Fii autentic la UNATC! UȘI DESCHISE 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/fii-autentic-la-unatc-usi-deschise-2019/

Primăvara începe cu UŞI DESCHISE la UNATC! În weekendul 1 – 3 martie cei interesati sunt aşteptaţi la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti, unde autenticitatea este cheia succesului.

Un articol de Petre Ivan|26 februarie 2019

Timp de trei zile, UNATC le  oferă acestora amprentele ce deblochează sălile de curs și culisele de spectacol, în cadrul tradiţionalului eveniment UȘI DESCHISE,  aflat la cea de-a XXIII-a ediție.

Profesorii Universităţii vor deveni dascălii celor pasionaţi de teatru şi film, dornici de a trăi experiența studentului-artist. Prin ateliere, cursuri deschise, expoziții, spectacole și proiecții deschidem ușile către lumea noastră. Prin joc şi dialog dezvăluim secrete pentru viitorii noştri colegi la Actorie, Păpuşi-Marionete, Regie, Coregrafie, Scenografie, Teatrologie (Management cultural, Jurnalism teatral), Pedagogie teatrală, Art-terapie prin teatru, Regie şi Imagine de film şi TV, Multimedia: sunet-montaj, Scenaristică, Publicitate-media, Filmologie, Producţie de film, Film de animaţie.

În fiecare seară, studenţii Facultăţii de Teatru vor prezenta spectacolele de absolvire: „Clasa noastră” de Tadeusz Słobodzianek, „Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams, „12 oameni furioși” de Reginald Rose. Între praguri de UŞI DESCHISE, fie şi pentru scurt timp, adunăm amprente ce pot deveni autografe.

De vineri, 1 martie, ora 10.00, vă aştepăm la UŞI DESCHISE 2019 în Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale” Bucureşti, str. Matei Voievod 75-77 şi la Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative (CINETic), str. Tudor Arghezi 3b. Programul complet al evenimentului  este disponibil pe unatc.ro şi aici.

Fii autentic la UNATC!

Pentru mai multe informații: [email protected].

Foto: UNATC – facebook

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.

28
/04
/23

La invitaţia Cinematecii din Oslo, care va găzdui în perioada 5-14 mai un festival al filmului românesc, ce include şi o retrospectivă dedicată regizorului Cristian Mungiu, am scris un scurt text despre cum arată cinematografia română în prezent.