FILM / Ce se întâmplă în spatele camerelor de filmat?
https://www.ziarulmetropolis.ro/film-ce-se-intampla-in-spatele-camerelor-de-filmat/

V-aţi întrebat vreodată cum se fabrică ciocolata elveţiană şi cât se ling pe degete (sau pe mănuşi) norocoşii muncitori? Dar cum se fabrică un film cu actori de top şi regizori pe măsură şi cum trudesc / se distrează aceştia pe platourile de filmare?

Un articol de Petre Ivan|4 decembrie 2014

FILM / La cea de-a doua întrebare vă putem răspunde noi printr-o suită de capturi din timpul filmărilor unor pelicule celebre pe care, cu siguranţă, le-aţi văzut şi savurat alături de un popcorn cu sare sau ciocolată cu alune.

Boogie Nights, Paul Thomas Anderson, 1997

Fahrenheit 451, Francois Truffaut, 1966

Fanny and Alexander, Ingmar Bergman, 1982

The Shawshank Redemption, Frank Darabont, 1994

In Bruges, Martin McDonagh, 2008

Interstellar, Christopher Nolan, 2014

Les Demoiselles des Rochefort, Jacques Demy, 1967

Munich, Steven Spielberg, 2005

Pierrot le Fou, Jean-Luc Godard, 1965

Scarface, Brian De Palma, 1983

Atame!, Pedro Almodovar, 1989

FILM

The Grand Budapest Hotel, Wes Anderson, 2014

Foto: FILME , Ce se întâmplă în spatele camerelor de filmat? – viralnova.com – Via D. Kuzmina

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.