteneriate şi evenimente conexe”. – conducerea Teatrului Evreiesc de Stat.

Maia Morgenstern, Tudor Istodor sau Rudi Rosenfeld sunt doar câţiva dintre actorii care alcătuiesc echipa Teatrului Evreiesc de Stat, iar printre colaboratorii companiei se regăsesc Mihai Călin, Constantin Dinulescu, Virgil Ogăşanu sau Anca Sigartău.

Foto: Festivalul Internaional de Teatru Idiş – teatrul-evreiesc.com.ro

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.