Festivalul Película, ajuns la a treia ediție
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-pelicula-ajuns-la-a-treia-editie/

A treia ediţie a festivalului Película – Latin America Film& Experience va avea loc între 12 şi 16 septembrie 2018, la Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|8 iulie 2018

Publicul va putea descoperi culturile altor țări, diferențele și similaritățile dintre România și zona Americii Latine. Festivalul se concentrează pe cultura latino-americană și combină armonios proiecțiile de filme cu demonstrațiile de dans, mâncarea și muzica, expozițiile de fotografie cu poveștile celor îndrăgostiți de această lume plină de pasiune și umanitate, pentru ca spectatorii să aibă parte de o experiență extraordinară.

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA și este susținut onorific de ambasadele celor 8 țări din America Latină prezente la București: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela, Uruguay. Lor li se alatură Ambasada Franței, Institutul Francez și Institutul Cervantes.

Îi invităm alături de noi pe toți cei care doresc să descopere America Latină, dar și pe cei care au vizitat-o deja sau sunt născuți acolo. Timp de 5 zile încercăm să oferim publicului o experiență multisenzorială, o călătorie vie și complexă. Este al treilea an când festivalul este realizat aproape integral din surse propria. În acest moment principalele ingrediente sunt pasiunea și o echipă de interni și voluntari minunați. ” – Ileana Cecanu, orgnizatorul festivalului.

Ediția de anul acesta aduce pentru prima data în fața spectatorilor o secțiune competițională dedicată filmelor provenite din America Latină. Înscrierile au fost realizate prin intermediul platformei Filmfreeway și s-au încheiat la finalul lunii iunie. Titlurile ce vor face parte din competiție vor fi anunțate în luna august.

PERU este țara în focus anul acesta la Película. Ambasada Peru în România este invitatul de onoare al acestei ediții și consideră acest eveniment o ocazie perfectă pentru a pune în lumină artiștii tineri și foarte talentați, cultura tării, dar și pentru a suda relația dintre România și Peru.

Republica Peru, ca moștenitoare a uneia dintre cele mai vechi civilizații din lume, oferă o largă și uimitoare gamă de atracții culturale. Ambasada Republicii Peru încearcă să împărtășească aceste bogății unicat cu publicul din România, prin diferitele activități culturale.

Cu ocazia participării Republicii Peru în calitate de invitat de onoare a ediției a treia de Pelicula, suntem încântați să anunțăm că doi regizori peruani ale căror filme vor fi proiectate anul acesta la festival: Javier Corcuera și Enrica Perez, vor fi alături de noi pe parcursul evenimentului. Spectatorii vor putea, de asemenea, să experimenteze Peru prin muzică, expoziții de fotografii, o degustare de mâncare a bucătăriei sale renumite în întreaga lume și multe alte surprize ce vă așteaptă să le descoperiți” – au declarat reprezentanții Ambasadei Republicii Peru la București.

Festivalul Película este unul interactiv, astfel că printr-o participare activă, audiența va avea parte de o experiență completă, colorată și memorabilă.

 

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/PeliculaLAFE
Pagina de instagram: @peliculalafe

 

27
/08
/14

CRONICĂ DE FILM. „Camera groazei”, un film danez cu succes la publicul din țara sa, este un thriller care bifează corect, dar fără vervă și originalitate, mărcile genului. Filmul lui Mikkel Norgaard se păstrează într-o zonă mainstream și afișează o sfioșenie surprinzătoare, atât narativ, cât și vizual.

27
/08
/14

Formaţiile Fără Zahăr, Ţapinarii şi Timpuri Noi vor concerta, între 26 şi 28 septembrie, la Bucharest Comedy Week, urmând ca serile din Piaţa Enescu să se încheie cu o proiecţie de film, precum "Pantera roz", din 1963, şi "Unora le place jazz-ul", din 1959.

27
/08
/14

Programul MECEFF „7+1” va oferi publicului spectator o serie de producții din spațiul geografic central-european, în cadrul unor secţiuni necompetiţionale. Este vorba de filme realizate înainte de 1989, cu un puternic mesaj anti statul comunist și regizate de câțiva dintre cei mai mari regizori europeni ai secolului XX.

26
/08
/14

Comedia "#Selfie", de Cristina Iacob, a atins cifra de 90.703 spectatori şi încasări de 1.136.889 de lei, devenind astfel unul dintre cele mai de succes filme româneşti din ultimii ani.

26
/08
/14

Astăzi începe cea de-a cincea ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară, ediție care este dedicată temei “Eroi și antieroi din Balcani”. Timp de șase zile, în perioada 26 – 31 august, în Port Cultural Cetate (jud. Dolj), în cadrul Divanului vor fi proiectate 63 de filme: 12 lungmetraje și 51 de scurtmetraje.

25
/08
/14

Comedia “America, venim!”, debutul în lungmetraj al regizorului Răzvan Săvescu, a cărei premieră va avea loc pe 19 septembrie, pune accentul pe întâmplările amuzante şi neprevăzute prin care trece trupa unui teatru de provincie ajuns la New York.

25
/08
/14

Actorul şi regizorul britanic Richard Attenborough, născut pe 29 august 1923, în Cambridge, Marea Britanie. s-a stins din viaţă duminică, la vârsta de 90 de ani. Attenborough a primit titlul de cavaler al Ordinului Marii Britanii în 1976 şi pe cel de baron în iunie 1993.

22
/08
/14

Jackie Chan, care va veni pentru prima dată în România pe 11 septembrie, pentru a deschide evenimentul Zilele Filmului Chinezesc, va fi numit de Casa Româno-Chineză ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze, pentru a promova produsele culturale româneşti în ţara sa.

21
/08
/14

Occupation in 26 Pictures - povestea a trei prieteni (un croat, un sârb şi un evreu) cărora războiul le va oferi destine diferite – un film celebru pentru unele dintre cele mai violente şi pline de sex scene din cinematograful ex-iugoslav, va fi proiectat sâmbătă, 30 august, în închiderea Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară.

20
/08
/14

Nici un actor român n-a cunoscut după al Doilea Război Mondial o asemenea popularitate uriaşă. N-a lansat un personaj, ca apoi, popularitatea să-i crească în rândul publicului, așa cum a fost Grigore Vasiliu care a devenit peste noapte şi “Birlic”; sau Amza Pellea care l-a zămislit pe “Nea Mărin”, cu mare succes la public.