Filme de colecție, în iulie, la TNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-de-colectie-in-iulie-la-tnt/

Programul „Filme alese”, difuzat de TNT în serile de miercuri, va continua în luna iulie cu o colecţie de filme americane de referinţă, producţii nominalizate la Oscar şi apreciate de critici şi de public, care prezintă poveşti mitologice, vorbesc despre caracter şi despre legături de neşters.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2021

În luna iulie, în fiecare miercuri, după ora 20:00, vor fi difuzate „Wrath of the Titans/ Furia titanilor” (SUA, 2012), „League of Their Own/ Liga feminină de baseball” (SUA, 1992), „The Social Network/ Rețeaua de socializare” (SUA, 2010; foto sus) și „Stand By Me/ Prietenie” (SUA, 1986).

Filmul fantasy „Wrath of the Titans/ Furia titanilor”, regizat de Jonathan Liebesman, va putea fi urmărit pe 7 iulie.

Din distribuție fac parte Sam Worthington, Liam Neeson, Rosamund Pike, Ralph Fiennes, Bill Nighy și Lily James.

După zece ani de la aventurile din filmul „Clash of the Titans/ Înfruntarea titanilor”, Perseu se vede nevoit să înfrunte o lume subterană înșelătoare pentru a-și salva tatăl, Zeus, ținut captiv de fiul său, Ares, și de fratele său, Hades, care a dezlănțuit titanii antici asupra lumii.

Pe 14 iulie, va fi difuzată comedia „A League of Their Own/ Liga feminină de baseball”, cu Geena Davis, Tom Hanks, Lory Petty și Madonna în distribuție.

Filmul regizat de Penny Marshall este povestea ficționalizată a primei ligi feminine de baseball din America, fondată de Philip K. Wrigley, care a existat din 1943 până în 1954.

În centru se află două surori care ajung să facă parte dintr-o echipă și sunt urmărite eforturile lor de a avea succes în ligă în timp ce rivalitatea dintre ele crește.

După două decenii de la lansare, „A League of Their Own” a fost ales pentru conservare de către National Film Registry ca fiind „important din punct de vedere cultural, istoric ori estetic”.

A League of Their Own

Filmul biografic „The Social Network/ Rețeaua de socializare”, regizat de David Fincher, după un scenariu semnat de Aaron Sorkin, va putea fi vizionat pe 21 iulie.

În prim-plan se află tânărul Mark Zuckerberg, student la Harvard care creează un site de socializare ce ulterior avea să devină Facebook. Sunt prezentate dificultățile întâmpinate, procesele cu care s-a confruntat, fiind acuzat de doi gemeni că le-a furat ideea, dar și de co-fondatorul care a fost ulterior înlăturat din companie.

Rolul principal este jucat de Jesse Eisenberg, iar din distribuție fac parte Andrew Garfield, Justin Timberlake și Rooney Mara.

Lungmetrajul a fost recompensat cu trei trofee Oscar, inclusiv pentru scenariul adaptat după cartea din 2009 a lui Ben Mezrich, „The Accidental Billionaires”.

„Stand By Me/ Prietenie”, regizat de Rob Reiner, este un film de referință nu doar pentru adolescenți. Patru prieteni pornesc în căutarea trupului unui băiat ucis, iar în călătoria lor află multe lucruri despre ei înșiși. Este un film despre maturizare, despre legături care nu se uită, care marchează viețile oamenilor.

River Phoenix, Jerry O’Connell, Wil Wheaton și Corey Feldman sunt protagoniștii aventurii, iar din distribuție fac parte Kiefer Sutherland, Richard Dreyfuss și John Cusack.

Lungmetrajul nominalizat la Oscar pentru scenariul bazat pe o nuvelă a lui Stephen King va fi difuzat de TNT pe 28 iulie.

TNT este un post de televiziune care difuzează la calitate HD filme apreciate şi seriale exclusive, originale, cum ar fi: „Ultima Navă”, „Un comportament adecvat”, „Căutări misterioase” şi „4 Blocks”. În plus, TNT oferă o selecție de filme realizate de regizori de top de la Warner Bros. și de la alte studiouri de la Hollywood, garantând o experiență variată și surprinzătoare de divertisment pe tot parcursul zilei. TNT este urmărit în prezent în 101 milioane de case din Statele Unite şi este disponibil în 10 ţări din Europa. TNT este o companie WarnerMedia. Mai multe informații, aici

 

02
/01
/14

În perioada 24 - 26 ianuarie, Fundaţia Sergiu Nicolaescu şi Uniunea Cineaştilor din România vor organiza în memoria lui Sergiu Nicolaescu un eveniment intitulat "Sergiu. Ianuarie. In fiecare an", a declarant Dana Nicolaescu, soţia fostului cineast.

