Filmul „Transalpina, drumul regilor” aplaudat din bărci, minute în șir, la Astra Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/filmul-transalpina-drumul-regilor-aplaudat-din-barci-minute-in-sir-la-astra-film-festival/

Emoţie şi participare cu toate simţurile la proiecţia eveniment a filmului „Transalpina, Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala, vizionată din bărci, în cadrul Astra Film Festival 2020. Cele peste 30 de bărci şi hidrobiciclete care au plutit duminică seara pe lacul din Muzeul Astra Sibiu s-au legănat în aplauzele îndelungate ale spectatorilor, care au mulţumit astfel pentru experienţa splendidă de care au avut parte, într-un cadru feeric, înconjuraţi de mori de vânt şi stuf, având deasupra cerul înstelat.

Un articol de Petre Ivan|8 septembrie 2020

Vizionările de film din bărci care plutesc pe lac sunt un concept original Astra Film Festival și fac parte din programul special Valuri AFF. Luni seară va avea loc o nouă proiecție pe ecranul amplasat între mori de vânt, pe care spectatorii o pot viziona din barcă. Pentru cei care nu au reușit să prindă loc în bărci, organizatorii au amenajat un amfiteatru pe uscat, la Casa Podarului. Festivalul continuă în locațiile cunoscute din miraculosul Muzeu Astra și se adaugă una nouă: încep proiecțiile în centrul istoric al Sibiului.

Cea de a doua seară a Valurilor AFF, denumită „Cu barca pe munte” a chemat spectatorii la un film emoționant. S-a intrat repede în atmosferă încă de la îmbarcarea în bărci și hidrobiciclete, făcută pe muzica Fanfarei Zece Prăjini, care i-a întâmpinat pe spectatori și la întoarcerea pe mal, printre făclii aprinse, care arătau drumul.

„Atunci când am făcut filmul, nu mi-am imaginat că legendarul drum printre munți și legende poate fi atât de bine pus în valoare atunci când îl privești din barcă, pe un ecran amplasat între mori de vânt. Condițiile extraordinare din acest an ne-au provocat să reinventăm totul în materie de organizare, iar răspunsul incredibil al spectatorilor întrece orice așteptare”, a declarat regizorul Dumitru Budrala, directorul fondator Astra Film Festival.

Ziua a treia a festivalului a decurs așa cum ne-am obișnuit deja: sold out la cele mai multe evenimente și cu spectatori responsabili, care au respectat măsurile anti COVID-19. Pentru filmul „Bugan – Nu am respirat aerul degeaba”, aflat în competiția pentru Premiul Publicului, care a putut fi vizionat în ineditul Amfiteatru din Muzeul Astra, nu mai erau bilete disponibile în dimineața proiecției. În paralel, avea loc la Târgul de țară lansarea de carte „Transilvania, revista unui ideal” (Mihali Nicoară), după care spectatorii au putut urmări, în același loc, „Nostalgia dictaturii” (Marius Barna). Ziua s-a terminat cu două proiecții în paralel: „Transalpina, drumul regilor” – pe ecranul aflat Între Mori de Vânt, și „iHuman” – la Terasa cu flori din Centrul cultural „Ion Besoiu”.

Programul complet Astra Film Festival On Air, aici:

Biletele pentru AFF2020 sunt puse în vânzare on-line pe https://www.astrafilm.ro/bilete-la-astra-film-festival-2020/ și pe https://eventbook.ro/festival/astra-film-festival și vor fi disponibile la casieriile AFF astfel: Începând de vineri, 4 septembrie, vor fi disponibile la intrarea în Muzeul Astra (str. Pădurea Dumbrava 16), iar de sâmbătă, 5 septembrie, în Piața Mică nr 11 (la intrarea în sediul Astra Film) și la Centrul Cultural Ion Besoiu (str. E. Cioran 1-3) – doar pentru filmele programate la Terasa cu flori.

Proiecțiile și evenimentele din cadrul AFF 2020 se vor desfășura în 8 locații: Scena de pe Lac, Târgul de țară, Între Mori de Vânt, Pavilionul de Joc, Amfiteatru și Casele de demult (toate aflate în interiorul Pădurii Dumbrava – Muzeul Astra), respectiv la Terasa cu flori – Centrul Cultural „Ion Besoiu” și în Piața Mică din centrul istoric al Sibiului.

Astra Film Festival 2020 este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Ministerului Culturii și Identității Naționale, al Centrului Național al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu și al Uniunii Cineaștilor. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

29
/09
/20

Aflate în fiecare an în topul preferințelor orădenilor, filmele românești vor cuceri marele ecran și la cea de-a treia ediție TIFF Oradea. În perioada 2-4 octombrie, cele mai așteptate titluri ale anului vor fi prezentate cinefililor chiar de creatorii lor, care vor oferi publicului detalii din culisele producțiilor autohtone apreciate de juriile marilor festivaluri din întreaga lume. Seară de seară vor rula filme în aer liber în Piața Unirii și în Amfiteatrul Cetate.

25
/09
/20

A XII-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii.

25
/09
/20

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referință, anunță datele de lansare pentru titlurile din portofoliu care vor intra în circuitul cinematografic până la finalul anului 2020.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

Pagina 1 din 27112345...102030...Ultima »