FITSonline continuă
https://www.ziarulmetropolis.ro/fitsonline-continua/

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu s-a încheiat, dar va continua online până la sfârşitul anului, în toate zilele de sâmbătă urmând ca spectacolele şi celelalte evenimente să fie redifuzate.

Un articol de Liliana Matei|11 iulie 2020

„Frați și surori”, regia Lev Dodin, „Körper”, coregrafia Sasha Waltz, „Beție”, regia Radu Afrim, „Hors-Champ”, coregrafia Michèle Noiret, sunt doar câteva dintre spectacolele din cadrul ediției speciale online a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, difuzate gratuit sâmbătă, 11 iulie 2020, pe site-ul festivalului.

Alături de spectacolele de teatru și dans, în programul de sâmbătă, 11 iulie 2020, vor fi incluse și conferințele din cadrul Platformei Internaționale de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural – eveniment organizat în parteneriat de FITS și ULBS, dar și conferința specială Cătălin Ștefănescu în dialog cu Angela Gheorghiu. Seria redifuzărilor spectacolelor și evenimentelor din programul ediției speciale online a FITS continuă exclusiv pe site-ul festivalului până în luna decembrie.

„Dragă Constantin,

Felicitări pentru crearea unui festival digital extraordinar. Temele au fost atât de interesante și  ai avut unele dintre cele mai bune companii și artiști participanți din domeniu. Mi-a plăcut atât de mult să particip și aștept cu nerăbdare să vin la Sibiu în curând. Dumneavoastră și echipa dumneavoastră ați făcut o treabă minunată. Vă doresc succes cu noul teatru – aveți oameni foarte talentați care lucrează la dezvoltarea acestuia. Sunt sigură că va fi fantastic. Mulțumesc tare mult pentru invitație. Toate cele bune” Alicia Adams, VP International Programming, John Kennedy Center for the Performing Arts

„Dragă Prof. Chiriac,

Este onoarea și plăcerea mea să mă alătur conferinței doctorale și să ascult prezentări inspiratoare. Sper că Universitatea noastră va continua să colaboreze cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, o colaborare care a oferit numeroase oportunități personalului nostru și studenților noștri de a învăța din Festivalul dumneavoastră. Echipa dumneavoastră a reușit un lucru minunat! Mulțumirile mele cordiale se îndreaptă spre dumneavoastră și prof. Octavian Saiu, pentru a-mi fi oferit oportunitatea atât de prețioasă de a vă întâlni la conferință.

Cele mai bune urări!” Charles Kwong, Școala de Arte și Științe Sociale, The Open University of Hong Kong

„Dragă Constantin,

Doresc să-mi exprim felicitările mele sincere pentru succesul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Aceasta este o altă reușită din viața ta, datorată preocupării asupra destinului teatrului, unul care sfidează toate dificultățile. În numele prietenilor pe care îi cunoști din Hangzhou și Yue Opera Town, doresc să-mi exprim cel mai sincer respect față de dumneavoastră. Aveți mare grijă de dumneavoastră, aștept cu nerăbdare să ne reîntâlnim; o mare îmbrățișare! Cele mai bune urări!” Guo Xiaonan, Președinte al Shengzhou Yue Opera Town Culture and Tourism Co., LTD

PROGRAM REDIFUZĂRI FITS ONLINE – SÂMBĂTĂ, 11 IULIE 2020

10:30

POVEȘTI MAGICE CU MARIAN RÂLEA

DE CE ESTE BLÂNDĂ OIȚA

Un spectacol de: Marian Râlea

ROU/FITS for kids/5min

Spectacol în limba română

Traducere în limba engleză

10:35

TEATRU ȘI IDENTITATE CULTURALĂ: INDIVID ȘI COLECTIVITATE

Conferință, ediția 2020 – Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu

Platforma Internațională de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural/2h30min

13:10

CĂTĂLIN ȘTEFĂNESCU ÎN DIALOG CU ANGELA GHEORGHIU

ROU/conferințe speciale/1h

Conferință în limba română

Traducere în limba engleză

14:15

HORS-CHAMP

Coregrafia : Michèle Noiret

Compagnie Michèle Noiret

BEL/dans/1h27min

15:45

BEȚIE

THE DRUNKS

De: Ivan Viripajev

Regia: Radu Afrim

Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania „Tompa Miklós”

ROU/teatru/3h15min

Spectacol în limba maghiară

Traducere în limbile engleză și română

Nerecomandat celor sub 18 ani

19:00

KÖRPER

Coregrafia: Sasha Waltz

Sasha Waltz & Guests

DEU/dans/59min

Nerecomandat celor sub 18 ani

20:00

FRAȚI ȘI SURORI – Partea II

BROTHERS AND SISTERS – Part two

De: Fyodor Abramov

Regia: Lev Dodin

Maly Drama Theatre – Theatre of Europe

RUS/teatru/2h54min

Spectacol în limba rusă

Traducere în limbile engleză și română

Nerecomandat celor sub 16 ani

23:00

PAZNICUL TEMPLULUI

LE GARDIEN DU TEMPLE

Film realizat de Xbo Films după un spectacol al companiei La Machine

Regia: Dominique Deluze & Sylvain Luini

FRA/stradă/35min

Spectacol în limba franceză

Traducere în limbile engleză și română

23:35

MUZICĂ GOSPEL

CK Gospel Choir, The Sey Sisters, Birmingham Community Gospel Choir, Gospel Touch Choir

GBR-ESP/Muzică/22min

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]