02
/01
/14

Actriţa Jennifer Lawrence este vedeta care a generat cele mai mari încasări în cinematografe, anul trecut, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat anual în rândul proprietarilor de săli de cinema din SUA despre artistii cu cele mai mari incasari in 2013.

01
/01
/14

La grande bellezza, The Congress și Upstream Color sunt câteva dintre filmele lui 2013 pe care Cinesseur - pseudonimul unuia dintre cei mai populari și mai apreciați critici de film din mediul online -, le-a inclus în “Creme de la creme”, obișnuita sa cine-retrospectivă din final de an.

01
/01
/14

Cocul purtat de Audrey Hepburn în "Breakfast at Tiffany's", "moţul" cântăreţului Elvis Presley şi tunsoarea actriţei Jennifer Aniston în rolul Rachel din serialul TV "Friends" se numără printre cele mai emblematice coafuri din istorie.

30
/12
/13

Conform uni studiu făcut de cercetătorii americani de la Universitatea din Notre Dame, Indiana, filmele sentimentale au o influenţă mai mare asupra opiniilor politice ale unei persoane decât ştirile şi campaniile electorale. Conform studiului efectuat asupra unui grup de persoane.

29
/12
/13

În ultimii ani, divertismentul programelor de Revelion a cunoscut o devalorizare brutală, spre resemnarea telespectatorilor din vechea gardă. Ziarul Metropolis vă propune un Top 10 scheciuri celebre de la „Revelioanele de altădată”. Astăzi, pozițiile 7-10 ale clasamentului, iar mâine și poimâine, locurile 1-6.

28
/12
/13

Dispariţia regizorului Dinu Cocea a adus tristeţe în sufletele artiştilor din România, mulţi dintre aceştia având ocazia să lucreze cu “părintele filmelor cu haiduci”.

28
/12
/13

Regizorul Dinu Cocea, autorul unor filme celebre, precum "Haiducii lui Şaptecai", "Zestrea Domniţei Ralu" şi "Săptămâna Nebunilor", a decedat, pe 26 decembrie, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Paris, a declarat, pentru Mediafax, fiica artistului, Oana Cocea.

28
/12
/13

Palatul Buckingham, imagini din filme celebre, personalitati ale filmului şi din alte domenii care au avut o contribuţie valoroasă la dezvoltarea culturii britanice vor fi incluse în câteva serii noi de timbre ce vor fi emise în 2014 de Poşta britanică.

27
/12
/13

Actorii Peter O’Toole, Giuliano Gemma şi Paul Walker, regizorul Patrice Chereau, cântăreţul Lou Reed şi compozitorul Armando Trovajoli, scriitorii Seamus Heaney şi Doris Lessing, dar şi personalităţile politice Margaret Thatcher şi Nelson Mandela se numără printre marii disparuti ai anului 2013.

27
/12
/13

Filmul romanesc in 2013 a strălucit prin "Poziţia copilului", o peliculă care a adus în premieră Ursul de Aur unui lungmetraj autohton. Propus și la Oscar din partea României, "Poziţia copilului" nu a fost inclus și pe lista scurtă a premiilor Academiei de film americane - O analiză Mediafax.

26
/12
/13

2013 este considerat de mulţi critici anul cu cea mai impresionantă abundenţă creativă din ultima vreme, dar şi anul în care recordul global de încasări are şanse mari să fie doborât până pe 31 decembrie. Cinematograful în 2013 - o analiză Mediafax.

26
/12
/13

Martin Scorsese a fost criticat după o proiecţie specială a celui mai recent film al său, „The Wolf of Wall Street", la Los Angeles, de câţiva membri ai Academiei de film americane, care i-au reproşat celebrului regizor faptul că „a glorificat decadenţa de pe Wall Street".

26
/12
/13

Compozitorul grec Mikis Theodorakis, autorul coloanei sonore a filmului "Zorba Grecul", a fost internat la Atena din cauza unei infecţii respiratorii.