Festivalul „Les Films de Cannes a Bucarest”: 19-25 octombrie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-les-films-de-cannes-a-bucarest-19-25-octombrie-la-cinema-studio-si-cinema-elvira-popescu/

Festivalul „Les Films de Cannes a Bucarest” le rezervă spectatorilor o serie de surprize anul acesta, prin proiecţia unor filme aduse direct de la Cannes, în premieră sau în proiecţii unice, unele la scurtă vreme după lansarea în ţările de origine, invitaţi de marcă şi masterclassuri.   Festivalul se va desfăşura între 19 şi 25 […]

Un articol de |20 septembrie 2012

Festivalul „Les Films de Cannes a Bucarest” le rezervă spectatorilor o serie de surprize anul acesta, prin proiecţia unor filme aduse direct de la Cannes, în premieră sau în proiecţii unice, unele la scurtă vreme după lansarea în ţările de origine, invitaţi de marcă şi masterclassuri.
 
Festivalul se va desfăşura între 19 şi 25 octombrie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu, informează organizatori printr-un comunicat emis joi.

 

Pentru cinefili, va fi o ocazie unică să vadă câteva dintre cele mai discutate filme ale anului, unul dintre ele fiind „Cosmopolis”, în regia lui David Cronenberg, cu starul hollywoodian Robert Pattinson într-un rol care îi confirmă pe deplin potenţialul.

Proiectat în competiţia Festivalului de la Cannes, filmul va rula în două proiecţii unice la Bucureşti, neavând încă distribuitor în România.

„Les Films de Cannes a Bucarest” se va deschide pe 19 octombrie, la Cinema Studio, cu „7 Days in Havana”, un fascinant portret colectiv al Havanei de astăzi, semnat de şapte dintre cei mai în vogă cineaşti ai momentului, iar „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, va închide cea de-a treia ediţie, pe 25 octombrie.

În premieră, spectatorii vor vedea şi „Killing Them Softly”, în regia lui Andrew Dominik, cu Brad Pitt cap de afiş, „Holy Motors”, în regia lui Leos Carax, cel mai interesant experiment vizual şi scenaristic al ediţiei de anul acesta a Festivalului de la Cannes, şi „Adieu Berthe ou l’enterrement de meme”, de Bruno Podalydes, o comedie care a încântat publicul de la Cannes.

Festivalul a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux, cu concursul Institutului Francez din Bucureşti şi cu sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei. Festivalul beneficiază de sprijinul distribuitorului român Independenţa Film.

 

Sursa: Agerpres

30
/05
/17

Revenită de la Cannes, unde a participat la gala aniversară de 70 de ani a festivalului, actrița franceză Isabelle Huppert a primit premiul Moliere pentru întreaga carieră cu prilejul decernării prestigioaselor premii ale teatrului francez. "Durează de secole, este unic din vremea grecilor ne reunim și cred că teatrul va dura timp de secole", a declarat Huppert la primirea premiului.

30
/05
/17

Știți tăcerea aceea grea, vibrantă, aproape palpabilă, care te cuprinde la teatru când energia cea mai bună curge pe scenă și de acolo spre tine? Dacă nu știți sentimentul, vă recomand să mergeți cu mai multă deschidere la teatru. Deschiderea asta poate prilejui un gust de neuitat, cel al poveștilor spuse onest, emoționant, puternic.

30
/05
/17

într-o zi de 30 mai se stingea din viaţă scriitorul și filozoful Iluminismului francez, Voltaire - spiritul cel mai înalt al epocii sale, pe doctrina căruia s-a fundamentat Revoluția din 1789.

29
/05
/17

INTERVIU „Secondo Me” a fost prezentat în 2016 la Locarno. În iunie, documentarul, care are în centru doi garderobieri (de la Viena şi Milano) şi o garderobieră (de la Odessa), va putea fi văzut la TIFF. Regizorul Pavel Cuzuioc, născut în Republica Moldova şi stabilit în Austria, vorbeşte despre film şi despre cum a ajuns cineast.

29
/05
/17

Radio România organizează o conferinţă de presă la Marshall Garden Hotel, în data de 29 mai, ora 12, cu ocazia deschiderii celei de a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, dedicat inovației în creația radiofonică. Grand Prix Nova este singurul festival de producţii sonore care îşi propune ca temă inovaţia. Ediţia din acest an continuă o tradiţie onorantă, aceea de a se afla sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României.

29
/05
/17

Eşti un pic circumspect, te uiţi la prăjiturica maro modestă şi tăcută, mustăceşti, respiri adânc, înfigi linguriţa în ea şi un val tumultuos de ciocolată năvăleşte în farfurie. Aşa a început festCO 2017. Întâi părea destul de tăcut şi închis în carapacea lui şi apoi a izbucnit că o lavă de ciocolată care îţi inundă simţurile.

29
/05
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE În secolul al XVII-lea lumea celor învățați nu era prea numeroasă. Cu atât mai mult ieșea în evidență câte un personaj poliglot, diplomat, cu știința relațiilor sociale. Așa a fost cazul spătarului Nicolae Milescu (1636-1708). Cu studii la Academia întemeiată de domnitorul Vasile Lupu, apoi la Constantinopol și poate la Padova, el dobândește o cultură solidă în sfera istoriei, teologiei, filosofiei, însușindu-și în același timp limbile greacă, slavonă, turcă, arabă.

29
/05
/17

Ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, redată în 25 de fotografii care surprind atmosfera din ultimele zile, de la Romexpo: iubitori de carte de toate vârstele, titluri noi, focus pe Suedia, oameni de litere, lansări și alte întâmplări. Foto: Laura Dobre

28
/05
/17

FEST-FDR2017 s-a încheiat. Timp de douăsprezece zile, între 14 și 25 mai, Teatrul Național din Timișoara a fost liantul care a adus împreună artiști și spectatori, povești și întâmplări, zile și nopți de teatru, de dans, de muzică.

27
/05
/17

În ultima sa corespondență de la Cannes, Mihai Cristea a scris despre cel mai nou film al regizoarei Claire Denis, ”Un beau soleil intérieur”, cu Juliette Binoche în rolul principal, și despre documentarul ”Napalm”, de Claude Lanzmann, care a filmat în Coreea de Nord. Și a surprins-o printr-o fotografie pe Elle Fanning.