Festivalul Literar ‘Mihai Eminescu’, la a XXII-a ediţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-literar-mihai-eminescu-la-a-xxii-a-editie/

Cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Literar ‘Mihai Eminescu’ se va desfăşura în zilele de 13 şi 14 ianuarie, la Suceava, Călineşti Cuparencu şi Putna.   Manifestările vor debuta duminică, 13 ianuarie, la Colegiul Tehnic ‘Petru Muşat’ din Suceava, ocazie cu care vor fi lansate o serie de cărţi, iar directorul Liceului Particular nr.1 […]

Un articol de Andrada Văsii|11 ianuarie 2013

Cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Literar ‘Mihai Eminescu’ se va desfăşura în zilele de 13 şi 14 ianuarie, la Suceava, Călineşti Cuparencu şi Putna.

 

Manifestările vor debuta duminică, 13 ianuarie, la Colegiul Tehnic ‘Petru Muşat’ din Suceava, ocazie cu care vor fi lansate o serie de cărţi, iar directorul Liceului Particular nr.1 din Suceava, profesorul Dan Lohănel, va acorda premiul ‘Mihai Eminescu – Opera Omnia’.

Luni, 14 ianuarie, vor fi depuse coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu din Suceava, la bustul poetului de la Călineşti Cuparencu şi la cel de la Putna. În aceeaşi zi, la Mănăstirea Putna, va fi decernat Premiul Naţional ‘Mihai Eminescu’.

Festivalul este organizat de Centrul Cultural Bucovina şi Societatea Scriitorilor Bucovineni, în colaborare cu Biblioteca Bucovinei ‘IG Sbiera’, Primăria comunei Şerbăuţi, Mănăstirea Putna şi Colegiul ‘Petru Muşat’ din Suceava.

Sursa: Agerpres

08
/11
/13

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă, săptămâna viitoare, spectacolele „Mozart Steps” şi „O poveste japoneză” la Bucureşti. Evenimentele vor avea loc în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”.

07
/11
/13

The Bed is Broken, premiat la atelierul de film documentar Aristoteles Workshop 2012, a fost ales în selecţia oficială a uneia dintre cele mai importante competiții din lume: Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Amsterdam (IDFA).

07
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Film cu pretenţii, „O vară foarte instabilă“, noul lungmetraj al Ancăi Damian, este – prin formă şi conţinut - atipic în peisajul cinematografic românesc. Asta nu îl face un film redutabil, ci mai degrabă o experienţă insolită, incapabilă să depăşească însă unele convenţii.