Filmul „The Crossing“, marele câştigător de la Los Angeles Cinema Festival of Hollywood, va fi proiectat la Palatul Parlamentului
https://www.ziarulmetropolis.ro/filmul-the-crossing-marele-castigator-de-la-los-angeles-cinema-festival-of-hollywood-va-fi-proiectat-la-palatul-parlamentului/

Proiecţia filmului „The Crossing“ va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 14.00, în Sala Brâncuşi a Palatului Parlamentului României.

Un articol de Andrada Văsii|28 mai 2013

Proiecția filmului „The Crossing“ va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 14.00, în Sala Brâncuşi a Palatului Parlamentului României.

Filmul de scurtmetraj „The Crossing“  va fi proiectat în cadrul Salonului Național al Artelor 2013  „Temeiuri – Muzica Elementelor Primordiale“, Bucureşti, Palatul Parlamentului. Acesta va fi dublat de o expoziție cu fotografii din timpul filmărilor.

O frântură de istorie

Povestea filmului începe în 1944, când doi transmisioniști ai Armatei Române se pierd în spatele liniilor inamice. Cei doi soldați pornesc într-o cursă contra cronometru pentru a ajunge la punctul de întâlnire cu plutonul. Înaintarea lor este încetinită când unul dintre ei este afectat de probleme de sănătate stranii.

INFO

Un film cu Boris Gaza şi Toma Cuzin. Filmul poartă semnătura lui Cristian Plesh şi are la bază scenariul lui Victor Dragomir. „The Crossing“ este o producție UNATC. Proiecţia este organizată de UNATC, Asociaţia MARELE ECRAN si ATELIER.

Scurtmetrajul a fost marele câștigător al Los Angeles Cinema Festival of Hollywood 2012, cu 6 premii acordate:

Cel mai bun Actor în rol principal – Boris Gaza
Cel mai bun Regizor- Cristian Plesh
Cel mai bun Scurtmetraj
Cel mai bun Film studențesc
Cel mai bun Design de producție
Cel mai bun Design de costume

Printre laureații din trecut ai acestui festival se numără şi Jean Reno, Cybill Shepherd sau Ed Harris. Scurtmetrajul a rulat și a fost premiat în cadrul mai multor festivaluri de profil din Statele Unite:  „Grand Jury Prize“ la Utah Arts Festival, Finalist în Angelus Student Film Festival şi „The Silver Award“ la California Film Festival.

Cine sunt organizatorii evenimentului

Asociaţia Marele Ecran din Timişoara îşi propune promovarea filmului de artă românesc, european şi de pretutindeni, ca alternativă la industria cinematografului de consum. Organizatori ai Zilelor Filmului Alb-negru German, parteneri tradiţionali ai Institutelor Culturale Francez şi German, afiliaţi la Asociaţia Timişoara Capitală Culturală. Susţin aprig ideea înfiinţării unei cinemateci permanente la Timişoara.

Boris Gaza este actor profesionist de teatru şi film, de expresie română, germană şi engleză. Experiența sa cumulează 15 ani de scenă, platouri de filmare, o bogată participare festivalieră şi numeroase ateliere de arta actorului – în România, Europa şi Statele Unite ale Americii. În prezent este impresariat de către agenţia berlineză FRANK SPLANEMANN (www.splanemann.de) membră a Uniunii Agenţiilor Germane.

Formarea sa a fost puternic marcată de munca cu regizorul Victor Ioan Frunză şi de experienţa specializării profesionale la Berlin. De asemenea, a fost influenţată de întâlnirea cu creatori precum Andrei Şerban, Nikolaus Wolcz sau Radu Gabrea.

În 2001 a fondat laboratorul de arta actorului ATELIER 1. Acesta este în primul rând un spaţiu dedicat experimentului cu meşteşugul actoricesc, pornind de la ideea că actorul îşi este sieşi instrument, iar tehnica sa de studiu şi de evoluţie profesională este una deosebită. Alte puncte de referinţă sunt nevoia de a împărtăşi meseria cu ceilalţi breslaşi şi cea de a cerceta dincolo de şabloane şi matriţe arta actorului în mişcare, vie.

Foto credit: The Crossing

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.